Gjest Gjest_Panda_* Skrevet 25. august 2009 #1 Del Skrevet 25. august 2009 China’s Trade in Africa Carries a Price Tag China: The new Big Oil Er det ingen som tenker på den mengden CO2 Kina produserer? Greenhouse gas emissions don't respect borders, and typical Chinese foundries producing the same parts emit 20 times more particulates and nearly 35 times more carbon monoxide than foundries in the US and produce 400-500% more green house gasses. In fact, China is now the largest source of both sulfur dioxide (SO2) and carbon dioxide (CO2) in the world. Man preiker og preiker at man skal forminske CO2 men det kommer jo aldri til å skje noe som helst når store land som Kina og India skal bli like store som man er blitt her i vesten. Man er her i Norge også med på å opprettholde Kinas produksjon av CO2 ettersom man kjøper klær og lignende som er laget i Kina. Hvis man da snakker om at man er miljøvennlig, så er man en hykler. Og er det INGEN som tenker på dyrene? Det er jo også dyr på planeten. Hva med alle dem som kommer til å bli utryddet i regnskogene i Afrika fordi Kina vil produsere den livsfarlige palmeoljen? Er det virkelig verdt det? Jeg blir ikke det minste forbauset om det ikke kommer noen vettuge svar eller noen svar her i det hele tatt. På siden til KG er det jo moter som opptar mye, og en del der er nok produsert i Kina kanskje. Hvem vil la være å kjøpe, selv om det kanskje kunne ha en innvirkning på miljøet? Skal man hindre en miljøkatastrofe må man gjøre noe mer drastisk enn å ikke shoppe klær på en måned. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Liisemor Skrevet 3. oktober 2009 #2 Del Skrevet 3. oktober 2009 En god del av bedriftene som er i Kina er bedrifter fra vestlige land, utflaggelser og slikt. Ta f.eks. Norske skog, som inntil nylig hadde en bedrift i Zhaoxian: http://www.levangeravisa.no/nyheter/siste_...icle1246578.ece . Man kan f.eks boikotte diverse bedrifter, og ikke tenke at du som enkelt person ikke kan gjøre noe. Husk på at hos enkelte er økonomi og velferd mye viktigere enn miljøet. Meeen, jeg er nå like mye i mørket som deg. Jeg ser daglig mennesker som sitter alene i bilen til og fra jobb. Dog, et faktum er at klimadebatten i dag er noe feil, da forskere ikke kjenner alle aspekter av klimaet (det er et meget komplekst system og mange faktorer som spiller inn). Man kjenner kun påvirkningen av CO2, ikke om sola har noen som helst påvirkning, om aerosoler påvirker +++. Jeg vet det blir veldig tvetydig og usammenhengene, men jeg må bare beklage at jeg er litt trøtt for øyeblikket. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
talin Skrevet 3. oktober 2009 #3 Del Skrevet 3. oktober 2009 Vitsen med å tenke miljø i Norge er at hvis vi ikke gjør det så kan store land som Kina si: Hvorfor skal vi tenke på miljøet, når Vesten ikke gjør det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 4. oktober 2009 #4 Del Skrevet 4. oktober 2009 Kina er ganske klar over farene med drivhusgass osv, har klimaforskere som samarbeider med internasjonale miljøer og tar etterhvert miljøfaktoren inn i byplanleggingen. De er også klar over at et vestlig forbruksmønster mtp nye kjøretøy, ikke har bæreevne hverken i utslipp eller trafikkavvikling, og søker å finne egne løsninger på dette. Noe kineserne derimot ikke tar så tungt, er om det kommer noen ledninger, bygninger eller rør her og der. Her har vi enslags naturfetish, om gjør at vi vil ha ti av ti bergknatter uberørt, selv om en demning mellom tre av dem kunne gi vannkraft og reduserte CO2-utslipp. Men her veier hensynet til de tre årlige fotturistene sterkest. Kina er et stort - et digert land. Og noe svineri vil selvsagt alltids slippe gjennom nettmaskene. Men ledelsen er mer miljøfokusert enn vi får nyss om i våre medier. De har jo også fått føle miljøkampen på kroppen, alt fra å forsøke å snu utrydningsfaren for pandaen, til forskning på årsaker og tiltak for å motvirke spredningen av Govi-ørkenen, og storbyenes lungedrepende støv- og avgassuppe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saki09 Skrevet 13. november 2009 #5 Del Skrevet 13. november 2009 (endret) Jeg er delvis enig i det du skriver, med at Norges betydning er liten og at vi burde tenke mer på slikt som import av klær. Men Norge bør uansett som det rike og uviklede landet det er, gå forran som et eksempel for andre land. Ellers kommer det aldri til å skje noe hvis alle bare sier: hva er vitsen..."vi er så små" eller "jamen de andre gjør jo ikke det..". Jeg syns vi burde begynne å tenke mer over hvor klærne vi kjøper kommer fra og f.eks heller kjøpe klær i ull, økologisk bomull og bambus-meaterialer. Disse materialene er bedre for både miljøet og for huden vår og har ofte mye bedre kvalitet enn alle de syntetiske materialene vi kler oss i. Vanlig bomull er også en stor miljøsynder ettersom bomullproduksjon krever mye sprøyting. Så bare vær obs og kjøp miljøvennlige klær som varer Og bruk økologiske tøybleier på kidsa..da kommer du langt. Innlegget er endret iht reglene Bond, mod Endret 30. november 2009 av Bond Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. november 2009 #6 Del Skrevet 18. november 2009 Jeg synes også du har noen gode poeng. Men vi har jo også relativt store utslipp pr hode i Norge pga olje og industri, og indirekte pga høyt forbruk, import osv, så vi både kan og bør gjøre noe. Vi kan også gjøre endringer uten at det går utover livskvaliteten eller levestandarden vår i særlig grad. og vi kan bruke ressurser på forskning (noe det snakkes mye om, men kanskje gjøres mindre med i praksis?). Dessuten er det jo som du sier - miljø er mye mer enn klima. Jeg blir egentlig ganske irritert på medias dekning av klimaendringene, fordi det er akkurat som det eneste som skjer på miljøfronten er at man skal "stoppe klimaendringer ved å redusere CO2". Faktum er at vi ikke vet om klimaendringene lar seg stoppe av dette, og at vi ikke vet hvor mye som skyldes CO2 og andre drivhusgasser, og selv om det er viktig å bruke ressurser på dette, er det tragisk at andre aspekter blir oversett. For eksempel har jeg inntrykk av at innen relevante forskningsmiljøer kunne en tenke seg å sette inn mer ressurser på HVORDAN en skal møte klimautfordringene (klimaet ser jo ut til å endre seg, uansett hvor mye som skyldes CO2) framfor å telle karbonnøytralitet i et hvert luksusprodukt. F eks ved å utvikle og kartlegge plantesorter som tåler skiftende vær/høyere temperatur i kombinasjon med våre lange dager/resistens mot sopp o.l pga fuktighet, forske innen byggemateriealer, jord- og vannforhold ved endret klima osv. Det er viktig at i tildeling av forskningsmidler at man holder tunga rett i munnen og ikke deler ut "bare" til moteprosjekter direkte relatert til CO2, men også tenker mer langsiktig og helhetlig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå