Gjest Anonymous Skrevet 17. august 2003 #1 Del Skrevet 17. august 2003 Har dyrket frem følgende krydderplanter: * Bassilikum * Timian * Oregano * Dill * Sitronmelisse (kjøpt) Ser jo så lekkert ut på kjøkkenbenken!!!! Ser jo så enkelt og proft ut når Nigella kokkelerer og grovhakker dem... Saken er bare den at jeg er slett ingen gourmetkokk selv... Til tross for at jeg nikker og smiler når svigermor navngir en suppe jeg aldri har hørt om... :oops: Den er visst perfekt til timian. Skal prøve å lage pestosaus av deler av førstnevnte plante. Ellers vet jeg ikke hva jeg skal gjøre med dem. Ikke har jeg peiling på tørking/konservering heller. Noen som har gode (og ENKLE) ideer? Eventuelt noen gode linker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
valmue Skrevet 17. august 2003 #2 Del Skrevet 17. august 2003 Basilikum er godt til så mangt! Prøv feks. en enkel salat bestående av klasetomater i skiver lagt lagvis med skiver av fersk mozarella, god olivenolje og en håndfull basilkumblader. Superenkelt og veldig godt! Jeg bruker veldig mye basilikum i salater, men også til retter av kylling og lam. Du kan dessuten lage pesto av basilikum. Basilikum tåler ikke varmebehandling så godt og bør derfor drysses over ferdige varmretter tilslutt. Timian er også en anvendelig urt. Kan brukes til forskjellige typer stekt kjøtt og fjærkre, fisk, som suppekvast o.s.v. Oregano er jeg personlig ikke så begeistret for så den overlater jeg til andre å komme med råd om! Dill er god til bl.a. fisk og skalldyr. Sitronmelisse er supert til desserter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Paff Skrevet 17. august 2003 #3 Del Skrevet 17. august 2003 Det som er digg med krydderurter er at de frisker opp enhver rett! Jeg er ingen ekspert, men slik bruker jeg urtene: BASILIKUM Lag deilig pesto som du kan bruke til pasta eller laks f.eks; bland masse basilikum med pinjekjerner, parmesan, en god olivenolje, hvitløk og litt salt og pepper. En helt annen og mye bedre smaksopplevelse enn ferdig pesto på glass. Ellers er basilikum kjempegodt i tomatsalater og kjempegodt på brødskiven til f.eks eggeskiver eller skinke. OREGANO Til pizza og pastaretter. TIMIAN I supper. DILL Strø på alle typer fiskeretter. Deilig til noe så enkelt som røkelaks og eggerøre. Eller dryss på en ferdig oppkokt pose fiskesuppe f.eks... SITRONMELISSE Kjempedeilig og friskt til alle typer desserter og kaker, som pynt eller hakket oppi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sander Skrevet 17. august 2003 #4 Del Skrevet 17. august 2003 Basilikum og dill kan fryses, men hvis du har dem i potter på kjøkkenbenken, er det kanskje ikke mer enn du kan bruke etter hvert. Oregano egner seg best til tørking, det er den eneste som vinner på å bli tørket. Bare klipp av hele plantene, gjerne etter blomstring hvis den kommer så langt, knyt dem i en bunt og heng på et tørt og luftig sted. Oregano bør tilsettes tidlig i kokeprosessen, for den tåler godt oppvarming. Frisk oregano kan brukes rikelig, men vær mer forsiktig med tørket. Ikke vær redd for å prøve basilikum / timian til nesten hva som helst, de er svært anvendelige og det skal mye til før det skjærer seg smaksmessig. Dill er det "farligere" å eksperimentere med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eline ikke pålogget Skrevet 17. august 2003 #5 Del Skrevet 17. august 2003 Jeg kan virkelig anbefale SALSA VERDE (GRØNN SAUS) Har fått mye skryt av denne. Denne kan brukes som tilbehør til kjøtt, fisk og grillede grønnsaker. Er forresten en Jamie Oliver rett... persille mynte basilikum 3-4 syltete agurker en håndfull kapers 7 ansjosfileter hvitløk– etter smak olivenolje 2 ss fransk sennep 2 ss vineddik salt Salsa verde Til salsa verde hakkes hvitløk og krydderurter fint. Ansjosfileter, syltete agurker og kapers hakkes likeledes fint. Det hele blandes (blandingsforholdet mellom krydderurter og ansjoser/agurker/kapers skal være omtrent 4:1) med olivenolie, så konsistensen bliver flydende. Så tilsettes fransk sennep, vineddik og salt. Smak til. La salsaen stå i kjøleskap i minst en halv time innen servering. Salsaen kan brukes til både fisk, kjøtt og grillete grønnsaker. Det er dessuten kjempegodt og super enkelt å lage hjemmelaget pesto, og som du vender i oppskjærte varme poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå