Gjest Bjørk Skrevet 15. juni 2003 #1 Del Skrevet 15. juni 2003 Jeg har en del rabarbra som jeg burde bruke til noe er det noen som har en god oppskrift til meg. Gjerne rabarbra kompott, suppe eller noe annet som ikke er så avansert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Barbie Skrevet 15. juni 2003 #2 Del Skrevet 15. juni 2003 Rabarbrasuppe: 1 kg rabarbra. "skrelles" og skylles 3-4 liter vann 500-750 gr sukker (smak deg frem) Kok dette i ca 30 min,eller til rabarbraen har løst seg opp. Tilsett 1-2 ss potetmel som blandes ut i LITT vann,og helles i etter koking. Dette for å få suppen litt tykkere. Hell over i mugger og sett det på benken til det er kaldt. Videre over i kjøleskap,og drikkes ISKALD. Helt vidunderlig godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kissa Skrevet 15. juni 2003 #3 Del Skrevet 15. juni 2003 Varm rabarbrapai med is og vaniljesaus! Nam, Nam! :D Paideig: 125 g smør 250 g hvetemel 30 g sukker 2 eggeplommer 2-3 ss kaldt vann Fyll: ca. 350 g rabarbra (evt. epler eller moreller uten sten) 1 dl sukker 1 ss potetmel 3 dl crème fraîche 3 eggeplommer 3 ts vaniljesukker Marengs: 2 eggehviter 1 1/4 dl sukker Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en matprosessor. Sett deigen kaldt i 1/2 time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen. Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen. Dryss over sukker og potetmel. Bland crème fraîche og eggeplommer og smak til med vaniljesukker. Hell blandingen over rabarbraen. Stivpisk eggehvitene til marengsen. Dryss på sukker og pisk videre til marengsmassen er stiv og blank. Sprøyt marengsen som gitter over paien. Stek kaken ved 170 °C ca. 3/4 time. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
@lfa Skrevet 15. juni 2003 #4 Del Skrevet 15. juni 2003 Koker du suppen med kanelstang blir den ekstra god. Og for kortere koketid, kan du kutte opp rabarbraen i biter først. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amica Skrevet 15. juni 2003 #5 Del Skrevet 15. juni 2003 Rabarbravin er godt (men tar kanskje litt for lang tid?) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 16. juni 2003 #6 Del Skrevet 16. juni 2003 fersk rabarbra med sukker på! *mimre tilbake til rabarbraslang i naboens hage* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå