Gå til innhold

Skravletråd 2009


Mirabella83

Anbefalte innlegg

No offence, men skjønner ikke hvordan dere orker å ligge sammen med I frem til hun sovner Honesty? Har dere gjort det i 2 1/2 år nå? Føler litt med dere, må jo miste masse av kvelden?

Vi er heldige, og har en gutt som går og legger seg selv. (at vi har problemer med mange oppvåkninger på natta er noe heelt annet..). Men seriøst, det hadde ikke jeg orket, det hadde han rett og slett ikke fått lov til å bestemme. Kanskje dere synes det er litt koselig også?

Isj, nå hørtes jeg surmaga ut, men jeg bare prøvde å forestille meg hvordan det måtte være å ligge ved siden av lillegutt hver kveld frem til han sovnet.. Men jeg at det ikke er alle kamper som er like lette å ta, og noen ganger ofret man litt (eller mye) for litt husfred ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Unknown

Jeg må vel bare innrømme (selv om vi også har hatt våre problem) at M er grei å ha med å gjøre, og har alltid vært det. Så jeg håper baby blir lik jeg, skal ikke klage om h*n sover mer da :)

Her er termin 9.mai.

Jeg sitter og ser på bæretøy. Med M kom vi liksom aldri i gang, så nå skal jeg være klar! Men dere bærere, hva anbefaler dere? Jeg har tenkt litt på elastisk sjal i bambus, babyhawk og beco butterfly/manduca. Er det ok å bære i? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi ligger også hos G til han sovner, evt. holder han i hånda/sitter der. Det tar toppen 15 minutter, så det er ikke noe heft.

Bæretøy ja...

Veldig mange er glade i elastisk bæresjal i starten. jeg er en av de sære som foretrakk vevd. Mye var nok fordi Moby wrapen var for lang for meg med sine 5,2 meter. Beco butterflyen har vi ELSKET fra han var noe større (vi hadde den ikke i hus før ved 4 mnd. alder). Den er veldig enkel og grei.

Så, ja takk, begge deler? :nigo:

Sjaltai kan jo være et godt alternativ til nyfødte i stedet for sjal. Da har man komforten til sjalet kombinert med enkelheten til en meitai. selv synes jeg ikke sjal var noe stress, så jeg skal ha sjal i starten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun sovner som oftest relativt raskt, så vi føler ikke at kvelden forsvinner av den grunn. Derimot ser jeg for meg at kvelden hadde forsvunnet fort dersom vi hadde måttet følge henne inn på rommet gang på gang, gjerne etterfulgt av raserianfall. Man velger sine kamper med omhu, og vi har valgt å være hos henne til hun sovner, i bytte mot fredelige kvelder. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner dere altså. Vi har bare veldig forskjellig soverutiner på ungene. Lillegutt legger seg villig, men ligger gjerne våken både en halvtime og time før han sovner. Men han prater og synger med seg selv ;) Så for oss hadde vi mistet mye av kvelden ved å gjøre det slik, ikke at han hadde sovnet med oss ved siden av seg heller..

Klart man velger den metoden som gir mest fornøyde unger, og minst mulig skrik og hyl. For de kan ha sterke meninger disse små. Og jeg har skjønt at din lille frøken Honesty er særs opptatt av å ytre egne meninger ;) Tenk bare på hvor positivt det er når hun blir større, selv om det er slitsomt for dere nå...

Da var juletreet tatt ned. Deilig! Julepynten er borte, bortsett fra noen julestjerner (planten, ikke lys) og lysene på trærne ute er fortsatt på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hatt perioder hvor han har sovnet selv, og vi bare kunne gå ut døra etter han var lagt. Men nå er han i en periode med økt behov for nærhet, så da ligger vi hos han (eller har han i vår seng), synger nattasanger (grevling i taket er nattasang hos oss, blant andre sanger :ler:)og er der til han sovner. Men nå er gutten vår av den mer følsomme typen, så det er nok bare noe som vil komme og gå et par år til.

Det er klart at nestemann nok ikke vil kunne få den samme fullservicen som G, men det går seg nok til for de begge, og for oss foreldre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Her tror jeg det er endringer på gang, kanskje fordi hun er tilbake i barnehagen igjen? Både i går og i dag har hun vært umulig å få til å sovne, og til slutt gikk jeg ut, og mannen måtte ta over. Han hadde ikke større hell, men lurte henne til slutt med at hun måtte ligge rolig, så skulle han hente mamma. Nå tror jeg hun sover, men holder ikke pusten.

Det er slitsomt, men vi forsøker ikke annet enn å ta behovene hennes på alvor. Jeg hørte at foreldrene til et barn på avdelingen hennes i bhg. la gutten, lukket døra, og lot ham herje på. De lukket også trappegrinda. Da klokka passerte 23, var han fortsatt lys våken. Jeg vet ikke om det er mindre stress, men alle må finne ut hva som funker for dem. Jeg er litt pessimistisk akkurat nå, men plutselig er det bedre igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri lagt meg med ungene, de sovner greit av seg selv. I perioder har vi måtte gå mye ut/ inn av rommene for å roe, men det er en stund siden nå. Med tre stk så begrenser det seg selv, egentlig. De lærer seg til at mamma ikke alltid kan komme på flekken. Eldstemann er MYE mer high maintenance en tvillingene, og da mener jeg virkelig mye mer. De fleste av mine venniner opplever også at den første krever mest, de glemmer kanskje aldri at de en gang var den eneste og fikk full service?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går vi ut og inn av rommet, alt fra en gang til maaange.

Men det er det eneste som hjelper.

Stort sett går det med ett par tre ganger, så sover han.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååå, nå har jeg lyst til å banne høyt!

Ingen som klarte omtentan (altså eksamen for andre gang i det ene faget). Fortsatt kun 5 av et tredvetalls studenter som har bestått eksamen. Feil noe sted? Kan si at læreren kanskje ikke er den flinkeste, vi er ikke alle så dumme...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så synd, Aricept :( Er einig i at det høyrast litt rart ut med så mange stryk på eksamen! Ta det opp med studieveiledar eller noko?

Eg har fri fram til mandag :nigo: Ungane byrja i barnehagen igjen i dag, hatt fri sidan 22/12. Her går det veldig greitt å ha ungane heime, men det blir jo annerleis for meg som har to, som kan underhalde kvarandre. Men trur dei var glade for å vera tilbake igjen i dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så kjedelig, aricept. Det høres unektelig ut som om noe surrer et sted, når det er SÅ vanskelig å komme gjennom en eksamen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke er noe god i det faget. Men jeg har brukt hvertfall dobbelt så mange timer på det som andre fag, allikevel går det ikke inn. Tror noe av problemer er at læreren forklarer for høyttravende. Han tror vi er på et mye høyere nivå enn vi er...

Ok, nok sutring fra meg ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Haha, ikke ferdig med sutring allikevel. Men på et annet emne da;

På vei til Gardermoen igjen. Hvorfor skal det alltid være så forbaska vanskelig å reise fra mann og sønn...?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown

Er det ikke det ene, så er det det andre? :fnise:

Jeg skjønner godt du er litt trist når du må forlate mann og barn! Jeg har ikke gjort det ennå, og kan ikke tenke meg og forlate begge to samtidig. Vi har jo vært borte fra M en helg, og mannen var borte fra oss en helg. Det er det. Kanskje det er på tide med en jenteweekend? :fnise: Blitt altfor hjemmekjær!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Må innrømme at eg ofte tykkjer det er deilig å vera borte frå ungane annakvar helg, eg... Å vera to om ein unge er nok litt annerleis enn å vera ein om to. Men eg trur det er sunt for ungane å vera litt borte frå foreldra innimellom eg, då. For ikkje å snakke om sunt for foreldra.

Godt og ikkje berre vera mamma, eg er i alle fall ikkje typen som har det som einaste ambisjon i livet. Så eg gler meg skikkeleg til å ta fatt på skulen igjen. Skulle ha byrja i dag, men minsten har fått ei stygg hoste og vondt i øyrene. Håpar han er betre i morgon... Kjipt å gå glipp av semesterstart...

Eg fekk forresten A på eksamen nr 2 :nigo: Då har eg ein B og ein A, spennande og sjå kva som blir resultatet på den siste :) Eg har jobba ein del med faga, men me hadde gode forelesarar og, eg trur det er viktig! Håpar det blir betre for deg framover, Aricept!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også en sånn mamma som trenger impulser utenfra, og gladelig innrømmer det. :sjenert: Jeg skulle gjerne hatt henne borte på overnatting, men de to gangene vi har prøvd, har vi måttet avbryte fordi hun var utrøstelig. Men siden det kommer en liten til om ca. to måneder, må hun bare til pers. Egentlig tipper jeg tante fikser saken bedre enn bestemor, selv om det er bestemor vi i utgangspunktet har tenkt på som barnevakt.

I dag har jeg sendt henne i barnehagen med en haug med truser og strømpebukser. Hun blånekter både potte, doring og bleie, og da er det ikke helt enkelt. I går kveld stod hun med begge beina i kryss uten bleie, men ikke tale om at hun skulle tisse på potta eller doen. Jeg tilbød henne en ny bleie, men det var heller ikke bra nok. Allikevel fikk hun panikk da hun tisset på badegulvet. Logisk sans er tydeligvis fortsatt mangelvare. :sukk:

Endret av Honesty
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lykke til med prosjekt trusejente, Honesty. Er jammen ikke bare greit med en meget viljesterk frøken når hun ikke helt ser den logiske svikten i å nekte bleie, men ikke ville gjøre på potte eller do.

Her ser det ikke ut til at vi får noen barnefri aften med det første. G har blitt mørkredd og trenger en del ekstra omsorg nå. Ikke er han sikker på om han vil, eller ikke vil ha nattlys på, og uansett er det tummelt å lalle alene akkurat nå. Så da forsøker vi å møte han på det, og trygge han. Heller det enn å la frykten gro enda mer fast. Jeg vet jo det er en vanlig frykt i hans alder, så tenker det går over om en stund. Kanskje innen lillebror er føst, slik at jeg kan vagge med mannen ut på middag en kveld, og pushe besteforeldrene i kjelleren til å passe på han en kveld etter han har lagt seg.

Men skjer det ikke, så skal mannen få lov å kjøpe thaimat og hente det, slik at vi kan ha noen koselige kvelder hjemme. Er synd det kun er pizzeriaer som leverer her i byen. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...