Gå til innhold

Nystekt brød


Gjest Elize

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skalken må man ta av med en gang. Glovarm, nystekt skalk med smør som smelter, grovmalt pepper og maldonsalt...mmmm

Men ellers hadde jeg nok venta til det ble avkjølt, mye mindre smuler da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke lenger enn man kan vente:)

Så det kommer an på hvor godt brødet lukter.

Mmmmm...Kan jeg få en skive?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elize
Skalken må man ta av med en gang. Glovarm, nystekt skalk med smør som smelter, grovmalt pepper og maldonsalt...mmmm

Men ellers hadde jeg nok venta til det ble avkjølt, mye mindre smuler da :)

Ikke lenger enn man kan vente:)

Så det kommer an på hvor godt brødet lukter.

Mmmmm...Kan jeg få en skive?

Nystekt brød er noe av det beste som finnes.

Skulle gjerne sendt over en skive :)

Jeg ventet 20min, var redd for at det skulle bli rårand (eller hva det heter) i brødet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egentlig skal man vist vente til brødet er avkjølt for å forhindre rårand.

Men, varmt, nystekt brød med masse godt smør og gulost....

:arwen:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Gjest
hva er rårand?

Ja, hva er egentlig rå rand? Noen mener at hvis helt ferske brød blir dunket borti så blir en del av brødet trykket sammen. Det ser da ut som en stripe som ikke er stekt. Samtidig har jeg ofte både dunket i brødet når jeg har tatt det ut av ovnen og skåret i det når det har vært helt ferskt uten at det ble rårand av det.

Så min teori er at brødene er for lite stekt når det blir rårand i dem. Den kommer uansett hvordan brødene blir håndtert når de er varme. Så må gjerne skjære i dem med en gang.

Å nå fikk jeg lyst på varm skalk med kviteseidsmør og Gudbrandsdalsost og varm sjokolade med krem. Tror jeg må bake brød i helga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 15 år senere...
Egenskap skrev (1 time siden):

er det kommet nye regler ved å skjære nystekt brød? hva sier en bakermester? 

15 år gammel tråd du måtte dra opp?? 

Google er helt fantastisk"
 

"Fristende å skjære i brødet med en gang, la det hvile ca 30 min før det skjæres opp."

https://www.tv2.no/underholdning/god-morgen-norge/rykende-ferskt-hjemmelaget-brod-til-frokost/8560990/#:~:text=«Bank på» brødet%2C det,i et kjøkkenhåndkle ved oppbevaring.

Anonymkode: 2ffe4...a54

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...