Gå til innhold

Ferie hos far-skal mor pakke bag?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Opplevde selv at ting var glemt igjen hos faren til sønnen min. Ingen husket på alt, fort gjort å glemme.

Da ringte jeg og ba han komme med sakene - og det gjorde han som regel innen par dager.

Hvis han hadde begynt å trenere ved å beholde klærne, vet jeg ikke hva jeg hadde gjort.

Sendt med noen eldre plagg og latt de være hos far. For så å ikke sende med noe neste gang. Men barn vokser jo.

Så synd for barna at foreldrene ikke samarbeider om de mest enkle ting. Har selv kranglet med faren til sønnen min, mange ganger, men har roet seg også er vi blitt venner igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest gjesta

For ungen spiller det veldig liten rolle hvem som har skyld i hva, det er uansett de det går utover, og selvsagt legger de merke til dette!

Enig! :Nikke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sender bestandig med klær når sønnen min skal være hos faren.

Skal han være borte i 14 dager, sender jeg med klær for en uke. Pakker ikke hele garderoben, eksen må da greie å vaske han også. :blunke:

Når det gjelder leker, får junior velge selv. Yndligsbamsen må med, det er jo et must. Ellers begrenser det seg jo hvor mye man får plass til i bag'en.

Men leker har han hos faren også, så det er ingen krise slik.

Pakker også regnklær, parkdress, støvler.

Det er tross alt junior sine klær, og det er ham jeg tenker på når jeg pakker, ikke eksen... :roll:

Men når sant skal sies, pakker jeg ikke ned de fineste klærne lenger etter at han gang på gang kom hjem igjen med ketchupflekker over "hele" seg...

Deler dere på omsorgen og du vet at sønnen din har klær hos faren, ville jeg derimot ikke pakket noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet om ett tilfelle der mor savnet plagg etter plagg. Spesielt vanter og luer og skjerf.

Faren kunne ikke finne noe.

Da han pakket og skulle flytte, dukket plaggene opp...

Et rotehue, med andre ord.

Hva med å ta en prat. Uten å angripe.

Det meste skal la seg løse - bare man er innstilt på å løse problemet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pjusk

Hmmm, det meste er vel sagt. Skal ikke repetere argumentene, men må si jeg er HELT enig med Vega, Embla S, Mie og kristian 71 ( - glemte jeg noen??).

Synes dette var en trist problemstilling!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest cherry

Kjenner godt til det der med at klær aldri dukker opp igjen, ja leker og andre ting også. Plukker enda ting derfra som han har hatt siden flyttingen for to år siden og det er ting som jeg har hatt fra jeg var liten.. Orker ikke mase for det går utover ungene, men fireåringen har begynt å se hvor ting havner etterhvert, og han kjefter på faren når jeg er tilstede og han ikke kan få annet enn ærlige svar..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nå lest alle innleggene her og kan ikke fri meg fra at her er en del bitre mødre som svarer. Sikkert mange som blir litt opprørt over denne påstanden men det får dere bare bli. Dere er så snar til å klage på far. Far gjør ikke det, og far tar ikke ansvar. Hvem sier det? Du som er mor og sikkert er rimelig forb.... på din eks. og måten han gjør ting på. For ikke å snakke om at han kanskje ikke gjør tingene helt etter ditt hode. Hvordan kan dere forsvare at dere ikke sender med barna deres klærene som de bruker daglig. Mener dere virkelig det, at far skal kjøpe fult sett med klær til barna når han betaler barnebidrag??? Våkn opp damer og hør hvordan dere tenker selv.

Smilla!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, her var det mye trist lesing.

Synes synd på barna som opplever at de brukes som våpen i foreldrenes krig.

Selvsagt kjenner jeg ikke til bakgrunnen og vil ikke fordele skyld, men synes synd på barna

:cry: .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å komme tilbake til det opprinnelige innlegget:

Dersom far ikke har barnet så mye at han har full garderobe hos seg, syns jeg mor skal sende med klær til ferien. Leker er ikke nødvendig om ikke poden selv absolutt vil ha med noe, noen spill og aktiviteter kan far finne på selv.

Dette har ikke noe med om dere har et "dårlig" forhold eller ikke (selv om du har rett i at vi har et godt forhold til barnets mor - heldigvis), det har med barnet å gjøre. Vi har en 7-åring, som er svært bevisst på hva som skal på og ikke på, og å sende med gamle klær ville heller ikke fungert noe særlig...

Det er forresten veldig fint å ha et forhold mellom foreldrene, hvor det går an å snakke sammen - kan anbefales alle å jobbe ekstremt innih*lvete mye for å få dette til, spise mange kameler hver og aldri gi opp. Når det gjelder barna bør (det stygge?) bruddet og alle ting man syns om hverandre legges til side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med de fleste her. Jeg har vært alene om omsorgen i 3 1/2 år og de eneste plaggene far har hjemme hos seg er pysjamaser til begge to. De er hos far annenhver helg, og 2 uker hver ferie. Jeg pakker ALT, bretter og legger pent i en bag, og får vanligvis alt tilbake, men gjerne skittent som rent, hulter til bulter stappet i bagen. Men, den tar jeg. Jeg vasker alt allikavel når de har vært hos far, jeg har sågar bedt han om å ikke vaske klærne dersom det ikke blir "fritt" for noe da. Jeg kjenner han og vet at han ikke er så nøye på klesvasken. Og da gjør jeg det heller selv.

Det handler om å kunne se gjennom fingrene. For barnas skyld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

selvfølgelig skal mor pakke bag når barnet skal på ferie, hvis problemet bare er at dere ikke er på talefot så er det ikke noen grunn til å nekte dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Mayamor

Jeg pakker alt til gutten min når han skal på helgebesøk eller annet hos faren.

Vi har bare et sett klær som jeg kjøper. Hvorfor skal far måtte ut med masse ekstra penger for å kjøpe klær til gutten sin når han i tillegg betaler 2300,- i bidrag hver måned?

Fleksibel for gutten sin del. :Nikke:

Men barna til min samboer kjøper faktisk vi klærene til.

Grunn: klærene de kom opp med var for små og fillete.

Vi begyndte å kjøpe litt klær til dem som de fikk med seg hjem.

Neste besøk: samme gamle filler.

Grunn: da kjøper bare dere nye klær sier mamma og ler...(i følge barna)

Til 5 uker sommerferie i fjor fikk de med seg 3 truser, 3 t-skjorter, 1 skjorts, 2 bukser og 2 gensere. Ikke sandaler, støvler, regntøy, ytterjakke...

Da rant begeret over for vår del.

Etter det har vi selv besørget garderobe som blir her...

Dyrt? JA

Unødvendig? JA

Godt samarbeid? NEI

Trist fordi barna er de som lider under det. :-?

Takker meg lykkelig for at vi ikke har 2 sett lite imøtekommende ekser...

Tror gutten min har det bedre slik vi praktiserer samarbeid.

Mayamor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde alltid med klær selv til pappa. Eneste jeg hadde til fare min var leker og kanskje ei truse eller to som lå igjen fra siste besøk..

Syns det er mest rettferdig og mamma pakker baggen... (Dessuten endte jeg alltid opp med oransje jakker og merkelige gensere, hvis pappa sto for kleshandlingen... :ler: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Kommer ikke det litt an på? :o

Jeg pakker alltid det datteren min trenger fra meg - skriver ei liste på hva hun har fått med seg slik at de har en sjans til å få det med tilbake - og sender henne avgårde. Oppstår det noe spesielt (trenger nytt badetøy, nye sokker, ekstra shorts whatever..) så sørger selvfølgelig far for det når hun er med ham.

Regner det som en selvfølge at han gir henne lommepenger, solkrem, dusjsåpe og andre småting mens hun er der, men det er ikke praktisk at vi har fulle utstyrssett på begge plasser - derfor pakker jeg.

Suz :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Det kommer jo litt an på situasjonen da.

Hvis mor har den daglige omsorgen og far har barna annenhver helg er det jo mest naturlig at barnets eiendeler her hos mor og at mor pakke bag når barnet skal hos far eller med far på ferietur.

Nå er det slik at mange foreldre praktiserer 50/50 og da kan det jo hende barnet har egen garderobe hos far og da er jo det ikke noen problemer. Eller at foredrene bor såpass nære hverandre at barnet selv eller far kan hente det som mangler.

Dette krever jo selvfølgelig at foreldrene er venner og snakker til hverandre.

Men det mest vanlige er vel at mor har omsorgen, det er hun som får barnetrygd og farsbidrag for å kjøpe klær og utstyr til barnet, og da skal selvfølgelig hun pakke bag til barnet.

Tror nok de fleste vet hvordan menn er når det gjelder innkjøp og behandling av klær, så på dette omerådet bør kvinnen se litt gjennom fingrene. :ler:

Han far ny samboer er kanskje hun flinkere til å hjelpe far med å holde orden på klærne. (Så lenge samboren ikke er en heks da, som ikke tåler mor og fyrer oppunder far...... :wink: )

Tror nok at masse konflikter rundt om kring kunne blitt løst ved å ta seg en skikkelig prat uten krangling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig i at hvis barnet bor hos mor og besøker far, og dermed har garderobe kun hos mor, så skal mor pakke. Men jeg synes likevel ikke at mor skal være nødt til å stresse og skaffe ditt og datt som far vil at barnet skal ha med seg. Send med helt og pent tøy, ja, men hvis de skal på fjelltur og barnet må ha dyr regndress f.eks og den gamle er bra nok til å leke på regnværsdager men ikke være ute hele dagen... så kan far få kjøpe den. Det er jo et behov fars aktivitet skaper.

Og jeg synes faktisk at hvis det sendes en bag med pent brettet rent tøy for en uke (eller to) så skal far klare å sende en bag tilbake med pent brettet rent tøy. De klarer det hvis de prøver, men de vet at de lett slipper unna..

Forresten er det ikke bare far som stjeler tøy. Kjenner en familie, hvor far betaler for sønnen, kjøpte ny gore-tex jakke til ham, som mor beholdt da han var der... For den passet så fint til henne!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tydelig at dette er et tema som engasjerer mange.

Jeg var ute etter gjengs oppfatning og slik jeg har forstått det er den delt.

For å være helt konkret:

Min ex betaler 2000 pr mnd i bidrag.

Jeg betaler 4300 for barnehageplass.

Han har tøy hos far som han bruker når han er der i helgene.

I fjor sommer sendte jeg med alt han trengte for å være med far på ferie; bunad (de skulle i bryllup), redningsvest, vindjakker og regntøy, gummistøvler, pensko, badebukser, kort sagt alt han trengte.

Da bagen kom hjem igjen manglet mye av tøyet.

Bunaden var nærmest ødelagt og jeg måtte få den sydd og renset til 350 kr. Penskoene og vindjakken hadde ligget i en plastpose som var fuktig og de var dermed fulle av mugg. Klare for søpla mao.

Redningsvesten var et kapitel for seg. Osv, osv.....

Så da spør jeg igjen:

Hvor mange av dere synes at far kan kreve at jeg

sender ferdig pakket bag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...