Gå til innhold

"pappa, hva er incest?"


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Vet ikke jeg.......men jeg kunne aldri begynt å fortelle min 7 åring hva incest er.Ikke søren........

Jeg visste hva alt sånt var i den alderen,pga min mor var ikke særlig redd å fortelle meg i detaljer om sånt.

Når min datter spør meg om noe så synes jeg det er for tidlig å begynne å forklare i detaljer.Jeg selv som 7 åring synes det var så grusomt det som skjer ute i den store verden og jeg unner ingen å gå rundt å gruble på disse tingene.Jeg har fortalt mine unger at mennesker (LES:mennesker;IKKE mann eller dame)kan være stygge osv.Men jeg sier aldri noe som er seksuelt.Synes min lille engel er for ung til å vite sånt.

Jeg hadde nok fortalt at incest er voksne innen familien som er stygge med de yngre.Og så ville jeg fortalt mere når hun ble større.

Nei grøss og gru.......ikke alt de burde vite i en så ung og "problemfri" alder.La dem slippe disse stygge grusomme og onde tankene i noen år.For med tiden så får de alt dette servert daglig nesten på tv,i avisene osv.Men dette er jo min mening da :-?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest En annen mamma

Bare en liten søt kommentar jeg fikk høre fra barnehagentantene:

De sa som følger:

"hvis dere lover å ikke tro på alt ungene forteller om hva vi gjør i barnehagen, skal vi love å ikke tro på alt ungene forteller hjemmefra"

jeg tror nok mange av de som jobber med barn har vært borti fantasi-historier før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere syns barnet er sterkt nok/stort nok til å høre om hva incest rent teknisk er, bør dere kanskje også fortelle om Bjugn-saken da. Eller om hva som kan skje med foreldre som blir beskyldt for dette - blir satt i fengsel og så videre. Så kanskje dere skremmer veslefrøkna litt. Er ellers enig med sistemann her i at 7-åringer ikke trenger å få forklart alt i detalj, og variant "voksne stygge/slemme med barn" er nok, syns jeg. Jo mer detaljer dere gir, jo mer ammunisjon får jo frøkna dersom hun vil "dikte litt" også, ikke gi henne den.

Vi holder fremdeles på med "hvordan barn blir til" med 7-åringen vi, har ikke engang begynt å forklare seksualakten, det er jo ikke det poden vil vite!

Ellers syns jeg man kan gå naken sammen med barna sine i de sammenhenger en selv finner naturlig. Selv er jeg oppvokst med pappa og stemor som likte å sole seg/bade nakne når vi var på usjenerte plasser. Det har aldri plaget meg. Da jeg kom i puberteten syns jeg det var litt flaut, men så lenge jeg fikk ha på meg bikini, var det eg. ikke så nøye.

Selv syns jeg fremdeles det er unaturlig å gå rundt naken - gjør det svært sjelden selv hjemme hos meg selv, men der er vi alle ulike.

Fruenge: Det gjest forsøker å si (tror jeg ihvertfall), er at dersom du er usikker på om det er riktig - så la være å gjøre det. Dersom det ikke betyr enormt mye for deg, kan du få bort en usikkerhet som er unødvendig. Og dersom du er sikker på at det er helt greit å gå naken - vel, da gjør du jo bare det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sissan

Takk for oppklaringen.

Jeg er ikke usikker på om det er riktig å sole meg naken i passende omgivelser, selv om barn er tilstede. Problemet er bare at det finnes en del der ute som ikke synes det er naturlig og som kanskje vil regere hvis en 4 åring kom i barnehagen og fortalt at h*n satt naken med mamma og pappa i svømmebassenget.

Men egentlig kan det hende jeg lager storm i et vannglass og lager problemer ut av noe som aldri vil bli et problem.

Vi kommer hvertfall til å gjøre hva vi føler er riktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Poirot

Hvis han sier det i barnehagen, og de spør dere, er det jo bare å forklare det som det er. Ingen big deal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det syns jeg dere skal. Om dere skal bekymre dere for alt poden forteller i barnehagen før dere gjør det dere har lyst til, tror jeg dere får et begrenset liv :lol: .

Kos dere isteden - det er mye bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

.

Det er ikke lenge siden en far og en bestefar slapp ut av fengsel.De hadde sittet inne i flere år for påståtte overgrep.

Så viser det seg å være oppspinn av datteren/barnebarnet.

Det viser hva som kan skje.En hel familie og et lokalsamfunn-ødelagt.

Unnskyld at jeg avsporer litt...

Det kan likevel være de er skyldige, men har lokket/truet jenten til å si det var oppspinn...

Et eksempel:

En jente kontakter redd barna og snakker mye med en dame der. Hun har blitt misbrukt av sin far, både hun og søsteren. Redd barna-damen er der for henne hele vaien. Til slutt blir faren anmeldt og dømt skyldig, han får noen års fengsel. Døtrene fikk noen usle tusenlapper i erstatning.

Når han blir løslatt kontakter han døtrene sine. Han lokker dem, ber de si det var løgn alt sammen, slik at de vil få enda mer penger i erstatning av staten, han vil dele summen med de. Søsteren går med på det selv om jenten ikke vil det. Faren fikk noen millioner i erstatning, jenten tok selvmord.

Dette er sant, da jeg ikke tror en foreleser fra redd barna skulle lyge om noe sånt. Hun gå oss også flere eksempler hvor incestofre ble lokket og truet til å si det var usant. Ett eksempel hun viste var et bilde fra se og hør, en familie som var avbildet og så lykkelige ut - etter at datteren hadde renvasket faren. Alt hun ville ha var tilhørighet da hun sto der uten venner eller kjæreste i gravid tilstand, familien tok henne tilbake mot at hun måtte si at faren var uskyldig...

Så over til tema:

Fortell henne sannheten om incest om hun spør.

Skal mer til enn en uttalelse for å vekke mistanke i barnehage/skole. Voksne mennesker ser på flere ting, spesielt om de kan litt om seksuelt misbruk av barn og hva slags faretegn de skal se etter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Fortell henne sannheten om incest om hun spør.

Skal mer til enn en uttalelse for å vekke mistanke i barnehage/skole. Voksne mennesker ser på flere ting, spesielt om de kan litt om seksuelt misbruk av barn og hva slags faretegn de skal se etter.

Det varierer voldsomt fra sted til sted om hvor mye som skal til i slike saker.

Ellers sier jeg meg enig i å beskrive med minst mulig detaljer (voksne slemme mot barn bør egentlig holde) for å gi henne minst mulig "amunisjon", og fremhev hva som skjer om hun lyver om slikt (ikke forteller, da kan du faktisk lukke munnen på henne om det skulle skje)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...