Gjest Zia Skrevet 17. juni 2008 #1 Del Skrevet 17. juni 2008 (endret) Vi nordmenn er ikke spesielt flinke til å skryte av norsk mat til utlendinger. Vi har riktignok ikke like mye å skryte av på den fronten som det f.eks. franskmenn eller indere har, men det finnes da noen gode norske matretter. Hva er dine favoritter? Jeg tror jeg lander på det følgende: 1. Bergensk fiskesuppe 2. Bacalao (det må vel kunne kalles norsk?) 3. Saltkjøtt med raspeballer, grove pølser, kålrotstappe og kokte poteter Endret 17. juni 2008 av Zia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chimamanda Skrevet 17. juni 2008 #2 Del Skrevet 17. juni 2008 Viltgryte Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rioja Skrevet 17. juni 2008 #3 Del Skrevet 17. juni 2008 Fårikål!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bokormen Skrevet 17. juni 2008 #4 Del Skrevet 17. juni 2008 Fårikål!!! Å, ja.... *sikle* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PoisonIvy Skrevet 17. juni 2008 #5 Del Skrevet 17. juni 2008 (endret) 1. Komler (kunne spist det hver dag) 2. Fårikål 3. Pinnekjøtt Endret 17. juni 2008 av wkimsy Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 17. juni 2008 #6 Del Skrevet 17. juni 2008 1. Spekemat med rømmesoll (ferskost og rømmekulturmelk-blanding) og hjemmebakt flatbrød. 2. Fiskesuppe. 3. Pinnekjøtt med tradisjonelt tilbehør. 4. Nytrukket ørret med nypoteter og agurksalat. (Der moren min kommer fra, spiser de rømmegrøt til ørreten. Sammen med nypotetene og agurksalaten. Uten sukker og kanel, selvsagt. Det er kjempegodt, og anbefales på det varmeste.) 5. Bacalao. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
momajoja Skrevet 17. juni 2008 #7 Del Skrevet 17. juni 2008 - Klubb og duppe - Finnbiff - Kjøttkaker og ertestuing...mmm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frk Åberg Skrevet 17. juni 2008 #8 Del Skrevet 17. juni 2008 Hvis Bacalao kan kalles norsk, troner den øverst på min liste. Så kommer kompe/raspeball. Jeg er også glad i lutefisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 17. juni 2008 #9 Del Skrevet 17. juni 2008 Pinnekjøtt og kålrabistappe. Røkelaks (hvis det er norsk nok?). Lettsaltet torsk med tilbehør. Sikkert mer også - jeg må tenke på det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 17. juni 2008 #10 Del Skrevet 17. juni 2008 Pinnekjøtt med kålrotstappe (egentlig saltkjøtt, også raspeballrelatert, generelt med kålrot) Fårikål Spekemat med tilbehør Ferskt kjøtt og suppe Fiskesuppe - og egentlig det meste av fersk fisk, særlig stekt (men er sikkert ganske likt andre steder i verden?) Ellers endel tradisjonelle desserter som rabarbrasuppe og eplekake og sånt, men de er vel ikke typisk norske :klø: ) Finnbiff Tyttebærsyltetøy, trollkrem, multekrem Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Emile Skrevet 17. juni 2008 #11 Del Skrevet 17. juni 2008 Pinnekjøtt Spekemat Røykalaks Ferskt kjøtt, suppe og løksaus Fersk fisk som sei, torsk og laks Silderetter som tomatsild og sursild(det er vel norsk mat?) Trollkrem og multekrem Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annamaria8 Skrevet 17. juni 2008 #12 Del Skrevet 17. juni 2008 Uten tvil er det rømmegrøt! (med sognemorr, strandaskinke og flatbrød) Er også svak for komler, lapskaus og laks med sandefjordsmør når jeg er i det nostalgiske hjørnet. Til kaffien må det være nordlandslefse(?). Jeg mener den tynne som er bretta og smurt med rømme/smør/sukker eller noe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gard Skrevet 17. juni 2008 #13 Del Skrevet 17. juni 2008 Vår julemat...pinnekjøtt og ribbe :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 17. juni 2008 #14 Del Skrevet 17. juni 2008 ..Sodd må føyes til lista forresten Sammen med andre rotgrønnsakssupper og lapskauser. Og flatbrød med godt smør Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gaby Skrevet 17. juni 2008 #15 Del Skrevet 17. juni 2008 (endret) Pinnekjøtt er øverst på min liste, ikke bare over norsk mat men over all mat generelt! Serveres med kålrabistappe og rødkål. Røkt pinnekjøtt er bannlyst. Endret 17. juni 2008 av Gaby Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frk Åberg Skrevet 17. juni 2008 #16 Del Skrevet 17. juni 2008 Jeg tenkte bare rene middagsretter, men hvis man snakker all norsk mat, ligger røkelaks og røkt ørret høyt på min liste. Jeg er også glad i all annen fisk, men jeg kommer ikke på noen typiske norske fiskeretter som jeg er spesielt glad i. Gjest over et sted minnet meg også på at grønnsakssuppe med rotgrønnsaker er godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 17. juni 2008 #17 Del Skrevet 17. juni 2008 Vanskelig å velge etter å ha lest denne tråden, men etter beinhard prioritering lander jeg på denne lista: 1. Rakørret med Ringerikspoteter, rødløk, rømme, egg og rødbeter. 2. Lutefisk med bacon, grov sennep, ertestuing og salt flesk. 3. Pinnekjøtt med kålrabistappe 4. Raspeball med salt kjøtt og kålrabistappe. Gleder meg til jul, jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 17. juni 2008 #18 Del Skrevet 17. juni 2008 Får-i-kål er godt. Kjøttsuppe med ferskt kjøtt og løksaus er godt, likeså ertesuppe. Pinnekjøtt og kjøttkaker i brun saus smaker bra det med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reveal Skrevet 17. juni 2008 #19 Del Skrevet 17. juni 2008 Min umiddelbare tanke var fersk suppe og kjøtt (med løksaus) (og spesielt når dette blir servert etter en lang økt i hagen en rå høst søndag.) Er ellers veldig glad i pinnekjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 17. juni 2008 #20 Del Skrevet 17. juni 2008 (endret) Taco Pizza grandiosa ville jeg svart da jeg var 10... Det er vel så norsk som man får det? Men av den ordentlige norske maten så er pinnekjøtt en favoritt. Breiflabb med fløtesaus er også ganske godt. Kjøttkaker er godt det og, men jeg hadde ikke servert det til en utlending. Da hadde jeg nok valgt breiflabb. Endret 17. juni 2008 av Supraspinatus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå