BlaBla Skrevet 16. juli 2003 #1 Del Skrevet 16. juli 2003 Kan noen hjelpe meg med oppskrift på hjemmelaget majones? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pudding Skrevet 16. juli 2003 #2 Del Skrevet 16. juli 2003 Her er en oppskrift jeg fant på nettet: ( http://www.dagbladet.no/dinside/2000/03/18/223068.html ) MAJONES Hvis du vil, kan du tilføre majonesen alle slags smaker og farger - ekstra mye sitron, litt rødbete, sennep. Tilsetter du litt hakket kapers, sylteagurk, løk og estragon, har du en nydelig remulade som passer fint til fisk. 2 eggeplommer 1 ss hvitvinseddik 2 ss sitronsaft 1 ts sennep 1 ss kokende vann 3 dl soyaolje salt Visp sammen eggeplomme, sitronsaft og eddik. Tilsett en liten dråpe olje, mens du fortsetter å vispe. Visp til all oljen er inkorporert i eggene. Fortsett slik fire - fem ganger til du ser at konsistensen har begynt å endre seg. (Bruk heller litt lang tid, så risikerer du ikke at majonesen skiller seg.) Tilsett en spiseskje kokende vann, visp videre. Ha i litt og litt olje, til all oljen er inkorporert. Smak til med salt og sennep. Majonesen holder seg i tre - fire dager i kjøleskapet, hvis du har den i en lufttett beholder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå