Gå til innhold

Hvilken norsk matrett synes du er best?


Anbefalte innlegg

Gjest nextlife
Skrevet
Åh herrejessus, hvordan kunne jeg glemme møsbrømlefsa!! :sjokk:

Den er jo bare fantastisk. Så lenge de ikke lager lefsa for grov....

Ugh, dette er noe jeg aldri venner meg tilå spise, synes den sammensetningen som brukes på lefsene er helt vanvittig :ler: men moro å tilberede, det er det.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvalbiff og pinnesteik!

Gjest Gjest
Skrevet
1. Komler (kunne spist det hver dag)

2. Fårikål

3. Pinnekjøtt

Helt enig:)

Skrevet

hmmm.. :klø:

- Lapskaus

- Hjemmelagde kjøttkaker... riktignok uten løk ;)

- Møsbrumlefse :sikle:

- Ribbe

Skrevet

Lapskaus, mølje (den med skrei, lever, rogn osv), lutefisk, sodd, fenalår og rømmegrøt, tradisjonell kjøttsuppe, seikaker, norsk nypotet som tilbehør (selv om det ikke er en egen rett...), helgrillet lam, lungemos (med forbehold om at jeg faktisk husker hva det smaker, begynner å bli en stund siden), blodpølse, tradisjonell fiskesuppe.

Det var det jeg kom på i farta, lista er ordnet i tilfeldig rekkefølge :)

Skrevet

Hva er egentlig den lefsa som alle snakker om? Må tilstå at jeg aldri har hørt om den en gang... :sjenert:

Gjest nextlife
Skrevet

Det er en nordnorsk tradisjonell rett, spesielt mye servert i saltendistriktet.

Det er rett og slett en tynn lefse av ulike typer grovt mel. På denne lefsa har man møsbrøm, som er ei tykk "suppe" lagd av brunost, smeltet i melk, smaksatt med sirup, sukker, salt og eddik. Denne "suppen" smøres ut over lefsa (som ligger på ei takke, det skal være varmt). Oppå dette har man rømme, sirup og smeltet fett. Lefsa brettes sammen, og serveres.

Skrevet

Takk for forklaring, nextlife! :blomst:

Skrevet

Så mye snaddermat her.....! :gjeiper: :)

Mine favoritter:

1. Pinnekjøtt (gjerne av elg) m tilbehør. Og akevitt og øl, selvsagt.

2. Rype m fløtesaus og sjalottløk

3. Rømmegrøt, og spekemat ved siden av

4. Sveler m brunost..... :ler:

Gjest Lacuna
Skrevet

Nå ble jeg sulten her... :sjenert:

Hvis jeg må prioritere, blir nok mine favoritter lapskaus, saltfisk (sei, uer, torsk....) med hjemmelaget potetmos og sprøstekte baconbiter, servert med flatbrød og godt smør, samt raspeballer/potetball med poteter, saltkjøtt, kålrabi og stekt bacon. :spise:

Skrevet

Uten tvil Pinnekjøtt med tilbehør.

Raspeballer kommer på en god andre plass :sikle:

Skrevet

Mine topp 3:

Saueribbe

Rakfisk

Potetball

Gjest gladlaks
Skrevet

Er vegetarianer, så det får nok bli rømmegrøt. :)

Skrevet

Fårikål! Ingen over og ingen ved siden. :)

Ellers er mammas hjemmelagde kjøttkaker med brun saus, kålstuing av nykålog nypoteter er nydelig.

Hjemmelagede gjeddekaker smaker godt.

Nybakt brød med eggerøre med egenprodusert gressløk, en dæsj fløte og røket laks... :sikle:

Gjest Gjest
Skrevet

Råmelkspudding er faktisk ikke så ille.

Men saltkjøtt med kålrotstappe tror jeg troner på førsteplass :) Jeg elsker kålrot!

Skrevet

Jeg kom forresten paa at jeg er veldig glad i hjemmelaget fiskegrateng! Er det norskt?

Og saa er pinnekjoett med tilbehoer veldig godt da :jepp:

Skrevet (endret)

Hmm...

Bra:

1) Kålrabistappe

2) Rømmegrøt i små mengder

3) Lefser

4) Lumper

Godt, men ikke noe spesielt originalt (dvs jeg har spist lignende ting i andre land):

1) Kjøttboller med brun saus

2) Fårikål

3) Røykelaks m eggerøre

4) Lapskaus (ikke alltid godt)

De verste norske ting jeg kan tenke meg (av det jeg har smakt):

1) Raspeballer

2) Pinnekjøtt

3) Lutefisk

4) Fiskeboller m hvit saus eller uten

5) Fiskepudding

(Må faktisk tilstå at jeg fant en type pinnekjøtt som var ganske spisbar i fjor, men det var røykt i tillegg. Tok noe med da vi reiste hjem til meg for jul. Jeg fikk familien min til å smake, må bare si at det var ikke så mange som var helt begeistret over pinnekjøtt - så det er nok norsk galskap å synes at det er noe godt :-D )

Endret av mrs_bond
Skrevet
De verste norske ting jeg kan tenke meg (av det jeg har smakt):

1) Raspeballer

2) Pinnekjøtt

3) Lutefisk

4) Fiskeboller m hvit saus eller uten

5) Fiskepudding

(Må faktisk tilstå at jeg fant en type pinnekjøtt som var ganske spisbar i fjor, men det var røykt i tillegg. Tok noe med da vi reiste hjem til meg for jul. Jeg fikk familien min til å smake, må bare si at det var ikke så mange som var helt begeistret over pinnekjøtt - så det er nok norsk galskap å synes at det er noe godt icon_biggrin.gif )

Jeg liker heller ikke pinnekjøtt!

Til jul har vi alltid hatt surstek, som må være min kandidat under dette emnet.

Og riskrem blir en god nr. 2, sammen med risengrynsgrøt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...