Gå til innhold

Focaccia ( olivenbrød).


Gjest gjest1

Anbefalte innlegg

Gjest gjest1

Focaccia ( olivenbrød).

2 ½ dl lunkent vann

7 g tørr gjær( en pose)

½ ts sukker

Balndes la stå i ca ti min til det skummer.

400 g hvetemel evt spelt

¼ ts salt

1 ss helmelkspulver, kan sløyfes.

Fyll:

1 dl olivenolje

4 pressede fedd hvitløk

Fersk rosmarin hakket, ( bare bladene ikke stilkene)

Ca 1-2 ss grovt salt til å strø over.

Ca 30 sorte oliven uten stein.

Sikt i saltet og melkepulveret og nesten alt melet. Kna det sammen til en jevn og fin deig. La heve i en time.

Klapp deigen ut i en langpanne 20 x 30 cm eller lignede.

Bland sammen fyllet og smør det utover press oliven litt ned i deigen og strø litt grovt salt over.

La etterheve i ca 20 min.

Stekes i 20-25 min på 200°C

Dette brødet er nydelig til salater og pasaretter. Og i matpakken…..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Et lite røver-triks for Focaccia ;-) :

Bytt ut en del av hvetemelet med "Ciabatta-mel" (finnes i samme type pakninger som ferdige blandinger for boller, etc.)

Da blir kosistensen på brødet litt mer autentisk og det hever lettere :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jippii!

De har sluttet å selge foccacia der jeg kjøpte det. Har ikke funnet det noe annet sted. Utrolig godt til hjemmelagede burgere - nam!

loolaa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...