Gå til innhold

Slott/ gårder i Frankrike???


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg hadde blitt kjempe glad hvis vi hadde blitt invitert i bryllup i Frankrike. Man kan få ganske rimelig reise. Dessuten er et bryllup en god unskyldning for å bruke både penger og tid i Frankrike!

Vi er, dessverre etter at vi har fått barn, ikke like flinke med å reise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest-i-dag

Takk for tipsene frosken og Litago :)

Enig med Litago og toflus mht. svarene til noen av dere...Blir litt oppgitt over å lese noen av svarene. Beskyld oss gjerne for å være romantiske eller "familiekjære" eller whatever, men for all del ikke beskyld oss for å være useriøse :evil: For å si det sånn så har vi faktisk brukt mye tid på å tenke på dette, inkludert mange praktiske forhold. Vi har funnet 3 alternativer som alle kommer på ca. 1000 pr. pers for en hel uke. Meningen med denne tråden var å få innspill til flere mulige steder; Frankrike er stort med mange koselige steder!! For all del, tar gjerne imot kritikk, men da må det være veloverveid og konstruktiv kritikk... ikke bare skudd fra hoften.. Merkelig at Gjest som er seminararrangør kan påstå at det IKKE er mulig å få til overnatting så billig som dette... Her er linken til ett av stedene så kan dere jo regne selv:

www.chateauvary.com

Hvis du er så "profesjonell" som du gjør uttrykk for så skjønner du sikkert at et sted med seminarfasiliteter er noe helt annet enn det vi er ute etter. Du kan ikke sammenligne prisene på den måten..

Det er flere muligheter for å komme seg dit, men det finnes flere rimelige alternativer, f.eks. Ryanair. Noen vil også kombinere dette med bilferie i Europa. Og et annet alternativ (lite sannsynlig) er at vi leier buss..

Angående gjestene og betaling og "La gjestene ta en del av regningen slik at vi kan skryte av å ha feiret bryllup på ett slott i Frankrike":

Før vi i det hele tatt begynte å planlegge dette noe særlig tok vi kontakt med noen av gjestene som ikke er blant den aller nærmeste familien for å høre hva de syntes. Vi var veldig betatt av tanken, men fryktet at det ikke ville la seg gjennomføre på grunn av kostnadene og at mange av gjestene ikke ville komme hvis vi lot dem betale reisen og overnattingen. Men gjestene var henrykt og ville absolutt komme og var sikker på at det ville de andre også. Det var ingen problemer å betale reisen og overnattingen, og de ville hjelpe til så mye de fikk lov... Vi undersøkte litt nærmere og fant som sagt 3 steder (ett i Loire-dalen og to i Dordogne). Og det viste seg å ikke bli så dyrt som vi hadde trodd. Etter dette tok vi en ringerunde til store deler av gjestelisten for å høre hva de syntes.. Vi fikk bare positive svar. De så på det som en god mulighet til å få en fin ferieuke i Frankrike, samt et koselig og annerledes bryllup :D Selvsagt er det fullt mulig, og faktisk sannsynlig at ikke alle på gjestelisten kommer, men det må man leve med. Selv om de fleste av gjestene tar seg råd til dette, har vi full forståelse for dem som ikke er istand til det. Jeg håper ihvertfall at de som kommer vil trives og få en fin opplevelse.

Det er meningen at, bortsett fra de to dagene vi har "obligatorisk" middag (som vi betaler; en festmiddag og en grilling/koldtbord el.), gjestene kan gjøre hva de vil; spise på restaurant, eller spise mat samlet. Kan ikke skjønne hva som er galt i at gjestene betaler maten selv de dagene vi ikke "arrangerer". I tillegg har vi vurdert å bl.a. spandere en utflukt for gjestene (besøke slott etc.).

Angående "slott"/gårder må dere være klar over at det finnes mange forskjellig typer. Vi er ikke ute etter de mest fasjonable stedene. Vi vil ha et koselig sted med overnattingsmuligheter for alle gjestene, i idylliske omgivelser på den franske landsbygden. Og det lar seg faktisk gjennomføre! Vi gjør dette for å få god tid sammen med gjestene våre, og få et annerledes og kanskje mer uformelt bryllup, ikke for å skryte på oss at vi har hatt bryllupet på den franske landsbygda... De som faktisk har vært i Frankrike, og spesielt Dordogne området vet hvor fint det er der. Hvis vi skulle gjennomført noe slikt i Norge ville det blitt MYE dyrere, både for oss og gjestene, og slik vi ser det ikke like koselig...Men smaken er jo forskjellig. Jeg går ikke og kritiserer de som har leid Losby Gods og bruker mye penger på et bryllup som varer en dag. Folk har forskjellig prioriteringer. Uansett er jo det viktigste at man blir gift, eller?? Ikke hvor mye penger man har brukt på bryllupet eller hvor man har det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tina-som-bare-er-gjest

Jeg var i et sånt bryllup for bare 7 uker siden.

Brudeparet hadde fått alt ordnet av en bryllupsarrangør som holder til utenfor Oslo,tror de heter Bryllupscompaniet eller noe sånt.Ihvertfall var det veldig koselig, og kostet ikke oss så mye som gjester å være med på - veldig gøy å være gjest på noe så annelrledes,forresten.

Selv gifter vi oss den 29.mai 2004 i Norge, for min familie hadde fått fnatt hvis jeg så mye som hadde foreslått bryllup utenfor bygrensen,men vi får vel koke isammen noe likevel!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv gifter vi oss den 29.mai 2004 i Norge' date=' [/quote']

Endelig en til med samme dato som meg!!!!

Fort deg å bli ikke-gjest så kan vi skravle masse!!!!!

Hurra!!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...