Gjest Huffsa Skrevet 18. desember 2009 #1 Del Skrevet 18. desember 2009 Svigefar har diabetes. Han ville ikke ha noe til jul av meg, men jeg tenkte å bake en kake/kjeks til han så han også kan spise noe godt på julaften Så blir det bare en liten oppmerksomhet til han Hadde egentlig tenkt til å bake kake. Men siden jeg må bake den på den 22, for å så gi den til kjæresten min den 23 så svigefar får den til den 24, så blir jo kaka tørr innen da.. Så tenkte å bake noen coockies eller lignende som holder seg et par dager, og som han ikke MÅ spise opp på julaften så den ikke blir dårlig.. Noen som har forslag? Sider på nettet, familie-oppskrifter e.l, så blir jeg veldig takknemmelig! ( Han har diabetes type 2, om det har noe å si ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. desember 2009 #2 Del Skrevet 18. desember 2009 132 oppskrifter til diabetiker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elfrida Skrevet 18. desember 2009 #3 Del Skrevet 18. desember 2009 Jeg syns ofte kaker blir saftigere, og ikke tørrere av å stå et par dager jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Idnar på jobb Skrevet 18. desember 2009 #4 Del Skrevet 18. desember 2009 Pastellkaker (kjeks som skal være like tynne som pepperkaker): 6 1/2 dl hvetemel 1 ts bakepulver 1/4 ts salt 2 dl suketter / Fruktose 2 dl margarin 2 eggeplommer 5 ss ekstra lett melk Noen dråper essens, for eksempel vanilje, sitron, appelsin eller rom Konditorfarge Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Bland sammen suketter, myk margarin og eggeplommer i en annen bolle. Rør sammen blandingene og tilsett melk til du har en passelig fast deig. Sett deigen kaldt i 2 timer. Forvarm ovnen til 175 grader. Tilsett essens og farge. Du kan også lage for eksempel små kranser med farget og ufarget deig. Da deler du deigen i to og tilsetter du bare essens i den ene delen og essens og farge i den andre. Kjevle ut deigen og trykk ut figurer med pepperkakeformer. Legg kakene på stekeplaten og stek midt i ovnen i 7 - 10 minutter. Pass på at de ikke brenner seg. Tips: Når jeg bruker fruktose blir det best smak på disse! De blir aller best hvis du tar vaniljeessens (en god del) i! Og ha farge og smak i før melet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. desember 2009 #5 Del Skrevet 19. desember 2009 Har ikke villet bake noe med mye hvetemel eller fruktose til en diabetiker, da dette påvirker blodsukkeret ganske mye... Ville satset på småkaker med splenda som søtning, og mandler eller kokkosmasse som "mel-delen" Noen forslag: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11083 http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=16...amp;postcount=1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå