Indira Skrevet 15. august 2003 #1 Del Skrevet 15. august 2003 Noen som har oppskrift på dette til meg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Texas Skrevet 15. august 2003 #2 Del Skrevet 15. august 2003 Hmmm......hva slags frikassè? Legger ved oppskrift på to forskjellige: LAMMEFRIKASSÉ (4 pers.) 1 kg lammenakke med ben 7 dl vann salt og hvit pepper fra kvern 4 store gulrøtter 1 pakke fryste erter 6-7 dl god kraft 2 ss smør 3 ss hvetemel 2 ts bordsennep 2 bunter dill Slik gjør du: Skjær kjøttet i biter. Ha vann i en stor kjele og legg kjøttet i. Kok opp og skum godt av. La kjøttet trekke 30 – 40 minutter. Skrell gulrøtter og skjær i staver. Kokes så vidt møre sammen med kjøttet. Sil kraften fra. La den få koke inn over sterk varme til 6-7 dl. Hold kjørr og gulrøtter varme. Lag små klumper av smør/mel og pisk inn i kraften. Tilsett sennep og halvparten av dillen, revet. Kokes 5 minutter til melsmaken er borte. Smakes godt til. Varm ertene for seg i litt smørvann i en kjele. Ha kjøtt, gulrøtter og erter i et varmt, dypt fat – hell sausen over og pynt med masse dillkvaster. Nykokte mandelpoteter – eller mandelpotetmos er beste tilbehøret. KYLLINGFRIKASSÉ 4 pers. 1 stkrå kylling 1 ts salt 4-5 pepperkorn 1 laurbærblad 2-3 gulrøtter 2 persillerøtter 1 purre 2 stilker selleri 1 liten blomkål suppegrønt Frikassésaus: 2 ss hvetemel kyllingkraft kremfløte evt. litt presset sitron kruspersille Del kyllingen. Legg stykkene i en kjele. Hell på kokende vann til det såvidt dekker. Ha i krydder og det grønne av purre og selleri. La kjøttet trekke ca. 30 minutter. Ta kjøttet opp. Fjern gjerne skinn og ben. Kok grønnsakene i kraften. Rør melet ut i litt kaldt vann og hell det i kraften under omrøring. La det koke ca. 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og en skvett kremfløte. Litt presset sitron smaker også godt. Ha kjøttet tilbake i sausen og la det blir varmt. Dryss over klippet persille. Håper dette var det du var ute etter? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indira Skrevet 15. august 2003 Forfatter #3 Del Skrevet 15. august 2003 Tusen hjertelig! Akkurat det jeg var ute etter faktisk! Søndagsmiddag i boks! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå