Arielle Skrevet 24. mai 2003 #1 Del Skrevet 24. mai 2003 Lurer på om noen har oppskrift på en god sur-søt saus, og evnt på satèsaus? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kira Skrevet 24. mai 2003 #2 Del Skrevet 24. mai 2003 Sur-søt saus: 4 ss sukker 4 ss soyasaus 1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes) 2 ss eddik, gjerne vineddik 2-3 ss tomatpuré 1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann) 1 ss maisenna Satésaus: 300 g ristede, grovhakkede, usaltede peanøtter 20 g ingefær 10 g galangal 20 g sitrongress 150 g sjalottløk 10 g hvitløk Bland alt i en foodprosessor og kjør til en fin masse. Varm ½ dl soyaolje i en kasserolle og fres alt ca. 5 minutter. Tilsett: 30 g sukker 50 g tørket knust chili 150 g palmesukker 1 dl tamarinjuice eller sitronsaft La alt trekke videre 2-3 minutter. Smak til med salt. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piglet Skrevet 25. mai 2003 #3 Del Skrevet 25. mai 2003 Sur-søt saus All væsken fra en ananasboks (altså det ananassen ligger i) 3-4 ss tomat ketchup 1-2 ts edik Salt Pepper Ingefær (+ annet krydder etter ønske) Sukker Bland sammen ananassaft, edik og ketchup. Smak til med resten. Hel over kjøtt og grønnsaker (og gjerne ananasene) og la koke opp. Piglet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 26. mai 2003 #4 Del Skrevet 26. mai 2003 KIRA: Den oppskriften du skrev om satè saus, det er ikke oppskrift på satay saus? Vet de ligner litt (i navnene) men at den ene av de er litt tykk og orange (eller no sånt) og den andre er tynnflytrende og svart. Jeg er ute etter den som ikke er laget av peanøtter. (Mulig jeg har misforstått dette, men... synes det er rart hvis det er peanøtter i den sausen jeg mener.. Men det kan jo godt hende :kgsmil: ) Takk for oppskriftene på sur-søt saus. Har dere prøvd dem selv? -Arielle Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ringblomst Skrevet 27. mai 2003 #5 Del Skrevet 27. mai 2003 Sate-saus fra Indonesia inneholder massevis av peanøtter, og er ganske brun-oransje i farven. Selv pleier vi å bruke Kokita Sate-saus som vi tilsetter mer søt og salt soyasaus, samt eventuelt chilisaus. Selve marinaden til sate-saus kan derimot være svart og tyntflytende i konsistensen. Da den inneholder massevis av soya-saus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå