Gjest indiangranny Skrevet 16. mai 2003 #1 Del Skrevet 16. mai 2003 Verdens Beste ( Kvæfjordkake) 75 gr smør 2 dl melis 5 eggeplommer 1 1/2 dl hvetemel 4 ss melk Marengs 5 eggehviter 2 dl sukker 4 ss mandelflak Fyll 1/2 liter fløte Legg bakepapir i ei lang panne 30x40 cm.Rør smør og sukker porøst.Tillsett eggeplommene et av gangen og rør en stund mellom hver.Bland sammen mel og bakepulver og rør dette i blandingen og tilsist melken.Trykk røren ut i langpannen.Pisk sukker og eggehvite til stivmarengs stryk dette jevnt utover røren i formen og dryss over maldelflak.Stekes ved 175 grader i 20 minutter Avkjøl kaken og løsne den fra bakepapiret og del den i to.Ha pisket krem på den ene halvdelen og legg den andre opppå .Settes i kjølesapet kaka får bein å gå på Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 16. mai 2003 #2 Del Skrevet 16. mai 2003 Tror du har glemt noe i oppskriften din, det skal være rom- eller vaniljekrem i fyllet i tillegg til kremfløten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 16. mai 2003 #3 Del Skrevet 16. mai 2003 denne lager vi trdisjonelt til 17-mai her i gården så den setter jeg i geng med når jeg kommer hjem. men jeg sverger og til vaniljekrem eller romkrem i tillegg til vanligkrem. fruenge Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Starya Skrevet 17. mai 2003 #4 Del Skrevet 17. mai 2003 Ja, vaniljekrem må det være. Kjøpte et stykke på skola i dag, veldig god, men litt for lite vaniljekrem. Da jeg var liten følte jeg alltid en "spesiell" tilknytning til denne kaka.. Siden mormor bodde i Kvæfjord. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frk Doodad Skrevet 18. mai 2003 #5 Del Skrevet 18. mai 2003 Jeg bruker også vaniljekrem i kaka, men jeg bruker bare vaniljekrem og ikke noe vanlig krem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 18. mai 2003 #6 Del Skrevet 18. mai 2003 Ja, man MÅ ha vanilje eller romkrem inni. Jeg har veldig lyst til å prøve meg på å lage denne kaken, men har aldri gjort det før.. :-? Hvor mye vaniljekrem tar dere i? Dere blander det sammen med den vanlige kremen går jeg utifra? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kristine 80 Skrevet 19. mai 2003 #7 Del Skrevet 19. mai 2003 Mmmm dette er favotitt kaken til min eldste bror. Den er lekker, men ikke min favoritt nei.. og det MÅ være vaniljekrem ja!! Min favoritt et gulrotkake Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dødspingvinen Skrevet 19. mai 2003 #8 Del Skrevet 19. mai 2003 kvæfjordkake er så utrolig nam! Nå kjenner jeg at jeg er sulten... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 19. mai 2003 #9 Del Skrevet 19. mai 2003 vil bare iinformer om at bakepulveret var hoppet ut av oppskriften. 1,5 ts passer til oppskriften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ugla Skrevet 23. mai 2003 #10 Del Skrevet 23. mai 2003 Indianlady skrev, Sitat: Avkjøl kaken og løsne den fra bakepapiret og del den i to. Ha pisket krem på den ene halvdelen og legg den andre opppå. ............... Og husk når du deler kaka: "Bunnen" skal ha marengs NED, og "toppen" skal ha marengs OPP! NAM-NAM...... deilig kake!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå