Gå til innhold

Drikker dere i påsyn av barna?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Starya

Jeg praktiserer som mine foreldre gjorde det.

Jeg vokste opp med foreldre som nøt et glass øl til maten ved spesielle anledninger, og var vant til at min far tok seg en dram på fredags ettermiddag. Jeg var vant til å se at en dram kunne vare lenge, uten å bli etterfulgt av flere glass. Dette drikkemønsteret tok jeg med meg da jeg kom i "fest-alderen", og kom heller aldri full hjem.

Tar gjerne et glass vin til maten og en likør "til kaffen" (dog uten kaffe.. ;)), og bekymrer meg ikke over at min sønn ser dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fortsetter under...

Gjest Coolaid

Hjemme hos oss konsumeres det nesten ikke alkohol i det hele tatt. Jeg drikker ikke og min kjære tar seg en pære cider eller en rusbrus, men det skjer sjelden. Men syns ikke at det er farlig at ungene ser at mor tar seg et glass til maten en sjelden gang. Tror ikke at ungene har sett moren drikke i det heletatt når jeg tenker etter. Men kan godt forstå at er man vokst i et alkoholisert hjem får man en veldig avsmak. Syns generelt at unger skal vokse opp i rusfrie hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Coolaid
Ja, det finnes taxi'er, det er en selvfølge, men barna merker det, hvis forelrene har tatt et glass for mye...

Det kan skje noe med barna, uten at man må ut å kjøre bil, de kan våkne av andre årsaker og trenge mamma eller pappa...da er det ikke hyggelig hvis de virker litt fremmed for en!!!

Dette vet jeg er skikkelig ekkelt, våkne som liten av en vond drøm for eksempel, for å få trøst av en som ikke snakker som en pleier, er litt mer kosete og klønete enn vanlig....grusomt!!

Må bare rose deg for flott innlegg. Bedre kan deg ikke sies.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foreldrene mine drikker svært lite alkohol, og jeg så dem ikke "pussa" før jeg var langt ut i tenårene.

Det skumleste jeg visste når jeg var liten var snille voksne som forandret seg når de drakk og jeg nesten ikke kjente dem igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dette er jo egentlig to ting på en gang.

Bælming av alkohol skal barn slippe å være vitne til, men at voksne tar vin eller øl til maten (ett til to glass!) bør ikke være noe problem.

Jeg tror at det er mer traumatisk for en fire-åring å våkne sent på kvelden og finne ut at det er fest i huset. Her har jeg selv syndet, og det er ikke videre smart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er svært sjelden det drikkes noe alkohol her i heimen' date=' men det hender vi tar litt øl eller vin til maten. Tror det er viktig at barna får et naturlig forhold til dette med alkohol. Og her har det aldri vært fyll av noe slag. Husker selv at da jeg var liten så kunne mor og far ta seg et glass øl på lørdagskvelden, og jeg reagerte ikke noe på det. Nei, da har jeg heller sterkere invendinger om røyking sammen med barn![/quote']

som tatt ut av mitt eget hode. Heeelt enig!!! :enig_animasjon:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vokst opp med foreldre som drakk med oss da jeg var liten. MEn de var aldri fulle eller ufine eller noe slik. For meg er alkohol lukt en positiv ting, det er for meg masse glade mennersker som koser seg sammen. Jeg likte lyden av isklumper i drammeglasset. Da var det masse folk som hadde det moro sammen og var blide. Men vil legge til at de var ALDRI fulle. En gang opplevde jeg en tante som var litt på tuppa, det var noe rart noe må dere tro .)

Derfor er jeg positiv til å drikke med barna. Men det vil si å ha et avbalansert og positivt forhold til alkohol. Jeg er motstander av å bli brisen med barn til stede. Om man blir litt gladere etter to glass vin gjør ikke det så mye, men jeg tror alle vet hva jeg mener når jeg tenker det som full.

Jeg tror også at barn som har negative opplevelser med alkohol har godt av dette. Jeg tenker at barn som er blitt litt "ødelagt" i følelsene sine av dårlige erfaringer med alkohol har mye å tjene på å oppleve voksne folk med et mer balansert forhold til alkohol. Dette er ikek fordi jeg syns at barn MÅ kunne akseptere at voksne drikker. Det er heller fordi jeg tenker at de vil selv en gang møte alkohol i sin omgangskrets uansett, og da tror jeg det er en stor fordel at de har skikkelig erfaring med måtehold og skikkelig forhold til alkohol. HVis ikke tror jeg de lett vil falle i enten eller forhold. Det vil si at enten blir de helt avhold eller så blir de også noen som ikke klarer ha et "normalt" forhold til alkohol. Dersom de blir totalavhold er det jo ikke noe problem, men det kan vi ikke vite.

Nå gikk jeg vel litt utenfor tema egentlig, men det bare ble slik :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg drikker ikke alkohol med små barn tilstede,det er vel p.g.a at jeg har vokst opp med en far som var alkoholiker.

Men som noen sa her i tråden tidligere det er forskjell på ett glass/Fyll.

Har sett i mange familier der det har begynt med ett glass og blitt den fyllefesten.

Så min konklusjon er Ikke ALKOHOL i nærheten av små barn.

Hva andre gjør er ikke min sak,men jeg drikker ikke alkohol når det er barn til stede.

koldbruna :vinke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hender jeg tar et glass vin eller et glass øl til maten, men der stopper det. Jeg DRIKKER aldri med barn til stede, hverken egne eller andres. Jeg syns ikke et glass gjør noe forskjell, kanskje bra at barn kan se at alkohol ikke nødvendigvis betyr fulle folk!!! Mine barn skal aldri få se meg eller faren full!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Jepp, har vi lyst på en pils eller litt vin drikker vi selvfølgelig det enten ungene sover eller er våkne. Eller vi drikker brus, melk eller vann om det er DET vi har lyst på. Ingen av oss har lyst til å bli fulle sånn hjemme i sofaen alene, så det blir vi ikke. Brisne eller fulle blir vi eventuelt på fest, og da er ikke ungene med.

Hvis vi må kjøre bil på kvelden sliter vi litt uansett, vi har nemlig verken bil eller førerkort, så da blir det nok taxi uansett :) (Og herregud - hvor ofte må unger på legevakten? Jeg har tre barn, eldste er seks år, vi har ALDRI reist avgårde til legevakten med noen unge. Men nå er vi temmelig avslappa og da, det er unger med øreverk og andre ufarlige ting på legevaktventeværelser om natten har jeg hørt - men det er en annen skål)

Da jeg vokste opp tenkte jeg aldri på hva foreldrene mine hadde i glassene, de drakk det de hadde lyst på og ble aldri brisne. Et normalt forhold til alkohol er sunt for unger å få. Ellers er jeg enig med Zirine i viktigheten av å vise barn at normale folk drikker eller hva hun nå skrev :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kajsa-krabat

Vi drikker ikke sammen med barnet vårt, syntes det er greit om andre gjør det, men vi gjør det ikke av prinsipp. (men så drikker vi en gang i skuddåret da....)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada det gjør vi, men vi fester aldri med de sånn at det er berusede folk rundt de. Det har de aldri opplevd, men ett glass øl eller to. Eller en flaske vin til maten, ingen problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Selv så drikker jeg så sjeldent og da er det ev på en fest eller ute på byen (der er jeg da ikke så ofte) Men nei jeg drikker ikke foran barna. Min kjæreste gjør det, han kan ta seg en øl når vi griller eller ser tv, vi har forklart at han liker å kose seg med en øl (men aldri blitt brisen) Barna er 5 og 9 år og har et avslappet forhold til alkohol om jeg kan si det, de reagerer ikke ¨på at noen tar seg en øl. Øl har vi forklart at er en alkohol (voksendrikk) som voksne skal kose seg med, ikke drikke så de blir fulle (rare,sier mye rart, går rart osv)

Husker godt moren til min venninne, hun kom krabbende hjem, når man begynner å venne seg til det synet, da er det ille :roll:

Min mening er at man kan kose seg med en øl foran barna, men ikke feste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har vi ikke barn (men kanskje det blir det med tiden), men jeg og mannen min har nok ganske likt syn på dette. Vi mener begge at det å drikke alkohol foran øyne på barn er OK, men naturligvis i moderate mengder. På den måten vil kanskje barna få et litt tryggere forhold til alkohol, og det vil forhåpentligvis ikke være så spennende å prøve ut når det blir aktuelt. Men det er altså veldig viktig å ikke drikke seg full eller brisen, det synes jeg absolutt ikke noe om.

Har selv vokst opp med far som var alkoholiker og han drakk kun i smug. For meg har nok dette gitt meg en del bevisste holdninger til akkurat dette. Barna må for all del ikke se foreldrene sine fulle og barna ser veldig lett når foreldrene har gått over grensen og blitt for brisne!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja! Senest igår på hennes 13-årsdag. Da var vi på restaurant og spiste 4-retters middag m/rødvin.....(huff og huff for noen skrekkelige foreldre). Vel, d ble rødvin på meg siden pappan kjørte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sett mine foreldre fulle når jeg var barn, og det var ingen hyggelig opplevelse. De er ikke alkoholikere, bare en gang de hadde tatt litt for mye.

Nå med baby i magen så tenker jeg en del på dette. Jeg er liksom enig med begge leire for å si det slik.

Det er ikke påvist at barn som ser sine foreldre har omgang med alkohol kommer til å takle dette noe bedre enn de som ikke ser at foreldrene gjør det.

Det å la barn smake drikke hjemme er heller ikke påvist som en smart ting å gjøre for at de skal få et naturlig forhold til alkohol.

Når alkohol blir forbundet med kos kan det jo få negative konsekvenser for noen.

Men jeg heller egenlig også litt mot det å kunne ta en enhet i barns nærvær. Fest får foregå når barna er leaset bort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...