Bertha Skrevet 12. juli 2003 #1 Del Skrevet 12. juli 2003 Jeg har frisk oregano og basilikum stående utendørs nå i sommer. Men de vokser langt fortere enn det jeg klarer å forbruke. De trenger en klipp, med andre ord. Er det mulig å fryse disse i frisk tilstand? Hadde vært ok til bruk på vinteren, for eksempel, da jeg ikke får disse plantene til å trives noe nevneverdig innendørs. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eline Skrevet 13. juli 2003 #2 Del Skrevet 13. juli 2003 Jeg har hørt at det egner seg å blande den i mixer sammen med olje. Da kan du fryse den i porsjoner eller i et frysebeger e.l. og skrape ut den porsjonen du trenger. Basilikum er forresten fin å lage pesto av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bertha Skrevet 17. juli 2003 Forfatter #3 Del Skrevet 17. juli 2003 Ingen som vet om det går an å fryse i frisk tilstand, slik som for eksempel gressløk og kruspersille? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Liten Skrevet 17. juli 2003 #4 Del Skrevet 17. juli 2003 Basilikum egner seg ikke til frysing i frisk tilstand. Den blir i så fall vassen, slapp og relativt smakløs når du tiner den opp igjen. Men ved å blande den i olje som anbefalt over her, tar du bedre vare på smaken. Oregano har jeg aldri prøvd å fryse, men det er mulig at den tåler det bedre. Men selv ville jeg heller ha tørket oreganoen. Mens f.eks. tørket basilikum ikke smaker stort annet enn gress, så er oregano en av få krydderurter som er vel så god tørket som frisk. Hvis du har mye, hvorfor ikke prøve både og? I så fall er det fint om du deler erfaringene med oss etterpå :kgsmil: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå