MarianneE Skrevet 29. juli 2003 #1 Del Skrevet 29. juli 2003 ......risotto som du vil gi fra deg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 29. juli 2003 #2 Del Skrevet 29. juli 2003 Lite tips: fint om du kunne skrevet risotto i overskriften. Jeg gikk inn for å titte, men kan desverre ikke hjelpe deg med risotto. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mette Skrevet 29. juli 2003 #3 Del Skrevet 29. juli 2003 Kylling-risotto 2 Porsjoner: 2 gulrøtter 2 stilker selleri 1 liten purre 1 båt hvitløk 1 ts karri 4 dl hønsebuljong (vann + terning) 70 g rå ris 1/2 grillet kylling uten skinn kruspersille Skjær grønnsakene i tynne strimler og fres dem raskt i varm panne i 2 ss buljong. Bland finhakket hvitløk med karri og resten av buljongen og ha i risen. Kok til risen er mør. Skjær kyllingkjøttet i biter og bland det i grønnsakene så alt blir varmt. Bland alt til slutt og strø over persille. Denne oppskriften fant jeg inne på Grete Rhode sine sider, og har brukt den titt og ofte.En kjempe god risotto, med mye smak. Ps dette kan være litt lite til 2 pesoner.Men det er jo bare til å ta litt mer av alt.Grønnsakene fin hakker jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest the imp Skrevet 29. juli 2003 #4 Del Skrevet 29. juli 2003 RISOTTO MED ROSMARIN OG PARMESAN Nok til 2 som spiser mye 1 finhakket løk 2-4 fedd hvitløk, finhakket 2 ss olje 200 gram risottoris, helst arborioris 1-2 dl hvitvin 2 ts tørkede urter, som timian og oregano 2 laurbærblad 7-10 dl kraft, jeg bruker en god kyllingkraft 2 ss fersk rosmarin 50 gram nyrevet fersk parmesan 30-50 gram usaltet smør Stek løk og hvitløk i olje til løken er blank og myk. Ha i risen og la den steke i 3-4 minutter, sånn at den blir blank mens du stadig rører rundt. Ha i hvitvin, tørkede urter og laurbærblad og kok inn mens du stadig rører rundt, inntil risen er klissete, men ikke tørr. Denne prosessen kan gjøres på forhånd, hvis du vil, og er felles for alle risottoer. Ha i 2-3 desiliter kraft og kok inn mens du stadig rører med en sleiv. Spe på med kraft og fortsett slik til risen er kokt, menfortsatt litt fast inni. Det tar om lag 25 minutter. Men smak deg fram, det er det eneste som funker. Er det ikke nok kraft, kan du bruke vann. Ha i frisk rosmarin. Rør inn parmesan og smør med energiske bevegelser, nesten som om du skulle piske risen. Server med en gang. Denne er kjempegod! Kan også gjerne serveres med f.eks kylling eller bacon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 29. juli 2003 Forfatter #5 Del Skrevet 29. juli 2003 Lite tips: fint om du kunne skrevet risotto i overskriften. Jeg gikk inn for å titte, men kan desverre ikke hjelpe deg med risotto. :oops: :oops: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 30. juli 2003 Forfatter #6 Del Skrevet 30. juli 2003 Takk for oppskriftene. Spesielt den siste hørtes kjempe god ut! Kanskje jeg skal ha det til middag idag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå