Gå til innhold

Rundstykker av brødblanding?


Gjest Coarvi

Anbefalte innlegg

Gjest Coarvi

Har en pakke med Møllerens brødblanding (dansk rugbrød), og lurer på om jeg kan bake rundstykker av denne i stedet for brød? Hvor lang steketid i så fall (45-60 min for brød)? Samme hevetid?

Har aldri bakt brød før og har bare en brødform så lurte på om jeg kunne slippe billig unna... :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har ikke prøvd akkurat den melblandingen, men jeg har gjort det samme med andre sånne poser. Er bare å lage deig som det står på pakka, la den heve, trille rundstykker og la dem heve til dobbel størrelse. Den siste hevinga er viktig, ellers blir det mer golfballer enn rundstykker.

Steketiden blir kortere. Men akkurat hvor lang tid må du nesten se an på ovnen din. Stek rundstykker ved 200-225 grader på brett i midten av ovnen. Når de er passe brune både oppå og under kan du ta ut ett og dunke litt på det under, det skal være en litt hul lyd. Samme lydgreiene gjelder i grunnen for brød også, men de stekes nederst i ovnen.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Coarvi

Flott, takk for svar! :) Leste et sted (måtte jo google da jeg ikke fikk svar her:P ) at rug ikke alltid egnet seg så godt til rundstykker, men jeg får nå bare prøve.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...