Gå til innhold

sær jeg,vil ikke ha hjemmelagde gaver


Gjest Nope

Anbefalte innlegg

Jeg syns det er trist at voksne mennesker blir sure hvis de får noe som noen har tatt seg bryet med å lage. På den andre siden bør giveren prøve å gi noe som mottakeren kommer til å bruke, men det er jo ikke alltid at man vet dette da.

Kommersialiseringen av julen har tatt helt av, og det er alt for stort fokus på dyre gaver, og det som ser ut til å være en konkurranse i å gi den dyreste og mest eksklusive julegaven.

Jeg gir beskjed hvis det er noe spesielt jeg ønsker meg, men det er ikke dermed sagt at jeg får det. Uansett så blir jeg veldig takknemlig for det jeg får. Hjemmelagde gaver synes jeg er kjempeflott å få, spesielt hvis det er noe spiselig! :) I år har jeg ønsket med kjøkkenkniver fra familien, da vi har noen i utlandet som har mulighet til å få kjøpt svært gode kniver til en brøkdel av prisen her hjemme. Ellers har jeg plukket kilovis med sopp i høst, og gaver til de fleste blir tørket sopp, soppsoya og soppmel. Alt legges i flotte krukker og flasker, med håndskrevne etiketter og små oppskriftskort. Jeg gir ikke slike gaver til de jeg vet ikke kommer til å bruke det!

Ellers har jeg en fast avtale med flere venninner, der vi istedenfor gaver til hverandre donerer en sum til et veldedig formål. Dette er en tradisjon vi har hatt i noen år, og hver julaften har mamma og jeg dratt ned på Kirkens Bymisjon med mat og konfekt som vi har kjøpt for pengene, men kort underskrevet av alle sammen. Kan virkelig anbefales!

Dere som er interesserte kan også sjekke ut Starofhope, der man kan gi gaver til barn og/eller familier i Øst-Europa.

-misa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Fortsetter under...

Gjest Gjest_lovebug_*

gå inn på plan.no Her finnes gaver som også tenker på de som har ingenting. et eks er en nøkkelring med et hjerte i perler.synes den var søt jeg!bare et lite tips til dere som sliter med å finne gaver slik som jeg :) litt sent å si god jul, men godt nytt år,hvertfall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dianah
Liker ikke å få hjemmelagde gaver,for de passer ikke inn hos meg.Ikke drikker jeg noe særlig alkohol,er kresen der.Kremer og såper,nei takk..bruker kun det jeg vet hva er og som lukter godt.

Bruker minst mulig sokker( liker ikke ullsokker) votter og hansker har jeg mange av (kjøpte).

Det ungene har lagt på skolen er jeg utrolig glad i og har de i eget skryteskap i stua

Og hater virkelig hater tørkete oppstaser!

Og ja familie og venner vet det,og noen tar hensyn,mens noen lager noe dill fordi de ikke liker det jeg ønsker meg :-P

Nei jeg lager heller ikke gaver til noen,jeg kjøper det de ønsker seg...

Jeg synes hjemmelagde gaver er OK så lenge de ser greie ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pascale

Jeg vil mye heller ha en hjemmelaget gave enn en som er kjøpt på en bensinstasjon eller i en "kjempebillibutikk" i siste slengen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes egentlig at det er litt barnslig å sutre eller være misfornøyd med gaver, om de er hjemmelaget eller ei, til jul.

Og om en person har dårlig råd,men er flink til å sy f.eks, pleier jeg å si at jeg ønsker med en duk eller noe annet som kan bli sydd.

Ærlig talt. Tenk etter!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

er da bedre å gi beskjed om at en ikke vil ha hjemmelagde gaver for det faller ikke i smak..enn å hive dem i søppla.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

er da bedre å gi beskjed om at en ikke vil ha hjemmelagde gaver for det faller ikke i smak..enn å hive dem i søppla.

nei, det er ikke det gavene handler om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

når jeg gir gaver,passer jeg på at mottakeren liker det,og ønsker seg det.Jeg gir jo av glede ikke av plikt...

og vi alle har forskjellige smak og behag...og en bør jo ta hensyn til det.

Om jeg liker "glass" figurer og min venninne keramikk figurer,så kjøper jeg da ikke glass figurer til henne fordi jeg liker det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...
Tja, julen handler ikke om gaver, men jeg skal heller få gaver jeg har bruk for og setter pris på, enn ting jeg må gjemme vekk i roterommet etterpå. DET er nemlig det verste av bruk-og-kast jeg kan tenke meg - der man faktisk bruker ikke tingen heller! Ja, jeg setter pris på omtanken, men hvis noen virkelig bommer skikkelig må jeg nok lure på om de kjenner meg i det hele tatt?

Jeg veksler gaver med såpass få mennesker at de skulle i hvert fall kjenne til mine særegenheter.

Jeg har laget noen få gaver selv, ikke for jul, men for bursdager. Og da må jeg vite med sikkerhet at det er noe mottakeren setter pris på, og er i form mottakeren setter pris på.

Merkelige ting noen har laget selv, som oftest i form av pyntegjenstander og lignende - nei takk!

Ullsokker som noen har strikket for meg - ja takk!

Jeg er veldig i enig med mrs_bond om dette. Om det er hjemmelaget eller ikke spiller ikke så stor rolle for meg, så lenge jeg ikke får noe jeg ikke vil ha og ikke trenger. Det er veldig hyggelig med venninner som maler, men det betyr ikke at jeg ønsker å ha et bilde malt av dem hengende på veggen, gjerne med et motiv som jeg overhode ikke liker å ha fremme.

Strikkede sokker blir jeg derimot veldig glad for :)

Generelt synes jeg fokuset på gaver er altfor stort, og jeg ønsker meg heller et kort, eller at vi gjør noe sammen, enn en ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Og hadde du vært en av "mine" hadde du sittet uten en dritt resten av julene til du ble voksen.

Ja fy skam for en fæl personlighet. Det finnes ikke morsomt heller. Stakkar. Det er ikke slik at jeg alltid får ting jeg synes er så fint, men jeg fårvstort sett bruk for alt. Eller så bytter jeg det med noen som vil ha det. Men det aller kjekkeste er å få hjemmelaget, noe spiselig eller en kul tegning. Det gir minner og gode opplevelser, ting man vil ha kan man kjøpe selv. Iallfall når man blir voksen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De hjemmelagede gavene jeg har fått vil jeg gjerne ha flere av. Det dreier seg om ullsokker(jeg fryser alltid), sjokolade, konfekt, krydderolje etc. Det jeg derimot må innrømme at jeg ikke setter pris på er nips, hjemmelaget eller kjøpt. Da foretrekker jeg gaver man kan "bruke opp"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg blir helt målløs når jeg leser enkelte innlegg. Er vi virkelig blitt en nasjon av bortsjemte drittunger? Helt utrolig!

Når jeg ikke er sikker på hva noen vil ha gir jeg noe som kan brukes opp - og ja, iblant når jeg har tid er der eksempelvis hjemmelaget konfekt. Den er det mye tid og omsorg i.

Når jeg kjenner folk godt og har tid kan jeg eksempelvis strikke noe jeg et de ønsker seg eller lignende. Somregel kjøper jeg fordi tiden ikke strekker til.

Jeg blir utrolig glad hvis noen har funnet ut noe jeg ønsker meg eller trenger og tatt tid og omsorg for å lage det til meg. Det kan ikke kjøpes for all verdens penger.

Endret av Lumpelure
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest_gjest: tror alle får et eller annet i løpet av livet de ikke er dødsfornøyd med. Det betyr ikke at de ikke setter pris på at vedkommende har gitt en gave eller at man er utakknemmelig. Jeg har fått gaver som ikke var midt i blinken, men har aldri gitt utrykk for det, verken offentlig eller ovenfor den jeg fikk den av. Men det må da være lov å innrømme på et internettforum at man ikke blir like glad for alle gaver...det blir ingen. Det handler ikke om utakknemmelighet. Man kan likevel sette pris på tanken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hufsa: Fy faen for en bortskjemt og utakknemlig drittunge du er. Er utrolig glad for at jeg slipper å feire jul med sånne som deg (eller i det hele tatt omgås).

Og så lurer jeg litt på hva slags gaver du egentlig får, siden du klarer å fylle en hel søppelsekk med ting du ikke vil ha?Jeg får nemlig bare fine ting hver jul, aldri fått noe jeg ikke vil ha. Fordi min familie kjenner meg godt og finner gaver som passer meg og min smak.

Og forresten, hvis du hadde vært en smule oppegående i hodet, så hadde du visst at det går an å BYTTE gaver man ikke vil ha. Det betyr at du tar med deg hele sekken med "kjipe" gaver, leverer dem i butikkene og så kan du velge akkurat de tingene du vil ha med tilsvarende verdi.

Da slipper du jo å gå i "minus" økonomisk hver jul, som tydeligvis er et problem for deg :-D

Men du liker kanskje ikke noen av de andre tingene de har i butikken heller du, siden du kaster en hel sekk med dyre ting i stedet for å bytte? Virker ikke som den skarpeste kniven i skuffen, for å si det sånn..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...