Gjest Gjest Skrevet 18. juli 2008 #1 Del Skrevet 18. juli 2008 Ja, hvor sunt er egentlig pasta? Jeg snakker da ikke om fullkornspasta eller annet lignende, men om vanlig pasta, som ikke er merket "lett". Er hurtigkokende pasta verre enn "vanlig"? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 996428 Skrevet 19. juli 2008 #2 Del Skrevet 19. juli 2008 Med tanke på næringsinnhold så kan ikke pasta betraktes som noe annet enn "vommfyll". Med andre ord, ikke veldig sunt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Raptuza Skrevet 19. juli 2008 #3 Del Skrevet 19. juli 2008 Det held med 100 g kokt pasta et par gongar i veka. Det er for vaksen kvinne. Sjølv velgjer eg grov pasta, då det mettar lengre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gina T Skrevet 19. juli 2008 #4 Del Skrevet 19. juli 2008 det er ganske tomme kalorier med masse karbohydrat. ikke så mye næring Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. juli 2008 #5 Del Skrevet 19. juli 2008 Det held med 100 g kokt pasta et par gongar i veka. Det er for vaksen kvinne. Sjølv velgjer eg grov pasta, då det mettar lengre. Hva mener du med "held"? (Jada, jeg skjønner nynorsk.) Ingen har behov for pasta. Pasta er mel og vann som er blandet, tørket og så oppbløtt og kokt. Evt med tilsetning av egg i deigen. Det inneholder mye stivelse, tas raskt opp i kroppen, og gir høyere blodsukker og dermed insulinstigning. Insulin får kroppen til å lagre fett. Spises pastaen med matvarer med andre egenskaper, kan tømningen av magesekken bli litt mer langsom, slik at man får et jevnere blodsukker. Pasta inneholder lite fett, og for ikke lenge siden var det ganske utbredt å tro at bare man ikke spiste fett, var alt bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malama Skrevet 19. juli 2008 #6 Del Skrevet 19. juli 2008 Det holder nok med litt pasta et par ganger i uka ja... Det holder med en pose potegull i uka også Vi ternger hverken pasta eller potetgull... Men jeg spiser begge deler. Prøver å spise mer fullkornspasta da i alle fall, for å få LITT bedre samvittighet... Pasta er ikke sunt. Det fyller magen, og er et passende tilbehør til en del mat, men helsekost er det nok ikke nei. Magefyll bare. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. juli 2008 #7 Del Skrevet 19. juli 2008 Vi loager pastaen selv, slik italienerne gjør. Da bruker vi fullkornsmel, vann og egg. Vi spiser det nesten hver dag til fisk, kjøtt og masse grønnsaker. Det er sunt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnetteR Skrevet 19. juli 2008 #8 Del Skrevet 19. juli 2008 Kjøper kun fullkornspasta. Det er feil å si at pasta er usundt, er ikke direkte skadelig for kroppen. Men som mange poengterer er det gangske tomme kalorier. Du blir raskt sulten igjen... Du kan sammenlikne det med loff kontra grovbrød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malama Skrevet 19. juli 2008 #9 Del Skrevet 19. juli 2008 Det er ikke usunt nei, det er bare ikke sunt heller... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. juli 2008 #10 Del Skrevet 19. juli 2008 Kjøper kun fullkornspasta. Det er feil å si at pasta er usundt, er ikke direkte skadelig for kroppen. Men som mange poengterer er det gangske tomme kalorier. Du blir raskt sulten igjen... Du kan sammenlikne det med loff kontra grovbrød. Mener du atr fullkornspasta er som loff??! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnetteR Skrevet 20. juli 2008 #11 Del Skrevet 20. juli 2008 Mener du atr fullkornspasta er som loff??! Jeg mener at du kan sammenlikne pasta vs fullkornspasta med den mettehetsfølelsen du får av loff vs grovere brød. Altså loff og "hvit" pasta metter mindre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Raptuza Skrevet 20. juli 2008 #12 Del Skrevet 20. juli 2008 Pasta er fullverdig kvardagsmat, berre ein ikkje overdriver, har einsidig kosthald, e.a. Pasta er ikkje skadeleg i høve til annan mat som f.eks sukkervarer eller mat med mykje metta feitt. Eg viser til anbefalingane til Grete Roede. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bolledeig Skrevet 20. juli 2008 #13 Del Skrevet 20. juli 2008 Pasta er en helt grei karbohydratkilde, selv om man sverger til den lyse varianten. Man kan motvirke en voldsom blodsukkerstigning når man spiser pasta ved å - Koke den al dente - Servere sammen med proteiner Forøvrig vil man få mer næringsstoffer i seg gjennom karbohydratkilden om pastaen erstattes med poteter noen ganger i uken. (med forbehold om at det er snakk om hvit pasta her) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Øyvind Sengen Skrevet 24. februar 2010 #14 Del Skrevet 24. februar 2010 Som sagt er det ikke pastaen som er problemet når man sier det er "usunt" Pasta har veldig lite næring i seg. (firstPrice: 1538 kj) Derfor er det ikke gunstig å spise pasta uten noe tilbehør. Men jeg anbefaler å spise pasta med noe rent kjøtt som inneholder proteiner, siden pasta er proppet med karbohydrater. Jeg tror ikke det viktigste er hva slags pasta du velger å kjøpe, men hva du spiser pastaen med! + fiber er fiber uansett om det kommer ifra rent mel eller en pastaskrue = gunstig for immunforsvaret og renser kroppen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. februar 2010 #15 Del Skrevet 24. februar 2010 et alternativ for pasta er å skjære opp squash i skiver, da det egentlig er konsistensen man er ute etter. Det er jo pastasausen som smaker noe! ;)prøver å spise raw vegansk mat noen ganger i uka jeg (vegetarianer til vanlig), og da er det et alternativ, enkelt og raskt. En sunn pastasaus tar jo maks fem min: noen tomater, paprika, oregano og basilikum krydder, litt hvitløk og det man måtte like. Ha det i en blender, og deretter varme det på ovnen i et par minutter:) noe jeg spiser ofte, det er svært mettende, og gir mye energi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snasen Skrevet 24. februar 2010 #16 Del Skrevet 24. februar 2010 Med tanke på næringsinnhold så kan ikke pasta betraktes som noe annet enn "vommfyll". Med andre ord, ikke veldig sunt. Amen! Gud er pen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. februar 2010 #17 Del Skrevet 24. februar 2010 Pasta er like lite sunt som ris, poteter, brød og annet vomfyll. Frem til vi begynte å drive jordbruk for ca 4000 år siden (i vår del av verden) levde vi på fett og proteiner. Karbohydrater, som pasta består av, er ikke bare unødvendig, det er også direkte usunt! Livsstilsykdommer som kreft, diabetes og hjerte- og karsykdommer finnes KUN i de samfunn hvor man spiser karbohydrater... Greit å ha i bakhodet når statens ernæringsråd, dameblader og skolelærere spyr ut kornpropagandaen sin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sequax Skrevet 24. februar 2010 #18 Del Skrevet 24. februar 2010 Pasta er like lite sunt som ris, poteter, brød og annet vomfyll. Frem til vi begynte å drive jordbruk for ca 4000 år siden (i vår del av verden) levde vi på fett og proteiner. Karbohydrater, som pasta består av, er ikke bare unødvendig, det er også direkte usunt! Livsstilsykdommer som kreft, diabetes og hjerte- og karsykdommer finnes KUN i de samfunn hvor man spiser karbohydrater... Greit å ha i bakhodet når statens ernæringsråd, dameblader og skolelærere spyr ut kornpropagandaen sin. Men det smaker jo så godt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chanel.No5 Skrevet 24. februar 2010 #19 Del Skrevet 24. februar 2010 Pasta er en helt grei karbohydratkilde, selv om man sverger til den lyse varianten. Man kan motvirke en voldsom blodsukkerstigning når man spiser pasta ved å - Koke den al dente - Servere sammen med proteiner Forøvrig vil man få mer næringsstoffer i seg gjennom karbohydratkilden om pastaen erstattes med poteter noen ganger i uken. (med forbehold om at det er snakk om hvit pasta her) Enig her, enkelt og konkret innlegg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. februar 2010 #20 Del Skrevet 24. februar 2010 Men det smaker jo så godt... Jeg er tilbøyelig til å være enig med deg, men bare på den emosjonelle siden av hjernen. ;p Pasta smaker nemlig egentlig veldig lite. Det samme gjelder andre kornprodukter, samt ris og poteter. Stort sett er det kjøttet, krydderet, sausen osv som tilfører retten mesteparten av smaken. Det er nok heller konsistensen av pasta, brød, potet osv vi har blitt vant til. Det skal ikke mange månedene til før man venner seg av med dette. (Sjokolade derimot, er en annen historie ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå