Gjest gjest1 Skrevet 6. juni 2003 #1 Del Skrevet 6. juni 2003 Focaccia ( olivenbrød). 2 ½ dl lunkent vann 7 g tørr gjær( en pose) ½ ts sukker Balndes la stå i ca ti min til det skummer. 400 g hvetemel evt spelt ¼ ts salt 1 ss helmelkspulver, kan sløyfes. Fyll: 1 dl olivenolje 4 pressede fedd hvitløk Fersk rosmarin hakket, ( bare bladene ikke stilkene) Ca 1-2 ss grovt salt til å strø over. Ca 30 sorte oliven uten stein. Sikt i saltet og melkepulveret og nesten alt melet. Kna det sammen til en jevn og fin deig. La heve i en time. Klapp deigen ut i en langpanne 20 x 30 cm eller lignede. Bland sammen fyllet og smør det utover press oliven litt ned i deigen og strø litt grovt salt over. La etterheve i ca 20 min. Stekes i 20-25 min på 200°C Dette brødet er nydelig til salater og pasaretter. Og i matpakken….. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 6. juni 2003 #2 Del Skrevet 6. juni 2003 Et lite røver-triks for Focaccia ;-) : Bytt ut en del av hvetemelet med "Ciabatta-mel" (finnes i samme type pakninger som ferdige blandinger for boller, etc.) Da blir kosistensen på brødet litt mer autentisk og det hever lettere :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Loolaa Skrevet 6. juni 2003 #3 Del Skrevet 6. juni 2003 Jippii! De har sluttet å selge foccacia der jeg kjøpte det. Har ikke funnet det noe annet sted. Utrolig godt til hjemmelagede burgere - nam! loolaa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå