Gå til innhold

Alaskan Malamute


Molanya

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Har ingen personlig erfaring med denne hunderasen, men jeg har sakset litt fra et par nettsteder som har skrevet om denne rasen.

Alaskan Malamute er større og tyngre bygget enn grønlandshunden og er ikke så vanlig i Norge. Alaskan Malamute er vennlige og relativt lettlærte hunder som i andre land brukes som tjenestehund. Alaskan Malamute betegnes i dag blant mange hundekjørere som trekkhunden som ikke trekker. Alaskan Malamute er store, robuste, tunge, snille og vennlige hunder. De er ideelle til turkjøring og som familiehunder.

Alaskan Malamute er en stor og kraftig polar spisshund.  Skallen er bred, ørene er små og skal sitte på linje med de skråstilte øynene. Den har kraftig underull og lange stive dekkhår.  Tegningene på hodet har markerte trekk, som enten består av hette over hodet og resten maske- vanligvis gråhvit, eller så har hodet maske.  Kombinasjonen av hette og maske er ikke uvanlig.  Halen bæres framover ryggen- ikke opprullet, men som en vaiende fjærbusk.

Du kan jo titte på Norsk Polarhund sine nettsider, og evt søke på "Alaskan Malamute" på nettet.

Lykke til!

Lillian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jalilah

Høyt aktivitetsnivå. Trenger å bli aktivisert veldig mye. Ingen hund for de som lever et sofaliv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nyyydelig hund. Har ikke hatt selv, men kjenner til flere. Vennlig, rolig og flott, men som nevnt over... den trenger mye mosjon og aktivisering.

Suz :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Naboen har en. Nydelig hund, men når den er alene på dagtid står den ute i hagen og uler. Sikkert bare kjempe selskapssyk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Malamute er den besteste hunderasen! :D De er utrolig snille med barn, og familien generelt. Men vær obs i forhold til andre hunder, den kan være aggressiv. Smart hund!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...