Gjest Tex Skrevet 19. august 2003 #1 Del Skrevet 19. august 2003 Hvordan er din favorittsaus til spaghettien? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 19. august 2003 #2 Del Skrevet 19. august 2003 300 g kjøttdeig 1-2 hakket løk Brunes i panne. 2 bokser hakkede tomater 1 liten poks tomatpure 1 liten boks vann Får putre på svak varme i minst 45 minutter. Krydrer masse med forskjellige krydder (basilikum, timian, estragon, papper, chili...) Alt etter hvem som skal spise sausen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
minniepus Skrevet 19. august 2003 #3 Del Skrevet 19. august 2003 Kjøttdeig Løk Hvitløk Tomatpure/ bokstomater Vann Krydder (oregano, pepper, timian, laubærblad, basilikum) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 19. august 2003 #4 Del Skrevet 19. august 2003 Kjøttdeig tomatpure, liten boks finskåret gulrot Løk Oregano Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
maiaa Skrevet 19. august 2003 #5 Del Skrevet 19. august 2003 Min kjøttsaus til pasta 1 pakke kjøttdeig 1 løk, grovhakket Fersk sjampignon i "båter" (boks hvis ikke) 1 fedd hvitløk, finhakket 1 liten boks tomatpure Soyasaus Grovmalt, sort pepper En dæsj sukker Basilikum/oregano eller andre urter (spørs på humøret) Varm olje i en dyp panne, sleng oppi finhakket hvitløk og la surre litt, slik at oljen får litt smak av det. Så skal løk og sjampignon i og brunes. Mens det holder på, har jeg i pepper og soyasaus (nok til at det dekker bunn, men ikke noe særlig mer. (Det koker inn i løk og soppen) Om det er plass, stekes kjøttet sammen med dette, ellers tas løk/soppen ut, og kjøttet stekes, før man igjen har løk/soppen i. Tomatpureen røres ut i lik mengde vann før det helles over og røres godt i. Tilsett litt sukker for å få frem den søte tomatsmaken. Urter tilsettes, og sausen skal småkoke i ca. 20 minutter. Bon Appetit! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 19. august 2003 #6 Del Skrevet 19. august 2003 Min favoritt saus til pasta: Kjøttdeig eller karbonadedeig Finhakket gulrot finhakket stilkselleri finhakket løk, hvitløk og chili uten frø en boks hakket tomat litt tomatpure litt tørket oregano og et laubærblad, og basilikum og ca ett glass rødvin + vann hvis det trengs Smakes til med sukker salt og pepper Bruner kjøttet litt i lag med grønnsakene før jeg har i resten og lar det hele surre i ca en halv time. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jamila Skrevet 19. august 2003 #7 Del Skrevet 19. august 2003 Min ca. oppskrift: 1 boks hakkede tomater 1 buljongterning og 1 glass vann 1 boks tomatpuré 1 ts sukker 2 ts salt 1 ts pepper 3 ss oregano 1 ss timian 1 ts chili 1 ss soyasaus 2 ss basilikum 1 løk, stekt 400 g karbonadedeig,stekt 1/2 squash i biter, stekt sausen blandes og småkokes i en halvtime. Stek løk, karbonadedeig og squash, og ha det i sausen rett før du skal servere det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 19. august 2003 #8 Del Skrevet 19. august 2003 Lager alle disse sausene selv? Får rent dårlig samvittighet jeg.... Vi har somregel en pose eller et glass vi, tilsatt litt ekstra pepper og sånn (i alle fall i posene) Men nå har jeg et glass tomatpure i kjøleskapet, og der er noe løk også, dersom den fortsatt kan spises (hvor lenge varer en påbegynt løk da tru? Den har forresten lagt der en stund, kanskje jeg må kjøpe nytt) så kanskje det skal bli hjemmelaget kjøttsaus en dag? Ser jo fristende ut med alt dere nevner... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 19. august 2003 #9 Del Skrevet 19. august 2003 Vi kjøper ofte Dolmio vi.. men den er mye bedre hjemmelaget. Posene med såkalt Spaghettisaus er skvip :x . Men den kan godt brukes som "base" og tilsettes litt tomatpure eller tomater på boks. Men da er det jo like enkelt å la sausen fra bunnen av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 19. august 2003 #10 Del Skrevet 19. august 2003 Dette har jeg i kjøttsausen: -Karbonadedeig -Løk (ganske mye) -Hvitløk (bare litt) -Brunt sukker -Tomatboks -Tomatpure -Chili -Hønsebuljongterning -Balsamicoeddik (en liten skvett) + Salt, pepper og frisk rosmarin, basilkum eller timian (spørs hva jeg har i vinduskarmen) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 19. august 2003 #11 Del Skrevet 19. august 2003 Vi kjøper ofte Dolmio vi.. men den er mye bedre hjemmelaget. Posene med såkalt Spaghettisaus er skvip :x . Men den kan godt brukes som "base" og tilsettes litt tomatpure eller tomater på boks. Men da er det jo like enkelt å la sausen fra bunnen av. Det blir en del dolmio her også ja. Vel, nei, jeg liker toro-posne jeg da, innimellom. tilsatt litt mer salt (så det blir smak) og pepper. Som en avveksling synes jeg det er godt. Men, det firster å prøve å lage en hjemmelaget ja! Det er en studn siden jeg har gjort det. Gjorde det konsekvent en periode, men... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Midnattsol Skrevet 19. august 2003 #12 Del Skrevet 19. august 2003 Lager alle disse sausene selv? Får rent dårlig samvittighet jeg.... Jeg tenkte det samme. Her går det i Toro Spaghettisaus som vi har over spaghetti og kjøttdeig. Tror faktisk neste gang skal jeg lage kjøttsausen selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 19. august 2003 #13 Del Skrevet 19. august 2003 liker best ostesaus eller fløtesaus til jeg. mmm finens det noe bedre enn pasta med laksebiter i fløtesaus? Iset Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 19. august 2003 #14 Del Skrevet 19. august 2003 Lager alle disse sausene selv? Får rent dårlig samvittighet jeg.... Tja, tror egentlig at de fleste bruker en del saus fra pose og glass. Det gjorde jeg også før, men har etter hvert oppdaga at det egentlig tar like kort tid å lage ting selv, og da blir det så myyyye bedre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 19. august 2003 #15 Del Skrevet 19. august 2003 Jeg vet igrunnen at det ikke tar så mye lengre tid, men det virker så enkel... Vel, jeg SKAL lage fra grunnen en dag, men det ble ikke i morgen, for da skal visst ikke sambo spise hjemme, grunnet annen jobb etter jobb, og deretter rett på et møte.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Starya Skrevet 19. august 2003 #16 Del Skrevet 19. august 2003 Jeg bruker.. -kjøttdeig -en løk -en boks hakka tomat -to-tre fedd hvitløk -en halv eller hel chili -tørka tomater om jeg har -litt tomatpure Pælmer i litt grillkrydder, av og til må det til en skvett ketchup også for å få den smaken jeg liker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 20. august 2003 #17 Del Skrevet 20. august 2003 Idag skal ihvertfall jeg ha spaghetti og kjøtt til middag *løpe til fryseren og ta opp kjøttdeig* Skal prøve meg på en av de nye oppskriftene... nam nam nam ....... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Starya :) Skrevet 20. august 2003 #18 Del Skrevet 20. august 2003 Ok, jeg ser nå at jeg har blingsa litt, jeg trodde det var snakk om kjøttsaus til pizza.. :oops: Men, denne har jeg brukt med hell til pasta også, da med en fløteskvett i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
minniepus Skrevet 20. august 2003 #19 Del Skrevet 20. august 2003 Lager alle disse sausene selv? Får rent dårlig samvittighet jeg.... Har laget selv siden jeg begynte i skolekoret (4. eller 5.) og måtte avgårde så tidlig hver torsdag at mamma ikke rakk å lage middag etter jobb. Har blitt noen justeringer siden den gang, men er stort sett ganske lik. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jamila Skrevet 20. august 2003 #20 Del Skrevet 20. august 2003 Jeg vokste opp i en familie der all middag kom fra pose, boks eller glass: frosne grønnsaksposer, gryterettposer, sauseposer osv osv. Etter at jeg selv lærte å lage mat ble det et mål for meg å mestre det å lage disse tingene fra bunnen av, uten disse posene og boksene jeg etter hvert var lei. Nå lager jeg spagettisauser, sauser og gryter fra bunnen av hver gang, fordi det er det jeg er vant til, og jeg liker det bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå