Gå til innhold

Hva har dere klart


bizzy

Anbefalte innlegg

Huff, denne gangen har jeg liksom følelsen av å ha all verdens av tid før tvillingene kommer :klaske: Klarer liksom ikke å begynne å gjøre klart til de, er jo såååå lenge til de kommer. Vel.. 7 uker til termin, så i realiteten så er det nok ikke så lenge til de kommer alikevel.

Det eneste som er klart er;

:sukk: Den gamle sengen etter storebror, dog uten madrass foreløpig...

:sukk: Vogn, dog uten sengesett og dyner..

:sukk: Bilseter (faktisk komplett!!)

:sukk: Litt klær til gutten, etter storebror og litt nye klær til lillesøster, men for det meste pynteklær og ikke basisklær, som jo forsåvidt er det vi trenger...

:klø: Kan se ut som om jeg må få samlet meg sammen og ordnet litt snart.. Hvis ikke blir det mye å ordne for mannen når jeg ligger på riksen. Og da ville det blitt spennende å se hva det ble til tenker jeg :fnise: Tror nok han hadde stresset og kjøpt mye rart, men han kan jo overraske positivt også!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har ikke klart noenting enda egentlig.... Men vi har jo bilsetet, to senger og vogn etter lillemann. SÅ derfor har jeg ikke tenkt så mye på det. Men det må jo finnes frem også. Også må det handles inn litt nye klær. Lillemann ble jo født i februar, så det minste tøyet blir nok litt varmt i august. Vet jo ikke kjønnet denne gangen, men innbiller meg det er en gutt. Kan liksom ikke se for meg noe annet siden det har blitt gutt to ganger før :fnise: Skal nok kjøpe inn litt rosa for sikkerhetsskyld, så får vi heller bytte det.

Den eneste store tingen vi skal kjøpe er søskenvogn, men det haster jo ikke. Tror det kommer til å ta noen uker før jeg tør å bevege meg ut på egenhånd med begge de to små med.

Terminen er forresten 17 august, så det er vel sånn ca noen og nitti dager igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har endel utstyr fra førstemann som ble født i oktober sist gang. Trodde vi hadde alt vi trengte av klær, men ser nå at mye av det blir litt varmt for en augustbaby. Babyen kommer 4. august, så i dag er det akkurat 83 dager igjen :-D

Laget en liste for en stund siden over det vi hadde og det vi trengte:

Dette trenger vi (og altså,..alt er jo ikke sånn man må ha med en gang):

- Mer klær som bodyer og tynne sparkedresser

- Overmadrass og madrass til sprinkelseng

- Sprinkelsengkant

- Vippestol

- Kluter til stell

- Håndklær til stell

- Nesesuger til tette neser?

- Nye tåteflasketuter?

- Ammeinnlegg

- Kommode

Dette har vi:

- Stellematte til å ha oppå vaskemaskinen

- Badebalje

- Zinksalve

- Endel kluter

- Rektalt termometer + hetter

- Sprinkelseng

- Flere sett med sengetøy

- Babydyne

- Thermopose/ Vognpose

- Endel klær i alle størrelser :ler:

- Lammeskinn

- Tåteflasker

- Lekematte (myk matte)

- Parasoll til vogn

- Vogntrekk

- Myggnetting

Det er nok ikke alt som trenger å være i hus før babyen kommer ser jeg. Vippestol blir nok ikke aktuelt med en gang for eksempel, mer jo veldig praktisk sånn etter hvert. Tåteflaske blir ikke aktuelt med en gang heller. Ammeinnlegg? Hva hvis amming ikke går så bra denne gangen?

Endret av Sandra
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har termin om 75 dager, eller 10uker+3dager om jeg skal være pinlig nøyaktig=)

Har:

-Litt klær

-Sprinkelseng med madrass/dyner som fremdeles står hos mamma og pappa (skal hente i juni)

-Vogn -vognbag.

Må fikse:

-Bilsete som skal leies hos IF. (72kr mnd)

-Mykbag til vognen (måtte bestille inn fargen)

-Mer basisklær

-Stellebordet skal kjøpes snart

-lekegrind

-Småting som bleiebøtte, tåteflasker, smokker, plastbelagt frotteunderlag, helsetepper, håndduker med hette, andre tepper, sengetøy, gasskluter og lignende.

Og mer tror jeg ikke babyen trenger i første omgang..Kjøper vippestol når han er litt eldre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lekegrind ville jeg ventet med.... Det har jeg aldri sett behov for å ha, virker som det bare blir en eneste stor lekekasse hos de fleste. Men det kommer jo selvfølgelig ann på hvordan man bor. Og uansett er det ikke noe babyen trenger når den er nyfødt, med mindre du hadde tenkt å bruke den til seng?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hadde tenkt på en slik som jeg kan åpne helt opp å sette foran dører, tv-benken ol. Og som soveplass på stua ja. Føler meg tryggere dersom jeg kan gå på do ol og vite at junior ligger heelt trygt=) Har et vennepar som har samme, og de er utrolig fornøyde med sin..Det er da snakk om en bunnløs lekegrind

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har termin om 53 dager, og her er det meste klart!

Mangler endel stelleutstyr, men skal sjekke hva som er i apotekpakken før jeg handler noe særlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde tenkt på en slik som jeg kan åpne helt opp å sette foran dører, tv-benken ol. Og som soveplass på stua ja. Føler meg tryggere dersom jeg kan gå på do ol og vite at junior ligger heelt trygt=) Har et vennepar som har samme, og de er utrolig fornøyde med sin..Det er da snakk om en bunnløs lekegrind

Ok, det hørtes jo mye lurere ut enn en vanlig grind. Kan jo settes foran ovner o.l også da vil jeg tro. Føler ike vi har hatt bruk for det med lillemann, men det blir kanskje annerledes når jeg har to å ta meg av :fnise:

Jeg har termin om 53 dager, og her er det meste klart!

Mangler endel stelleutstyr, men skal sjekke hva som er i apotekpakken før jeg handler noe særlig.

Det var ikke noe særlig i den pakken synes jeg.... en liiiiten tannkrem, babyolje og lotion tror jeg. Også noen bleier da. Men boka og rangla som fulgte med var fine.

Lurer litt på hva slags tøy disse sommerbarna skal ha på seg jeg..... Det vi har er jo blått, så vet ikke om jeg kan bruke det. Men han er jo født i februar, så vi har jo mest strømpebukser og langermede bodyer. Også noen sparkedresser selvfølgelig. Men dette blir jo alt for varmt for de små. Hva går egentlig en nyfødt med hvis det er nærmere 25-30 grader? Kan de ha bar hud, eller må de dekkes til? Tenker på i bil og ute i vogn.... inne blir det vel bare en liten body.

Synes det er utrolig vanskelig å finne kjønnsnøytralt tøy i butikkene.... "alle" vet jo hva de får, og det har visst butikkene fått med seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er knappe tre måneder til termin (28+0 i morgen) og her er det slett ikke alt som er på plass enda, men det begynner å ordne seg...

Vi har vogn. Bagvogn og sportsvogn (kjøpte en sportsvogn, men også en bag, så vi tar av sportsvogndelen, og klikker på baggen i stedet, sportsvogna kan vi gjemme på loftet til våren...)

Vi har litt klær, litt bleier (vi skal bruke tøybleier), og et bæresjal.

Babyen skal på natta sove i vogga pappa laget til meg da jeg ble født, den kommer hit om to uker når de kommer på besøk. (Mamma gleder seg, hun har ikke sett meg siden jul, og da hadde jeg jo ikke mage...)

Vi har overmadrass og dyne til vugga, og har funnet ut hvor vi skal kjøpe madrass som er bare 4 cm for stor, og lett å tilpasse. Bare ikke fått kjøpt den enda.

Jeg har bestemt hvilket bilsete jeg vil ha, men har ikke kjøpt det enda. Vi skal antakelig ha ny bil også da... der vet jeg IKKE hva jeg vil ha, bare at vi nok kunne hatt behov for stasjonsvogn...

Vi har slett ikke bestemt oss for stelleløsning på badet, men vi tenker på en stellekommode av et slag dersom vi finner en praktisk plassering. Om vi går for en med en badebalje (som kan fjernes etterhvert) eller en separat badebalje er litt uvisst enda, det også. Vi må ta litt mål og sånn tenker jeg.

Vi har fått tilbud om å låne noe klær av min svoger (mannens lillebror som blir onkel ca et år gammel, han var jo da ca samme størrelse på samme tid av året, ganske greit for oss ja...) så jeg avventer litt klesshopping inntil vi ser hva som kommer derfra.

Ja, også tror jeg vi snart har dekket "teppebehovet". Vi har kjøpt to helsetepper. Vi har et lite pledd som mannen hadde som baby. Og jeg har strikket "nøstebarnteppet", det gjenstår bare å lage heklekant på de siste to sidene, og feste et par tråder. Også kommer mamma med et babyullteppe sammen med vogga. (Det tilhører min bror da, jeg har et rosa, men avtalen er at vi byttelåner med hverandre ettersom hvem som får gutt og jente, og så ender vi opp med å ha det som egentlig er vårt tilslutt) Min oldemor ga nemlig babyulltepper til alle babyene i slekta som ble født, så lenge hun levde.

Alt av stellesaker og sånn mangler enda, og tusen andre småting, men det ramler vel litt på plass etterhvert. Noe sengetøy og andre saker til å ha oppi senga (tisselaken? Ullfell? Må finne ut av hva vi skal ha eller ei) mangler vel også (men sengekant til vugga kommer sammen med vugga)

Vi har altså noe, men mangler en del. Og har knappe tre måneder å fikse det på, så jeg vil ha det på plass i løpet av de neste to månedene. Det ordner seg vel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående bil så vil jeg anbefale å lese denne testen: http://www1.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=519051

Vi har jo da selvfølgelig en passat stasjonsvogn som kom DÅRLIG ut. Nå trenger vi jo ikke tre seter, bare to. Men det er såpass trangt at vi kan ikke ha 2 seter som er bakovervendt, da får ikke mannen plass når han skal kjøre. Og storemann får ikke så stor plass stakkars, men han er heldigvis tynn. Pga plassmangelen må lillemann begynne å sitte fremover når han er ca 2 år istedenfor 4 som vi hadde tenkt. Kan jo hende vi kjøper ny bil før den tid, men hadde egentlig tenkt å vente litt til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avensisen, som er en av dem vi tenker på, kom jo sånn tålelig bra ut der i alle fall... Men TRE seter har jeg ikke begynt å tenke på, vi tenker egentlig på å få plass til EN unge vi, med sete, vogn og alt pikk-pakket sitt... Hvordan i all verden kommer man seg avsted på ferietur til bestemor og bestefar på andre siden av landet, med TRE unger, og da gjerne mer enn en vanlig liten babyvong, og tilhørende dilldall som klær og bleier? Noe sier meg at jeg må bli flinkere til å pakke... jeg og min mann klarer glatt å fylle bilen vår alene vi...(en ford escort, ikke noen stasjonsvogn da, sånn "vanlig" bil med 5 dører (selv om den 5. er bagasjelokket, så heter det jo det... man kan jo teoretisk sett krabbe ut om man skulle ha slike interesser...))

Vi får tenke på dette med bil ja...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil tro det er nesten umulig å få med seg alt hvis man har tre så små barn at alle må ha barneseter. Da må man jo ihvertfall ha en tvillingvogn også... ? Vi har lurt litt på å kjøpe en skiboks som vogn og noen andre ting kan ligge i. For det blir trangt ja. Enda vi trenger bare to barneseter. Nå er det heldigvis sjeldent vi er ute å kjører alle sammen. Storemann er litt i grenseland for å kunne sitte foran.... han er 130 cm, men lurer på om han kan sitte foran hvis han sitter på pute. I så fall blir det jo bedre plass bak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi velger å være litt trege og har derfor ingenting klart enda.

Men barnevogn er i allefall bestilt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, det hørtes jo mye lurere ut enn en vanlig grind. Kan jo settes foran ovner o.l også da vil jeg tro. Føler ike vi har hatt bruk for det med lillemann, men det blir kanskje annerledes når jeg har to å ta meg av :fnise:

Det var ikke noe særlig i den pakken synes jeg.... en liiiiten tannkrem, babyolje og lotion tror jeg. Også noen bleier da. Men boka og rangla som fulgte med var fine.

Jess, den kan settes foran alt, så det høres jo fantastisk ut=) Spesielt med to barn å ta seg av, for de som har det=)

Bil ja..Vi har en Audi 80. Ike stasjonsvogn da men. God plass i bagasjerommet, så får plass til Simo-vognen som jo ikke er av den minste typen. Funker greit så lenge vi bare er 3 i familien, men ville ikke hatt den når barn nr to kommer om noen år tror jeg. Men den gjør jobben i noen år til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hmm, har ikke klart noen ting jeg.....men har jo termin helt i slutten av klubben, dvs slutten av august :-)

Men ettersom det er nr 2 har vi jo mesteparten "klart" nedpakket i kjelleren. Men må ta en økt å sortere gjennom klær og sånt som vi har pakket bort uten det helt store systemet etter vesla.

Eller finnes det både seng, bilstol og vogn i huset og da er man jo egentlig ganske godt berget.

Må til svigermor å låne familievogga, det er vel det eneste store som skal i hus før den store dagen. Hmm, så må vi vel ruste litt opp på småting. Kluter, myke hånduker, stellesalve + div. Men det tror jeg ikke blir før etter at jeg tar permisjon gitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Da har mine foreldre vært på besøk, og vogga er i hus. Og litt mer klær (en gave fra de vordende besteforeldre, pluss noe lånetøy som min bror brukte som baby) og noen tepper også ja... Og babyens først lille kosebamse, som gave fra tanta og onkelen min. (Han har en diiiiiiiiiger kosehund da, som er sås tor at den fyller hele barnevogna, men nå fikk han en liten bamse som bare er søt og myk...)

Madrassa er også kommt i hus, og er tilpasset vugga. Sengekant har den også fått.

Av "det store" er det vel stellebord og bilsetet (og bil da...) som gjenstår.

Også sånne småting med kluter og kremer og sånt pjask. Og mer klær, lillegutt har fortsatt ingen pysjer, men jeg avventer litt hva som evt dukker opp av låneklær fra min vesle svoger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har:

Seng m det meste av tilbehør

Vogn

Div klær

Tepper

Bleiebøtte

Trenger:

Badebalje + stativ

Stelleunderlag (det oppblåsbare fra IKEA har allerede punktert - veldig greit at vi testet det på forhånd)

Tilbehør til vogn (vognpose, lammeskinn, etc)

Mer sengetøy

Termometer

Poser til bleiebøtte (hvor får man tak i det?)

Flere håndklær og kluter

Kanskje tøybleier, hvis vi bestemmer oss for å teste ut det. Fremdeles litt skeptisk.

Lekegrind

Amme-BH

... og sikkert diverse småting som dukker opp. Men jeg føler egentlig at vi har det meste på plass, så jeg stresser ikke (ennå ;)).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I min nøytraleklær-desperasjon etter forsøk på shopping, så sendte jeg mannen opp på loftet for å hente fram babytøyet. Vi har nok til en ukes tid med nøytralt tøy nå, både til kaldt og varmt vær. SÅ det får holde til babyen er her.

Vogn har vi jo også fått kjøpt, phil & teds søskenvogn. Er veldig spent på hvordan det skal fungere.... vi har ikke tenkt å bruke softbag, men la lillebaby ligge rett i vogna. Oppå en slags madrass eller lammeskinn kanskje... Vi har jo den gamle duovogna også, så noen krise blir det nok ikke.

Sengene står klare i boden, men må nok kjøpe litt mer sengetøy kanskje. Også et par helsetepper. Hadde tilogmed bleier i den minste str liggende på loftet, tror lillemann vokste fort gitt :fnise:

Litt stelleprodukter må vi vel kanskje ha.... Eller kanskje ikke.... Men ammeinnlegg, det skal jeg hamstre i bøtter og spann!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...