Gå til innhold

Drikker dere i påsyn av barna?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Alive

Jeg er litt optatt av dette...

Selv er jeg vokst opp med å se fulle foreldre, noe jeg ikke likte i det hele tatt.

Så nå drikker jeg aldri selv hvis jeg har barna hjemme, kan godt ta meg et glass rødvin etter at barna har lagt seg, men det stopper også med det...

Mannen min, derimot, drikker! Han kan også finne på å bli bra brisen foran barna, vi har hatt masse diskusjoner på dette... Det byr meg helt i mot.

Hva hvis det skulle skje noe med barna om natten, og vi begge var fulle?

Hva synes dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har aldri vært brisne/fulle foran stedatter, men vi har tatt vin til maten o.l. Om noe skulle skje kan man jo ringe taxi?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg drikker IKKE i påsyn av barna - hverken jeg eller min samboer. En sjelden gang koser vi oss med et glass rødvin, og det blir kun med det ene glasset, nettopp av den grunn - hva om det skulle skje barna noe?

Årsaken til min holdning m.h.t. drikke i påsyn av barna, stammer fra tildels traumatiske opplevelser i barndommen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mayamor

Min sønn har aldri sett hverken meg eller faren være brisen.

Han har sett meg og faren ta et glass vin eller en pils til maten.

Synes det er stor forskjell på de tingene...

Mayamor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel - det høres ut for at din definisjon av å "drikke" kanskje ikke er den samme som min.

I min verden har det å "ta seg et glass rødvin" ingenting med det å bli hverken brisen eller full å gjøre.

Så ja - vi både spiser og drikker "i påsyn av barna". Så å si daglig, faktisk. Men fulle foreldre - det har de nok aldri sett, nei.

Tror ungene bare har godt av å se at omgang med alkohol ikke nødvendigvis har noe med å "bli full" å gjøre. Den der andre siden av saken lærer de alltids når de kommer opp i en viss alder.

Og... dersom det skjer noe om natten og vi har tatt en cognac el.l. i tillegg til et vinglass - og dermed ikke bør kjøre - ja, så finnes der taxier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er svært sjelden det drikkes noe alkohol her i heimen, men det hender vi tar litt øl eller vin til maten. Tror det er viktig at barna får et naturlig forhold til dette med alkohol. Og her har det aldri vært fyll av noe slag. Husker selv at da jeg var liten så kunne mor og far ta seg et glass øl på lørdagskvelden, og jeg reagerte ikke noe på det. Nei, da har jeg heller sterkere invendinger om røyking sammen med barn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Alive

Ja, det finnes taxi'er, det er en selvfølge, men barna merker det, hvis forelrene har tatt et glass for mye...

Det kan skje noe med barna, uten at man må ut å kjøre bil, de kan våkne av andre årsaker og trenge mamma eller pappa...da er det ikke hyggelig hvis de virker litt fremmed for en!!!

Dette vet jeg er skikkelig ekkelt, våkne som liten av en vond drøm for eksempel, for å få trøst av en som ikke snakker som en pleier, er litt mer kosete og klønete enn vanlig....grusomt!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Vi kan ta oss et glass vin eller ei flaske øl til maten eller bare for å kose oss, enten inne eller på verandaen. Synes ikke det har noe å si for barna å se at voksne kan ta et eller to glass alkohol.

Hvis vi skal ta en fest eller drikke oss fulle, velger vi å skaffe barnevakt.

Som skrevet tidligere, kan det jo skje noe på natten, og da er det greit å være trygge på at barna har barnevakt eller foreldre som er oppegående.

Barna skal også ha et avslappet forhold til at mor og far kan drikke litt alkohol uten å bli brisen eller full. Også når de blir eldre synes jeg det er greit at barna har sett at en kan nyte litt alkohol uten at en skal drikke seg full.

Det er tross alt stor forskjell på 1-2 glass enn 6-7 halvlitere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme som Jinx.

MEn så liker jeg ikke alkohol til mat. Syns ikke det er godt med et glass øl eller vin.

Hadde jeg gjort det, hadde jeg nok kanskje tatt en enhet til maten om det hadde vært voksne til stede som IKKE drakk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inntak av alkohol skjer ikke fordekt her i huset....da hadde d betydd at d var noe vi skammet oss over å gjøre, og d gjør vi altså IKKE!!! Vår datter og barn til venner og slektninger får være m hele veien når d er fest el andre sosiale opplegg. F.eks unnlater jeg IKKE å ta meg en kald fredagspils på verandaen etter jobb bare fordi jeg trodde hun skulle lide noen overlast av d....Men dette er jeg vant m fra barnsben av og d samme m sambo. For oss har dette alltid vært helt naturlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært vant med det samme som deg, Chimp. Jeg led aldri noen overlast over at foreldrene mine tok seg et par glass i godt lag.

Jeg har bare valgt å ikke gjøre det.

Men andre kan gjerne ta seg et glass eller to foran mine barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Starfish skrev:

Jeg har bare valgt å ikke gjøre det.

D er da noe helt annet, og d har jeg all respekt for!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vel, jeg har ikke barn selv.

Men jeg har aldri sett foreldrene mine fulle, og godt er det.

Jeg ser ikke problemet med å drikke alkohol i nærheten av barn, så lenge man ikke blir synlig påvirket av det (og da regnes det før vi selv blir klar over det!).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg drikker ikke i det hele tatt, men samboeren min kan gjerne ta seg ett par øl eller ett par glass vin til god mat. Når vi er i syden kan han godt drikke seg litt småbrisen, men ikke hver kveld, og jeg er alltid helt edru til å ta meg av barna. Jeg har ingen problemer med at han drikke rlitt av og til, og det er ikke ofte han gjør dette heller så jeg tror banra får et sundt syn på det å drikke alkohol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette kunne jeg skrevet mye om!! Har jobbet med problemstillingen og lest mye statistikker og undersøkelser.

Selv drikker jeg ikke foran barna, og synes det er helt selvsagt.

Det handler ikke om å skamme seg over ting, men om at barna våre skal slippe å forholde seg til foreldre som forandrer seg (lite eller mye).

For oss er det et verdivalg. En øl er ikke så viktig for oss at vi MÅ ha den før barna har lagt seg.

Og bare så det er sagt: det er sikkert behagelig for foreldre å tro at det "er bra for barna å se at voksne drikker på en fornuftig måte". Men det stemmer ikke.

I alle fall strider det mot de aller fleste undeøkelser som er gjort.

Alko-kutt (som ikke er en avholdsorganisasjon) har mye fakta om dette. Sjekk ut: http://www.alkokutt.no/soner2/barn_unge/index.shtml

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gjest Anonymous

Alt med måte, sier jeg. Synes det er feil å tabubelegge alkoholen fullstendig! Men jeg synes ikke hverken far eller mor skal drikke seg full når barna er tilstede. En bør ha kontroll over seg selv hvis en i tilegg skal ha ansvar for barn. Men vin til maten, eller litt øl til grillmaten synes ikke jeg det er noe galt i. Tror ikke unger tar skade av å se at foreldrene koser seg litt ekstra i helger eller ferier. Jeg husker selv at det var godt å se at mamma og pappa kunne kose seg i sånne tilfeller, og jeg slapp å bekymre meg for at de skulle bli fulle, for det hendte aldri (hvertfall aldri når jeg var tilstede)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært vant med det samme som deg, Chimp. Jeg led aldri noen overlast over at foreldrene mine tok seg et par glass i godt lag.

Samme her! :wink:

Klemz fra:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tristessa

Foreldrene mine drakk, og drikker fremdeles et par glass vin med meg i nærheten. Og jeg er ikke videre miljøskadet av den grunn. Jeg tror faktisk alkohol blir en verre felle for ungdom som har vokst opp i et hjem hvor alkohol er noe hysj-hysj som kun skal inntas etter barna har gått og lagt seg. Men meg om det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-Da barna var i små-barnsalderen, ble det ikke konsumert alkohol i huset i det hele tatt. -Av den enkle grunn at jeg prøvde å sette meg i barnas sted- skulle jeg bøye meg over senga og gi godnattklem dunstende av alkohol?- Det skal ikke mye til før små barn lukter det........og små barn forbinder ofte slik lukt med "ekle fylliker", som min datter sa.

Jeg tenkte også mye på hvis/om vi skulle havne på legevakta o.l.- uansett om man må ty til taxi, så vil man lukte alkohol, og jeg ville ikke at mine barn skulle få en slik opplevelse.........

Kanskje de hadde husket det på denne måten: "Husker du mamma den gangen jeg måtte på sykehus/legevakt og DU hadde drukket?" e.l.........

Idag har mine barn et "normalt" forhold til alkohol,og er ikke så opptatt av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...