Gå til innhold

Frikassè?


Indira

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hmmm......hva slags frikassè?

Legger ved oppskrift på to forskjellige:

LAMMEFRIKASSÉ (4 pers.)

1 kg lammenakke med ben

7 dl vann

salt og hvit pepper fra kvern

4 store gulrøtter

1 pakke fryste erter

6-7 dl god kraft

2 ss smør

3 ss hvetemel

2 ts bordsennep

2 bunter dill

Slik gjør du: Skjær kjøttet i biter. Ha vann i en stor kjele og legg kjøttet i. Kok opp og skum godt av. La kjøttet trekke 30 – 40 minutter. Skrell gulrøtter og skjær i staver. Kokes så vidt møre sammen med kjøttet.

Sil kraften fra. La den få koke inn over sterk varme til 6-7 dl. Hold kjørr og gulrøtter varme. Lag små klumper av smør/mel og pisk inn i kraften. Tilsett sennep og halvparten av dillen, revet. Kokes 5 minutter til melsmaken er borte. Smakes godt til. Varm ertene for seg i litt smørvann i en kjele. Ha kjøtt, gulrøtter og erter i et varmt, dypt fat – hell sausen over og pynt med masse dillkvaster. Nykokte mandelpoteter – eller mandelpotetmos er beste tilbehøret.

KYLLINGFRIKASSÉ

4 pers.

1 stkrå kylling

1 ts salt

4-5 pepperkorn

1 laurbærblad

2-3 gulrøtter

2 persillerøtter

1 purre

2 stilker selleri

1 liten blomkål

suppegrønt

Frikassésaus:

2 ss hvetemel

kyllingkraft

kremfløte

evt. litt presset sitron

kruspersille

Del kyllingen. Legg stykkene i en kjele. Hell på kokende vann til det såvidt dekker. Ha i krydder og det grønne av purre og selleri. La kjøttet trekke ca. 30 minutter.

Ta kjøttet opp. Fjern gjerne skinn og ben. Kok grønnsakene i kraften. Rør melet ut i litt kaldt vann og hell det i kraften under omrøring. La det koke ca. 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og en skvett kremfløte. Litt presset sitron smaker også godt. Ha kjøttet tilbake i sausen og la det blir varmt. Dryss over klippet persille.

Håper dette var det du var ute etter? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...