Gå til innhold

Lasagne


mowgli

Anbefalte innlegg

Hei!

Har noen god oppskrift på lasagne? Kan gjerne bruke pakke men vil gjerne sette en ekstra piff på den :wink: Og hva serverer dere som tilbehør?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg opererer bare med "dæsjer" og "sånn passe" i mine oppskrifter, så hvis du kan leve med det kan du få min.

- Kjøttdeig - bør være litt mer enn 400 g for å fylle formen min - brunes med hakket hvitløk og løk. Ha på pepper.

- 2 bokser med hermetiske tomater (pleier å kjøre de i stavmikseren først). Gjerne litt tomatpure i tillegg. Vann hvis det trengs.

- Min kjære lager hvit saus: smelt smør, ha i mel, spe med melk, kok opp. Så har vi den i kjøttsausen og krydrer med oregano, basilikum, kanskje litt cayenne pepper hvis det er en sånn dag, timian osv.

- La det putre litt og legg i form med pastaplater.

- Ha ost på toppen.

Stekes på ca 200 grader i ca 30 min.

Sånn gjør vi det, og det blir godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg opererer bare med "dæsjer" og "sånn passe" i mine oppskrifter

Akkurat som min mor. Helt håpløst å få oppskrifter av henne. "En dæsj ditt, og en liten dæsj datt..." Da er jeg igrunn like langt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men "sånn passe" er jo en ganske nøyaktig beskrivelse?

Min kjære blir av og til litt frustrert når han skal ha hjelp av meg (som sitter i godstolen min).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er min beste lasagne oppskrift.

Jeg pleier å servere den med en enkel salat og brød.

Lasagne

Lasagne plater

Revet ost

Kjøttsaus:

1 pk. Kjøttdeig

1 liten boks tomatpuré( ca 5 ss)

1 boks hakkede hermetiske tomater

1 gulrot finhakket eller revet

1 stilk stangselleri finhakket

1-2 løk finhakket

noen fedd hvitløk

1-2 chili(røde eller grønne) uten frø og hvite hinner

basilikum, timian fersk eller tørket etter smak

2-5 ss sukker må smakes til(runder av tomat smaken)

salt og pepper

1-2 glass vann eller rødvin

Hvitsaus (ostesaus):

Smelt litt smør i en kasserolle og ha i hvetemel ca 4ss.

La det surre litt og spe med melk.

Smak til med ca 1/2ts kanel, revet muskat, salt og pepper.

Kokes til melsmaken er borte.

Hvis du vil, kan du blande i litt revet ost og en eggeplomme.

Sausen bør være litt tynn og må ikke koke etter at eggeplommen er hatt i.

Slik gjør du:

Kjøttdeigen brunes og løken surres lett i pannen sammen med de andre grønnsakene + presset hvitløk og chili. Før tomatpureen og hakkede tomater haes i. Dette får nå stå og surre noen min til grønnsakene er møre og smakes til med sukker, salt og pepper. Hvis du bruker ferske urter haes disse i nå, hvis tørkede haes de i samtidig med tomatene. Spe med vann hvis sausen blir for tykk. Husk lasagneplatene skal koke og bli bløte ikke tørre og harde.

Dette legges lagvis med plater mellom lagene av kjøttsaus og hvitsaus.

Avslutt med plater og hvitsaus på toppen. Topp det hele med litt revet ost.

Stekes i ovn på 225 ° i ca 25 –30min Kjenn med en skarp kniv om platene er myke.

Pass på så den ikke blir svidd på toppen når den er mørk nok kan du legge et ark med aluminiumsfolie på toppen.

Vegetarisk variant.

Lag tomat saus uten kjøttdeig.

Skjær squash, sjampinjong eller auberginer i skiver og legg disse lagvis med sausene og platene.

Hvis du bruker auberginer bør disse dampes lett på forhånd slik at de blir myke.

Mossaka variant.

Lasagne platene byttes ut med 2 auberginer skiver. Aubergine skivene må dampes lett.

Auberginene og tomatsausen legges lagvis med hvitsausen på toppen. I denne oppskriften kan hvitsausen med fordel være litt tykkere enn til lasagne.

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kjøttdeig, løk og champignon stekes sammen. En pakke kjøttdeig, minst en løk, gjerne to hvis de er små, og 7-8 ferske champ

Ta i en rød paprika skjært i små biter. Ta i tomatpure (opptil to små glass, se an farge og konsistens) ta i vann hvis det blir for tykt. Ta i rosmarinkrydder. Helt på slutten av stekingen putter du i 2-3 tomater kuttet i terninger. De skal ikke koke (koker i stykker) bare varmes i sausen.

Lag bechamelsaus (ikke så vanvittig tykk, da blir lasagnen så mektig at den slår deg ut..). Smør, hvetemel (ca. en til en forhold, 1 spiseskje smør for 1 spiseskje mel). Ta i malt muskatnøtt i smøret før du tar i melet, så smaken trekkes ut. Ta i melk til passe blanding. Hvor mye av hvert kan du se mer nøyaktig på pastaplate-pakken..

Legg rød saus i bunnen, pastaplater, hvit saus, ost - gjenta noen lag, avslutt med pastaplater, hvit saus og ost. Pass på at det er nok fuktighet, pastaplatene vil trekke til seg en del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...