Gå til innhold

Hvilken norsk matrett synes du er best?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Vi nordmenn er ikke spesielt flinke til å skryte av norsk mat til utlendinger. Vi har riktignok ikke like mye å skryte av på den fronten som det f.eks. franskmenn eller indere har, men det finnes da noen gode norske matretter.

Hva er dine favoritter? Jeg tror jeg lander på det følgende:

1. Bergensk fiskesuppe

2. Bacalao (det må vel kunne kalles norsk?)

3. Saltkjøtt med raspeballer, grove pølser, kålrotstappe og kokte poteter

Endret av Zia
Skrevet
Fårikål!!! :jepp:

Å, ja.... *sikle*

Skrevet (endret)

1. Komler (kunne spist det hver dag)

2. Fårikål

3. Pinnekjøtt

Endret av wkimsy
Skrevet

1. Spekemat med rømmesoll (ferskost og rømmekulturmelk-blanding) og hjemmebakt flatbrød.

2. Fiskesuppe.

3. Pinnekjøtt med tradisjonelt tilbehør.

4. Nytrukket ørret med nypoteter og agurksalat. (Der moren min kommer fra, spiser de rømmegrøt til ørreten. Sammen med nypotetene og agurksalaten. Uten sukker og kanel, selvsagt. Det er kjempegodt, og anbefales på det varmeste.)

5. Bacalao.

Skrevet

- Klubb og duppe

- Finnbiff

- Kjøttkaker og ertestuing...mmm :)

Gjest Frk Åberg
Skrevet

Hvis Bacalao kan kalles norsk, troner den øverst på min liste. Så kommer kompe/raspeball. Jeg er også glad i lutefisk.

Gjest Eurydike
Skrevet

Pinnekjøtt og kålrabistappe.

Røkelaks (hvis det er norsk nok?).

Lettsaltet torsk med tilbehør.

Sikkert mer også - jeg må tenke på det.

Gjest Gjest
Skrevet

Pinnekjøtt med kålrotstappe (egentlig saltkjøtt, også raspeballrelatert, generelt med kålrot)

Fårikål

Spekemat med tilbehør

Ferskt kjøtt og suppe

Fiskesuppe - og egentlig det meste av fersk fisk, særlig stekt (men er sikkert ganske likt andre steder i verden?)

Ellers endel tradisjonelle desserter som rabarbrasuppe og eplekake og sånt, men de er vel ikke typisk norske :klø: )

Finnbiff

Tyttebærsyltetøy, trollkrem, multekrem

Skrevet

Pinnekjøtt

Spekemat

Røykalaks

Ferskt kjøtt, suppe og løksaus

Fersk fisk som sei, torsk og laks

Silderetter som tomatsild og sursild(det er vel norsk mat?)

Trollkrem og multekrem

:sikle:

Skrevet

Uten tvil er det

rømmegrøt!

(med sognemorr, strandaskinke og flatbrød)

Er også svak for komler, lapskaus og laks med sandefjordsmør når jeg er i det nostalgiske hjørnet.

Til kaffien må det være nordlandslefse(?). Jeg mener den tynne som er bretta og smurt med rømme/smør/sukker eller noe.

Skrevet

Vår julemat...pinnekjøtt og ribbe :-)

Gjest Gjest
Skrevet

..Sodd må føyes til lista forresten :) Sammen med andre rotgrønnsakssupper og lapskauser.

Og flatbrød med godt smør

Skrevet (endret)

Pinnekjøtt er øverst på min liste, ikke bare over norsk mat men over all mat generelt! Serveres med kålrabistappe og rødkål. Røkt pinnekjøtt er bannlyst.

;)

Endret av Gaby
Gjest Frk Åberg
Skrevet

Jeg tenkte bare rene middagsretter, men hvis man snakker all norsk mat, ligger røkelaks og røkt ørret høyt på min liste. Jeg er også glad i all annen fisk, men jeg kommer ikke på noen typiske norske fiskeretter som jeg er spesielt glad i. Gjest over et sted minnet meg også på at grønnsakssuppe med rotgrønnsaker er godt.

Skrevet

Vanskelig å velge etter å ha lest denne tråden, men etter beinhard prioritering lander jeg på denne lista:

1. Rakørret med Ringerikspoteter, rødløk, rømme, egg og rødbeter.

2. Lutefisk med bacon, grov sennep, ertestuing og salt flesk.

3. Pinnekjøtt med kålrabistappe

4. Raspeball med salt kjøtt og kålrabistappe.

Gleder meg til jul, jeg.

Skrevet

Får-i-kål er godt. Kjøttsuppe med ferskt kjøtt og løksaus er godt, likeså ertesuppe. Pinnekjøtt og kjøttkaker i brun saus smaker bra det med.

Skrevet

Min umiddelbare tanke var fersk suppe og kjøtt (med løksaus)

(og spesielt når dette blir servert etter en lang økt i hagen en rå høst søndag.)

Er ellers veldig glad i pinnekjøtt.

Skrevet (endret)

Taco

Pizza grandiosa

ville jeg svart da jeg var 10...

Det er vel så norsk som man får det?

Men av den ordentlige norske maten så er pinnekjøtt en favoritt.

Breiflabb med fløtesaus er også ganske godt.

Kjøttkaker er godt det og, men jeg hadde ikke servert det til en utlending.

Da hadde jeg nok valgt breiflabb.

Endret av Supraspinatus

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...