Gjest Anonymous Skrevet 16. august 2003 #1 Del Skrevet 16. august 2003 Noen som har en god wok-oppskrift å låne bort? Skal lage litt mat til min kjære om et par timer, men sitter fortsatt og tenker på hva jeg skal kjøpe inn. Kanskje man skal bryte litt ut av den vanlige måten.... Hvordan bruker dere å tilberede maten? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bertha Skrevet 16. august 2003 #2 Del Skrevet 16. august 2003 Jeg bruker aldri oppskrift til wok. Bare mixer i vei. :D Det aller meste av kjøtt og grønnsaker kan jo blandes sammen. En typisk Bertha wok: Strimlet svinekjøtt eller kyllingfilet Paprikastrimler - gjerne ulike farger Løk i halve ringer, evt hele stjerneløk Minimais delt i to eller tre Vannkastanjer En chili (uten frø) Champignoner i skiver Salt og pepper Blue dragon saus, for eksempel Sweet & Sour eller Spicy Tomato Sauce Stek først kjøttet med salt og pepper. Ha deretter i grønnsakene og stek et par minutter. Ha over sausen og la det surre i 2-3 minutter. Pass på at grønnsakene ikke blir myke. Tilbehør: Ris og hvitløksbrød Nammenam! Nå ble jeg forresten sulten.... :o Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grete Skrevet 16. august 2003 #3 Del Skrevet 16. august 2003 Jeg har ingen oppskrift på wok, men tar det jeg har i kjøleskapet og fryseren min. Strimlet kjøtt som kylling, biff eller svinekjøtt og grønnsaker i tynne stimler. Bruker en pose med krydder fra butikken. Tror at den heter wok-krydder rett og slett. Er helta på mini-mais og bambusskudd, så det må jeg alltid ha med. Slike ting får man jo hermetisk og jeg kjøper mye om gangen. Og masse ris selvsagt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mellom Skrevet 16. august 2003 #4 Del Skrevet 16. august 2003 lagde kokebok til venner før jul. her er wok*oppskriften* min - ingen mengder - men relativt enkel å følge og evt. forandre på - sikkert wok woken min er et sikkerstikk – helt sikkert. wok kylling i olje, og sesamolje sammen med sesamfrø. risen må koke på dette tidspunktet. når kyllingen er ferdig ta den av – og hell over en god slump kecap manis (søt soyasaus) og finhakket ingefær, sitrongress og hvitløk. kanskje litt finhakket rød chili også (men fjern frøene). wok gulrotstenger, minimais, paprika og squash i olje. hell over en dæsj østersaus, en dæsj vanlig soyasaus, litt mer kecap manis – ha i kyllingen og la stå litt faktisk. damp (lett) noen små brokollistenger som du vender i woken til slutt. spre over cashewnøtter før servering. serveres med ris eller nudler - og brød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå