Gjest julia N. Skrevet 16. desember 2009 #1 Del Skrevet 16. desember 2009 Jeg lagde myke fløtekarameller her forleden, for første gang. Smaken ble nyydelig, karameller er jo utrolig godt! Men de ble altfor flytende/seig, så det går ikke an å skjære massen opp i biter, den bare klistrer seg. Er det noen karamell-eksperter her inne som vet hva jeg kan ha gjort feil? Blir veldig glad for svar, har nemlig tenkt å prøve meg på nytt, men da må jeg vite om det er noe jeg kan gjøre annerledes! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest strykebrett Skrevet 16. desember 2009 #2 Del Skrevet 16. desember 2009 Du har nok kokt de for kort tid vil jeg tro. De blir seige og løse om de ikke får koke lenge nok. Prøv å koke lengre neste gang så går det nok bedre, minimum en time Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 16. desember 2009 #3 Del Skrevet 16. desember 2009 Kok dem lengre. Og når du tror det nærmer seg ferdig så tar du karamellprøven. Dvs at du drypper noen dråper karamellmasse i et glass iskaldt vann, hvis du kan forme dråpene til kuler er de klare. Er de for myke må de koke litt til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest julia N. Skrevet 16. desember 2009 #4 Del Skrevet 16. desember 2009 Da prøver jeg å koke dem lengre neste gang, håper det blir bedre takk for svar! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. desember 2009 #5 Del Skrevet 16. desember 2009 Du har nok kokt de for kort tid vil jeg tro. De blir seige og løse om de ikke får koke lenge nok. Prøv å koke lengre neste gang så går det nok bedre, minimum en time Jeg koker mine i 20-30 minutter, koker jeg dem noe særlig lengre blir de steinharde. Så det kommer kanskje litt an på hvilken oppskrift man bruker, eller på hvor høy varme? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest strykebrett Skrevet 16. desember 2009 #6 Del Skrevet 16. desember 2009 Jeg koker mine i 20-30 minutter, koker jeg dem noe særlig lengre blir de steinharde. Så det kommer kanskje litt an på hvilken oppskrift man bruker, eller på hvor høy varme? Ja, det kan hende. I den oppskriften jeg bruker står det minst en time, og det stemmer for den, men du har nok rett i at det kan sikkert være forskjell så jeg burde kanskje ikke vært så bombastisk her. God jul allesammen!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_kine_* Skrevet 16. desember 2009 #7 Del Skrevet 16. desember 2009 sist gang jeg prøvde meg på karameller måtte massen koke i over 5 timer!! enda oppskriften sa ca 1t. men de ble kjempegode da. det jeg mener er ikke stil helt på oppskriften, men ta den karamellprøven, (i kaldt vann, som beskrevet ovenfor) for å avgjøre koketid. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest beatme Skrevet 16. desember 2009 #8 Del Skrevet 16. desember 2009 Jeg kokte karameller i går. De måtte visst koke omtrent to timer, men de ble kjempegode og er fortsatt ganske myke. Jeg tror det kommer en del ann på hvor mye fløte, sirup og sukker man har, men alltid viktig å teste masse først, for ofte må den koke veldig lenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_marthe_* Skrevet 17. desember 2009 #9 Del Skrevet 17. desember 2009 har du termometer kokes karamellene til massen er ca 125 grader. jeg bruker termometeret som er til dropskoking. som ei skriver her har koketiden med hvor mye sirup og fløte som er i massen. blir karamellene myke, må de koke lenger. ta vanntesten som blir beskrevet i et av innleggene her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå