Gjest Eurydike Skrevet 16. februar 2009 #261 Del Skrevet 16. februar 2009 Det høres godt ut. Samboeren min har vært flink og fylt masa harina om på et glass. Dessverre betyr det at eventuelle oppskrifter som sto på pakken, har havnet i søpla. Jeg fant en oppskrift med 450 g masa harina, 300 g hett vann og 1/2 ts salt, høres det riktig ut? Jeg tror jeg venter til neste helg med å prøve, det er ikke så mye tid til eksperimenter denne uka. Du må rett og slett prøve deg fram, det er det jeg har gjort, og derfor jeg ikke har noen oppskrift. Lurt å begynne med lite heller enn mye mel, for det er lettere å tilsette mer mel enn mer vann i den ferdige deigen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 16. februar 2009 Forfatter #262 Del Skrevet 16. februar 2009 Takk for tipset. Brukte du kokende varmt vann? Jeg har mest lyst til å teste med en gang, men i dag er det samboer som skal stå for matlagingen siden han kommer hjem et par timer før meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 16. februar 2009 #263 Del Skrevet 16. februar 2009 Takk for tipset. Brukte du kokende varmt vann? Jeg har mest lyst til å teste med en gang, men i dag er det samboer som skal stå for matlagingen siden han kommer hjem et par timer før meg. Nei, kaldt. Ikke nødvendigvis noe å glede seg så voldsomt til - forrige forsøk hos oss endte nesten i skilsmisse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 16. februar 2009 Forfatter #264 Del Skrevet 16. februar 2009 Da prøver jeg kokende vann. Det hadde vært kjekt å beholde samboer. Da vi laget arepas, brukte hun som hadde med seg masa harina varmt/hett vann (jeg er ikke sikker på hvor varmt det var), så da er det sikkert ikke feil når man lager tortillas heller. Jeg snakket forresten med en meksikaner i dag og fortalte ham at jeg hadde skaffet meg masa harina. Det første han lurte på, var om jeg hadde en tortillapresse, så jeg antar at det er essensielt for å lage tortillas lettest mulig. Han så litt tvilende ut da jeg sa at jeg hadde tenkt å kjevle deigen ut, men så ga han meg et glupt tips. Jeg skal legge deigen mellom to stykker plast og bruke en tung kasserolle til å presse deigen med. Det høres lurt ut, og nå har jeg enda mer lyst til å lage tortillas. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 17. februar 2009 Forfatter #265 Del Skrevet 17. februar 2009 Her bruker hun kaldt vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 17. februar 2009 #266 Del Skrevet 17. februar 2009 Da prøver jeg kokende vann. Det hadde vært kjekt å beholde samboer. Da vi laget arepas, brukte hun som hadde med seg masa harina varmt/hett vann (jeg er ikke sikker på hvor varmt det var), så da er det sikkert ikke feil når man lager tortillas heller. Jeg snakket forresten med en meksikaner i dag og fortalte ham at jeg hadde skaffet meg masa harina. Det første han lurte på, var om jeg hadde en tortillapresse, så jeg antar at det er essensielt for å lage tortillas lettest mulig. Han så litt tvilende ut da jeg sa at jeg hadde tenkt å kjevle deigen ut, men så ga han meg et glupt tips. Jeg skal legge deigen mellom to stykker plast og bruke en tung kasserolle til å presse deigen med. Det høres lurt ut, og nå har jeg enda mer lyst til å lage tortillas. I mangel av tortillapresse brukte vi plast inni krumkakejernet, som jeg har nevnt før. Det ble ikke tynt nok, så det måtte litt etterkjevling til. Jeg kan ikke se for meg hvordan det skulle gått med varmt vann, det høres veldig klissete ut. Men spent på rapport. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 17. februar 2009 Forfatter #267 Del Skrevet 17. februar 2009 Kanskje prøver jeg begge deler. Kanskje til og med i dag, for jeg kjenner det blir litt lenge å vente til helga. Går det helt galt, får vi heller ta ei brødskive før vi stikker ut i kveld. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 17. februar 2009 #268 Del Skrevet 17. februar 2009 PS: Når vi "etterkjevlet" deigen, var det forresten også mellom to stykker plastfolie, bare så det er sagt. Det var enkelt nok i seg selv, men når deigen var myk og lett å kjevle, ble det vanskelig å få lagt tortillaene fint oppi pannen - de hadde en tendens til å klistre seg til hånden i stedet. Med mindre vann var dette ikke et problem, men da ble tortillaene for tørre og stive. Så det er nok et magisk balansepunkt her et sted, som kommer med erfaring. Husk ellers å pakke dem inn i alu-folie etterhvert som du steker - da blir de mykere etter en stund (og holder seg varme). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 17. februar 2009 #269 Del Skrevet 17. februar 2009 Jeg er imponert over tortillalagingen her inne! Jeg pleier bare å kjøpe ferdige hvetetortillaer. Og så er jeg ikke sikker på om jeg tør å prøve når jeg leser slike katastrofebeskrivelser. Det minner meg for øvrig om David Lebovitz' forsøk på å lage bokhvetepannekaker - jeg vet ikke om jeg tør å forsøke meg på det heller, særlig i og med at han er en særdeles dyktig dessertkokk som dessuten har stekt tusenvis av løvtynne crêpes i sin karriere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 17. februar 2009 #270 Del Skrevet 17. februar 2009 Det minner meg for øvrig om David Lebovitz' forsøk på å lage bokhvetepannekaker - jeg vet ikke om jeg tør å forsøke meg på det heller, særlig i og med at han er en særdeles dyktig dessertkokk som dessuten har stekt tusenvis av løvtynne crêpes i sin karriere. Bokhvetepannekaker er jeg rå på - så der er det bare å spørre. Men altså - bokhvetepannekaker er virkelig mye lettere enn tortillas. Og vel verdt det, siden man ikke får kjøpt ferdiglagde noe sted (med mindre man er i Bretagne, da). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 17. februar 2009 #271 Del Skrevet 17. februar 2009 Jeg skal spørre hvis jeg kommer over angsten. Det er vel smartest å bruke en oppskrift med egg og melk, i stedet for slike hardcore galettes som David Lebovitz forsøke seg på. Eller eventuelt lage en annen middag i tillegg slik at eventuelle vellykkede pannekaker blir som en slags bonus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 17. februar 2009 Forfatter #272 Del Skrevet 17. februar 2009 (endret) Jeg forlot skrivebordet, og gikk på kjøkkenet. Nå spiser jeg en quesedilla. Jeg brukte hett vann, men mye større mengde enn det som sto i oppskriften. Flere ganger måtte jeg helle på mer vann for å få den mykere. Jeg har bare bakt ut to, og de ble litt tykke, så resten kommer jeg nok til å ha enda litt mer vann i. Jeg håper ingen tittet inn gjennom vinduet der jeg sto og presset den største kjelen min ned på gulvet (der hadde jeg lagt ei stor fjøl, og ja, gulvet er nyvasket ), men det gikk egentlig over all forventning. Har dere sett på videoen? Der virker de heller ikke så tynne og myke som hvetetortillas. Jeg har dessverre ikke spist maistortillas før, så jeg har ikke så mye å sammenligne med. Jeg brukte forresten en oppskåret frysepose, jeg blir alltid i dårlig humør av å streve med tynn plastfolie. Endret 17. februar 2009 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 17. februar 2009 Forfatter #273 Del Skrevet 17. februar 2009 Husk ellers å pakke dem inn i alu-folie etterhvert som du steker - da blir de mykere etter en stund (og holder seg varme). Det skal jeg huske, det hadde jeg ikke tenkt på. Går det bra å fryse dem, tror du? Jeg er imponert over tortillalagingen her inne! Jeg pleier bare å kjøpe ferdige hvetetortillaer. Og så er jeg ikke sikker på om jeg tør å prøve når jeg leser slike katastrofebeskrivelser. Det minner meg for øvrig om David Lebovitz' forsøk på å lage bokhvetepannekaker - jeg vet ikke om jeg tør å forsøke meg på det heller, særlig i og med at han er en særdeles dyktig dessertkokk som dessuten har stekt tusenvis av løvtynne crêpes i sin karriere. Bokhvete klarer jeg ikke helt å venne meg til, men jeg har litt lyst til å bruke kikertmelet mitt til noe. Var det ikke en av dere som hadde laget noe pannekakelignende med kikertmel en gang? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 17. februar 2009 #274 Del Skrevet 17. februar 2009 Nå virket det litt mindre skremmende å skulle lage maistortillas. Jeg har laget kikertmelpannekaker (socca på fransk og farinata på italiensk) etter at Eurydike tipset meg om en oppskrift. Den har jeg mistet dessverre, men du kan jo søke litt rundt på nettet? De skal stekes i stekeovnen på ganske høy varme om jeg ikke husker feil. Ellers liker jeg godt indiske krydrede grønnsakskaker med kikertmel. Vi har ikke brukt oppskrift, men bare blandet sammen etter eget forgodtbefinnende. Jeg ser at Mamta har et par oppskrifter: http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=12975 http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=12803 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 17. februar 2009 #275 Del Skrevet 17. februar 2009 Det er vel smartest å bruke en oppskrift med egg og melk, i stedet for slike hardcore galettes som David Lebovitz forsøke seg på. Eller eventuelt lage en annen middag i tillegg slik at eventuelle vellykkede pannekaker blir som en slags bonus. Jeg lager mine med mel, ett egg, salt og vann - har ikke oppskriften her. Jeg forlot skrivebordet, og gikk på kjøkkenet. Nå spiser jeg en quesedilla. Jeg brukte hett vann, men mye større mengde enn det som sto i oppskriften. Flere ganger måtte jeg helle på mer vann for å få den mykere. Jeg har bare bakt ut to, og de ble litt tykke, så resten kommer jeg nok til å ha enda litt mer vann i. Jeg håper ingen tittet inn gjennom vinduet der jeg sto og presset den største kjelen min ned på gulvet (der hadde jeg lagt ei stor fjøl, og ja, gulvet er nyvasket ), men det gikk egentlig over all forventning. Har dere sett på videoen? Der virker de heller ikke så tynne og myke som hvetetortillas. Jeg har dessverre ikke spist maistortillas før, så jeg har ikke så mye å sammenligne med. Jeg brukte forresten en oppskåret frysepose, jeg blir alltid i dårlig humør av å streve med tynn plastfolie. *noterer* Så flink du er! Det skal jeg huske, det hadde jeg ikke tenkt på. Går det bra å fryse dem, tror du? Aner ikke - har ikke prøvd. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 17. februar 2009 Forfatter #276 Del Skrevet 17. februar 2009 Nå virket det litt mindre skremmende å skulle lage maistortillas. Jeg har laget kikertmelpannekaker (socca på fransk og farinata på italiensk) etter at Eurydike tipset meg om en oppskrift. Den har jeg mistet dessverre, men du kan jo søke litt rundt på nettet? De skal stekes i stekeovnen på ganske høy varme om jeg ikke husker feil. Ellers liker jeg godt indiske krydrede grønnsakskaker med kikertmel. Vi har ikke brukt oppskrift, men bare blandet sammen etter eget forgodtbefinnende. Jeg ser at Mamta har et par oppskrifter: http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=12975 http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=12803 Takk for linker. De skal jeg se nærmere på når jeg kommer hjem igjen senere. Jeg lager mine med mel, ett egg, salt og vann - har ikke oppskriften her. *noterer* Så flink du er! Aner ikke - har ikke prøvd. Vi spiste opp alle, så det ble ingen rester til fryseren. Men så laget jeg bare to porsjoner med ca. 100 g masa harina i hver også. Den første ble litt tørr, men den andre ble bedre. I den brukte jeg ca. 1 dl nesten kokende vann. Konsistensen var ganske lett å arbeide med, og jeg tror det skyldes det veldig varme vannet, men nå har ikke jeg prøvd med kaldt vann. Oj, så sent! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 17. februar 2009 #277 Del Skrevet 17. februar 2009 Tipset med varmt vann skal jeg jammen ta med meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 17. februar 2009 Forfatter #278 Del Skrevet 17. februar 2009 Tipset med varmt vann skal jeg jammen ta med meg. Eventuelt blir jeg bare lettere fornøyd. Men det hadde vært fint å høre hvordan det gikk om du prøver med varmt vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 17. februar 2009 #279 Del Skrevet 17. februar 2009 Skal gi ny tortillarapport om det blir noe av - må overtale kjevlesjefen, noe som blir en liten utfordring. Ellers liker jeg godt indiske krydrede grønnsakskaker med kikertmel. Vi har ikke brukt oppskrift, men bare blandet sammen etter eget forgodtbefinnende. Jeg ser at Mamta har et par oppskrifter: http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=12975 http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=12803 Pakora har jeg aldri forsøkt å lage, men har lest om - har ikke tenkt på at de lages av kikertmel. Kanskje det kan være noe å servere til "forrett" før indisk mat? Her er forresten noen farinata-oppskrifter: http://www.epicurious.com/tools/searchresu...search=farinata Jeg har ikke laget det selv (bare lurt Ludovie til å gjøre det ), men nå ble jeg minnet på det igjen. Socca og rosé - det må jo bli som en solrik svipptur til Nice midt i februar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 17. februar 2009 Forfatter #280 Del Skrevet 17. februar 2009 Jeg anbefaler to trefjøler. Da trenger man ikke å kjevle. (Jeg endte med å droppe teknikken med kjelen. Jeg fryktet at jeg skulle ødelegge den, og gikk over til å bruke to trefjøler. En fjøl nederst, et lag med plast, deretter en kule med deg, deretter plast, deretter en fjøl, deretter plast igjen og på toppen meg. Ja, samboer hadde store øyne og brøt ut i latter da han kom inn døren og så hva jeg holdt på med, men det gikk kjapt og fungerte veldig bra. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå