Gå til innhold

Tapas


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Har vært på ferie i Spania :briller: og spist masse god tapas. Noen som har noen enkle oppskrifter på noe som er litt mere spennende enn skinke og oliven?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Surf 'n turf tapas:

Rull store kongereker eller krepsehaler inn i tynnskåret spekeskinke/lettsaltet bacon, gni inn litt finhakket basilikum og fres dem i en stekepanne med litt olivenolje og et hvitløksfedd til de er varme. Annrett rullene på hvert sitt salatblad, strø litt parmesan over, og ha litt nykvernet pepper over det hele. Er du litt vågal, så kan du klemme litt sitronsaft over det hele.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøttboller er min favoritt.

Lager dem ikke etter noen oppskrift egentlig, men bruker karbonadedeig som jeg sper ut med litt vann og gjerne litt strøkavring. Så tilsetter jeg finhakket løk, masse hvitløk, hakket chili, masse krydder og/eller urter.

Stekes i panne.

Jeg synes at det er best med en fyldig tomatsaus til kjøttbollene. Gjerne godt krydret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uups, ble skinke i forrige oppskrift, sorry. For å bøte på det kommer det heller en liten kyllingtapas.

Kjør basilikum, litt gressløk, revet sitronskall, pepper, salt og litt sitronsaft i en kjøkkenmaskin. Hiv oppi et fedd eller to med hvitløk mens du er igang.

Skjær opp kyllingfilet i passende stykker, og skjær inn små lommer som du fyller med mozarella og krydderblandingen du lagte. vend også kyllingfileten i denne blandingen, og fres i panne. Dryss over litt parmesan og finhakket gressløk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...