Gå til innhold

Hovedrett til 60 med én stekeovn


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Jeg lurer på om noen av dere har erfaring/tips med å lage middag til maks 60 - trolig rundt 50 gjester i et kjøkken der det er én (STOR) stekeovn?

Det er et forholdsvis stort kjøkken altså, i et selskapslokale, og det er et stort kjølerom o.l. der, men altså bare én stekeovn - litt større enn vanlig.

Det er ikke aktuelt å ha koldtbord, så tips til hovedrett mottas med stor takk!!! Fisk, kjøtt, whatever, men noe det går an å lage til så mange!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det går vel greit om dere på forhånd har laget maten slik at den bare er å varme opp?

Vi var egentlig i den situasjonen at vi skulle lage mat til 40 stk på en stekovn, men vi fant ut at det enkleste var å ordne med catering. Alternativet var å ha poteter kokt tidlig og som holdt seg varme i spesialkasser, ferdig kjøtt som var å varme opp og saus. Vi hadde også muligheten til å låne noen ekstra kokeplater og det hadde vi virkelig trengt.

Er det noen som skal lage maten for dere? Hvis det er det kan det kanskje være lurt å snakke med vedkommende for å høre hva han/hun synes om dette. Tror desverre ikke det er noen ideell situasjon om man skal ha mat til så mange. Isåfall, sørg for å ha forrett og dessert som ikke er avhengig av å varmes.

Hva med ovnsbakt laks??

Vi tenkte selv på dette til vårt bryllup, men med en stekovn er det håpløst å holde så mange lakser som man trenger varme... Det går neppe mer enn en i ovnen samtidig og man må nok ha 4-5 stykker (eller er det veeeeldig mye??) om man skal være 60 personer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde indisk "buttered chicken", stekes på stekepanne, og trekker deretter i sausen som den skal serveres med = ikke behov for stekeovn i det hele tatt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helenius

Vi tenkte selv på dette til vårt bryllup, men med en stekovn er det håpløst å holde så mange lakser som man trenger varme... Det går neppe mer enn en i ovnen samtidig og man må nok ha 4-5 stykker (eller er det veeeeldig mye??) om man skal være 60 personer...

Jeg lagde en gang helgrillet laks til 25 mennesker. Da brukte vi en oljetønne delt på langs og grillet i den. Da kan du lage mange lakser på en gang (vi lagde fem, og jeg tror vi kastet halvparten etterpå! Vil tro dere trenger ca 6 store lakser.)

Ulempen er naturligvis at på en grill har du ikke full kontroll over temperaturen, men smaken blir akkurat like god!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Takk for raske svar!

Grill er nok uaktuelt fordi vi må lage maten inne!

Men buttered chicken hørtes jo spennende ut! Utradisjonell bryllupsmat, men det gjør da ikke noe! Du har ikke tilfeldigvis noen oppskrift på dette, hegehi?

Noen andre gode forslag?

(Vi har en som skal lage maten for oss. han skal være med og se på kjøkkenet snart. Jeg ville bare være litt forberedt først! Forrett og dessert fikser vi greit, det er kjølerom der hvor det kan stå.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Hva med en eller annen dyrestek? Kan stekes på forhånd. Vilt eller okse. Alltid godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde viltstek og mors hjemmelagede kjøttkaker, alt var laget ferdig på forhånd og varmet opp til vel 50 gjester i en stor stekeovn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...