Gå til innhold

Hvilken norsk matrett synes du er best?


Anbefalte innlegg

Gjest Ada Blûe
Skrevet

Kjøttkaker, kokte poteter, kokte grønnsaker, kålstappe, brun saus og tyttebærsyltetøy.

Salt kjøtt, kokte poteter, kålrotstappe og løksaus.

Kompe med salt kjøtt.

Skrevet

1: Klubb og dupp

2: Rømmegrøt

3: Pinnekjøtt

4: Fårikål

Gjest Gjest
Skrevet

Pinnekjøtt

Mors brune lapskaus

Bacalao (hadde det til middag idag)

Gjest liten ida
Skrevet

Småseimølja... midnattsol... mackøl (Fiskes kokes og spises samme dag/kveld)

Bacalao er ikke norsk men portugisisk rett.

Gjest Gjest
Skrevet
Småseimølja... midnattsol... mackøl (Fiskes kokes og spises samme dag/kveld)

Bacalao er ikke norsk men portugisisk rett.

Men klippfisken er norsk, så da er retten litt norsk....

Skrevet (endret)
Men klippfisken er norsk, så da er retten litt norsk....

Bacalao er ikke norsk selv om den inneholder norsk fisk.

Akkurat som nigeriansk egusi soup ikke blir norsk selv om man har norsk toerrfisk i den ;)

Endret av Chimamanda
Skrevet

Komper.

Lutefisk.

Pinnekjøtt.

Skrevet

Finnbiff, uten tvil!

Deretter rakfisk, ribbe og fårikål. Og spekesild.

Gjest Gjest
Skrevet

Ja fårikål er godt, men nr 1 er lammefrikasse med brokkoli, gulrøtter, poteter, rosenkål og en superdeilig saus pluss litt tyttebær ved siden.

Ellers er også møsbrømlefse supergodt (ja vi spiser det til middag de få gangene vi har det, sånn 1 gang hvert andre år, men åh så godt!

hmm, ja også fiskegryte a la mamma:)

Gjest Eurydike
Skrevet
Bacalao er ikke norsk selv om den inneholder norsk fisk.

Akkurat som nigeriansk egusi soup ikke blir norsk selv om man har norsk toerrfisk i den ;)

Det blir ikke en helt gyldig sammenlikning, siden den mest vanlige "norske" bacalaoen (tomat, potet, løk, cayenne osv) etterhvert har lange tradisjoner også her i landet, jeg vil tippe kanskje så langt tilbake som til sent 1800-tall? I hvertfall tidlig 1900-tall. Mens den nigerianske retten du nevner er helt ukjent for de fleste nordmenn.

En annen norsk matrett jeg liker, forresten: fiskekaker, fortrinnsvis hjemmelagde og nystekte. Ja, jeg vet at det finnes fiskekaker ellers i verden også, men ikke helt de samme. :)

Gjest Gjest
Skrevet

Ertesuppe! Eeeeelsker ertesuppe.

Lettsaltet torsk NAM! Det skal jeg ha i morgen tror jeg ;)

Nyfiska, sprøstekt makrell

Røykelaks

Tjukklefse :)

Skrevet

Jeg digger reker og blåskjell fra havet her jeg bor :)

Skrevet
Det blir ikke en helt gyldig sammenlikning, siden den mest vanlige "norske" bacalaoen (tomat, potet, løk, cayenne osv) etterhvert har lange tradisjoner også her i landet, jeg vil tippe kanskje så langt tilbake som til sent 1800-tall? I hvertfall tidlig 1900-tall. Mens den nigerianske retten du nevner er helt ukjent for de fleste nordmenn.

Beklager, kjenner ikke til Bacalaoens historie i Norge :)

Skrevet
Nyfiska, sprøstekt makrell

DET er godt det! :jepp:

Gjest Oxford
Skrevet

Fiskeboller i hvitsaus, pinnekjøtt, ribbe, tørrfisk, en egenkomponert fiskesuppe med torsk/laks/reker etc i, møsbrømlefse og mye mer... :sjenert:

Skrevet

Tja, mye norsk mat syns jeg er for tung og kjedelig hvis man skal spise hel pakke med saus og poteter. Spesielt raspeball med poteter(!) og tre typer kjøtt har jeg vondt for å fordøye, men det har muligens sammenheng med at jeg er østlending. Hvit fisk med kokte poteter og hvit saus eller grønnsaker i hvit saus(stuing)er et annet eksempel.

Hvis jeg må velge én rett tror jeg det må bli kjøttkaker i brun saus, og da er friskt tyttebærsyltetøy obligatorisk. Pinnekjøtt og får-i-kål nyter jeg også i små mengder. Ellers syns jeg jo det finnes mange gode norske råvarer og produkter, men tradisjonell norsk bondekost holder jeg meg unna.

Skrevet

1. Mormors elgstek med en helt rå fløte/rømmesaus

2. Mormors elghakk

3. Spekemat

4. Julemat ( er ikke så glad i ribbe, men medisterkaker og pølser går ned på høykant i jula :jepp: )

5. Gravet og røket laks

6. Fårikål

7. Sennep og karrisild (er vel også vanlig i sverige og Danmark)

Skrevet

Åh herrejessus, hvordan kunne jeg glemme møsbrømlefsa!! :sjokk:

Den er jo bare fantastisk. Så lenge de ikke lager lefsa for grov. Syns igrunn den er aller best når man bare tar et Mors flatbrød, vanner det og legger i stekepanna.

Skrevet

Komper troner øverst på min liste.

Ellers er jeg veldig glad i kålrabistappe. Liker ikke salt kjøtt, men spiser gjerne kun kålrabistappe...mmmmm :)

Vestlandslefse er også godt, med smør, kanel og sukker.

Og Furulysalat. Min mor lagde alltid dette på 80-tallet, hun hadde nok oppskriften fra Fjernsynskjøkkenet, kan jeg tenke meg :fnise:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...