Gå til innhold

Sur-søt saus og Satè saus. Oppskrift?


Arielle

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Sur-søt saus:

4 ss sukker

4 ss soyasaus

1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes)

2 ss eddik, gjerne vineddik

2-3 ss tomatpuré

1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)

1 ss maisenna

Satésaus:

300 g ristede, grovhakkede, usaltede peanøtter

20 g ingefær

10 g galangal

20 g sitrongress

150 g sjalottløk

10 g hvitløk

Bland alt i en foodprosessor og kjør til en fin masse. Varm ½ dl soyaolje i en kasserolle og fres alt ca. 5 minutter.

Tilsett:

30 g sukker

50 g tørket knust chili

150 g palmesukker

1 dl tamarinjuice eller sitronsaft

La alt trekke videre 2-3 minutter. Smak til med salt. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sur-søt saus

All væsken fra en ananasboks (altså det ananassen ligger i)

3-4 ss tomat ketchup

1-2 ts edik

Salt

Pepper

Ingefær (+ annet krydder etter ønske)

Sukker

Bland sammen ananassaft, edik og ketchup. Smak til med resten. Hel over kjøtt og grønnsaker (og gjerne ananasene) og la koke opp.

Piglet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

KIRA: Den oppskriften du skrev om satè saus, det er ikke oppskrift på satay saus? Vet de ligner litt (i navnene) men at den ene av de er litt tykk og orange (eller no sånt) og den andre er tynnflytrende og svart. Jeg er ute etter den som ikke er laget av peanøtter. (Mulig jeg har misforstått dette, men... synes det er rart hvis det er peanøtter i den sausen jeg mener.. Men det kan jo godt hende :kgsmil: ) Takk for oppskriftene på sur-søt saus. Har dere prøvd dem selv?

-Arielle

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sate-saus fra Indonesia inneholder massevis av peanøtter, og er ganske brun-oransje i farven. Selv pleier vi å bruke Kokita Sate-saus som vi tilsetter mer søt og salt soyasaus, samt eventuelt chilisaus.

Selve marinaden til sate-saus kan derimot være svart og tyntflytende i konsistensen. Da den inneholder massevis av soya-saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...