Gå til innhold

rabarbra


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Bjørk

Jeg har en del rabarbra som jeg burde bruke til noe er det noen som har en god oppskrift til meg. Gjerne rabarbra kompott, suppe eller noe annet som ikke er så avansert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Rabarbrasuppe:

1 kg rabarbra. "skrelles" og skylles

3-4 liter vann

500-750 gr sukker (smak deg frem)

Kok dette i ca 30 min,eller til rabarbraen har løst seg opp.

Tilsett 1-2 ss potetmel som blandes ut i LITT vann,og helles i etter koking.

Dette for å få suppen litt tykkere.

Hell over i mugger og sett det på benken til det er kaldt.

Videre over i kjøleskap,og drikkes ISKALD.

Helt vidunderlig godt! :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varm rabarbrapai med is og vaniljesaus! Nam, Nam! :D

Paideig:

125 g smør

250 g hvetemel

30 g sukker

2 eggeplommer

2-3 ss kaldt vann

Fyll:

ca. 350 g rabarbra (evt. epler eller moreller uten sten)

1 dl sukker

1 ss potetmel

3 dl crème fraîche

3 eggeplommer

3 ts vaniljesukker

Marengs:

2 eggehviter

1 1/4 dl sukker

Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en matprosessor. Sett deigen kaldt i 1/2 time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen. Dryss over sukker og potetmel. Bland crème fraîche og eggeplommer og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over rabarbraen. Stivpisk eggehvitene til marengsen. Dryss på sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Sprøyt marengsen som gitter over paien.

Stek kaken ved 170 °C ca. 3/4 time.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Koker du suppen med kanelstang blir den ekstra god. :P

Og for kortere koketid, kan du kutte opp rabarbraen i biter først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...