Gå til innhold

Vaniljekrem? eller saus?


sist

Anbefalte innlegg

Hei!

Fant en oppskrift i en tidligere tråd hvor det stod:

Fyll:

5 dl ferdig vaniljekrem

50 g kokesjokolade

3 dl kremfløte

Bland vaniljekremen med vispet kremfløte og finrevet sjokolade.

Mener de her vaniljesaus som du skal blande krem i eller får du kjøpt ferdig vaniljekrem????

Klem fra :enig: sist

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er sikkert vaniljekrem (ikke saus).

Hvis du blander den med vanlig krem får den en luftigere konsistens som passer fint som fyll/krem til bløtkaker o.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Piano vaniljekrem kommer på 1/2-litersbokser, og pleier å stå ved vaniljesaus, bringebærsaus osv.

-siina-

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mm... Det høres jo godt ut. Er det en kake oppskridten hører til?

Jakter litt på hva slags kake jeg kan lage til i morra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er oppskriften: (stjålet fra en tidligere link...)

Nøttekake med daimkuler

175 g hasselnøttkjerner eller mandler

150 g melis

4 eggehviter

Fyll:

5 dl ferdig vaniljekrem

50 g kokesjokolade

3 dl kremfløte

Garnering:

3 -4 dl daimkuler eller krokanstrøssel

Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk litt til. Vend forsiktig inn malte nøtter eller mandler. Tegn et på bakepapir tre sirkler a 22 cm eller to sirkler a 26 cm i diameter. Legg dem på stekeplater. Smør papirene og bre røren jevnt utover. Stek bunnene midt i ovnen ved 160 - 170 grader i ca 15 minutter. Hvelv bunnene på rist og dra av papiret mens bunnene er varme. La gjerne bunnene ligge til avkjøling under dekke, da blir de litt myke og seige.

Bland vaniljekremen med vispet kremfløte og finrevet sjokolade. Bre 1/3 av kremen på første lag (eller 1/2 om du har to bunner), legg på neste bunn og bre 1/3 av kremen over den også. Dekk med siste bunn og bre resten av kremen rundt og oppå kaken slik at den er godt dekket. Trykk godt med daimkuler eller krokanstrøssel over kaken.

Om ønskelig kan du pynte med en marispanrose og noen -blader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...