Gå til innhold

~ Din lønning... forsvinner den? ~


Livets datter

Anbefalte innlegg

:oops: lønningene har ben å gå på ja :)

Men regninger er noe av det første som blir betalt, derfor har jeg ikke så dårlig samvittighet heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det varierer veldig. Sparer fast i fond til jenta mi, og vurderer å spare en fast sum i eget fond også. I og med at pengene skal stå leeeeenge håper jeg at fond skal lønne seg mest. Så får tida vise om det blir sånn... Vurderer også en form for pensjonssparing (sånn som gir månedlige utbetalinger). Føler det er viktig å sette av litt penger nå som vi tross alt er så heldige at vi har så vi greier oss og vel så det. Klager ikke.

Ellers sparer vi begge i BSU. Setter ikke av noen fast sum per måned, men sørger for å fylle opp maks før utgangen av året. Gleder meg VELDIG til den dagen vi kan betale ned over 200.000 på lånet. DET blir fint det, for stort lån - det har vi :o

Men så er det noen måneder at jeg bare svir av penger så man skulle tro livet mitt var avhengig av at jeg fikk brukt opp hele lønninga i ett jafs :ler: Finner alt mulig nyttig og unyttig som vi bare MÅ ha. Og vips, så er det bunnskrapt på kontoen. Fort gjort. Men det er leeeeeeenge mellom disse månedene da, heldigvis :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lønn? Hva er det? Lønna mi går rett inn på sambos konto når den kommer, men så betaler han alt av regninger, og er den enseste med sånt hendig plastkort så jeg trenger den ikke så mye akkurat. Lønna går med i regninger, nedbetaling av kjøpekort (gjett om jeg ALDRI skal ha det igjen da - men hva gjør man når fryser, TV og kjøleskap går konk - samtidig?!?), billån, studielån og huslån. Men vi har sett at det kommer til å bedre seg utover høsten/vinteren, så da skal vi prøve å spare et par tusenlapper i mnd :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen måneder blir bare alt borte... helt uten at jeg nersten ser den.. men prøver å sette av 5000,- -6000,- hver måned til de store regningene/ekstrautgiftene og ferie... men kniper det må jeg desverre føre litt tilbake :oops:

I tillegg sparer jeg i livrente for meg selv - og på sparekonto for ungene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har et meget kontrollert forbruk, så her er det bestandig penger igjen når neste utbetaling kommer. Jeg har heller ikke mye å rutte med; ikke begynt på jobb ennå (vært student), forsørger to barn alene, eier leilighet.

Tanken bak er jo at skulle vaskemaskinen bli ødelagt eller strømregningen bli tredoblet e.l., skal det ikke være noe problem. Da må det være penger nok i kassa til å kjøpe nytt. Syns jeg skylder mine barn å ha den tryggheten.

Men man må jo forsake litt, da... Bil kan vi glemme...da forsvinner overskuddet (og mer til). Skulle gjerne hatt bedre plass og bodd et annet sted i byen, men det er slike ting vi får råd til etterhvert. Har jo spart endel til nå :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nei, lønnen forsvinner heldigvis ikke! Sparer et par tusen i måneden, har heldigvis lav husleie selv om jeg bor der husleien vanligvis er høyest i Oslo og har takk og pris ikke lån!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg er overrasket over hvor mange som tydeligvis har litt økonomisk trøbbel. Selv flytter jeg 5.000 kroner fra lønnskonto til sparekonto hver måned. Og det går helt uten problemer selv om vi har både huslån og studielån.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zalomine

Sånn håper jeg også å få det i løpet av høsten (ikke den delen med huslån og sånn da, da må vi ha egenkapital først, men derfor er planen å kunne spare minst 10000 hver måned, for å opparbeide denne kapitalen (og når vi da skal begynne å betale på lån, så er vi jo vant med å "sette bort" såpass med penger)

Når jeg har utbetalt 10303 er det litt vanskelig da... *minne seg selv på åskeive jobbsøknader i kveld* Jeg vil ha en ny jobb!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prioriterer høyt å spare 15' på BSU vært år. Fikk lønn idag, og da sto det igjen ca 3-4000 fra forrige lønning. Det beløpet varierer stort fra mnd til mnd. forbruket varierer stort! Utenom BSU er vi ikke så flinke til å spare, men prøver å legge av til ferie(spesielt i år, var nyutdannet ifjor, lite opptjente feriepenger...). Vi velger å betale ned lånet vårt på kortere tid, og sparer på den mnd. Jeg "må" ha en reserve, sånn i tilfelle vaskemaskina ryker eller noe sånt. Nå har vel strengt tatt alt vi har garantien i orden ennå siden det er ett år gammelt alt utstyret, men føler likevel at det er godt å ha en liten reserve.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...