Gjest Gjest_MEG_* Skrevet 17. mars 2008 #1 Del Skrevet 17. mars 2008 Spørsmålet mitt er som emnetittelen. Hva er grunnen til at så mange folk velger å skylle (noen nærmest vasker opp) av alt før de setter det i oppvaskmaskinen. Maskinen gjør jo dette selv! En ting er å skylle av matrester, men saus og lignende er jo ingen utfordring for maskinen. Synes det er sløsing av tid og vann (og evt zalo for de ekstreme). Er det andre enn meg som blir litt "oppgitt"? Og til dere som gjør det: hvorfor? PS: Jeg forstår de som ikke fyller opp en maskin på noen dager og derfor skyller for å hindre lukt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 17. mars 2008 #2 Del Skrevet 17. mars 2008 PS: Jeg forstår de som ikke fyller opp en maskin på noen dager og derfor skyller for å hindre lukt. Jeg tror du har svar på ditt eget spørsmål, gitt. Jeg hater å skylde oppvasken før bruk, så jeg gjør det sjelden selv. Dessuten tenker jeg litt som deg - det er sløsing med tid og energi. Hva betyr forresten "kjørlene"? Aldri hørt før. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_MEG_* Skrevet 17. mars 2008 #3 Del Skrevet 17. mars 2008 Vel, jeg har vært vitne til mange husholdninger som vasker en maskin daglig og likevel skyller. Slike mennesker finnes. Kjørlene er en samlebetegnelse for fat, kopper, glass, skåler osv.. alt du vasker i oppvaskmaskin. merkelig at det skal være et ukjent ord. Hva skal du ellers bruke? Ramse opp alt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Filur Skrevet 17. mars 2008 #4 Del Skrevet 17. mars 2008 Hva betyr forresten "kjørlene"? Aldri hørt før. Kjørel er et annet ord for servise. Har aldri tenkt over det før, men det er vel kankje et dialektord.. Jeg bruker ikke så mye kjørel hver dag, så det tar litt tid å fylle opp en maskin. Derfor skyller jeg raskt av pga lukten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 17. mars 2008 #5 Del Skrevet 17. mars 2008 Jeg skyller av for å unngå lukt (men så bruker jeg noen dager på å fylle en maskin). Jeg skyller bare i kaldt vann, og uten noe oppvaskmiddel, så det går fint lite tid og energi på det. Jeg skjønner ikke helt hvordan folk klarer å fylle en hel maskin hver dag heller, jeg da. Vi er 4, og det tar oss likevel tre-fire dager å fylle en maskin. (nå vasker vi panner for hånd, men alt annet går i maskinen). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elfrida Skrevet 17. mars 2008 #6 Del Skrevet 17. mars 2008 (endret) Jeg bare setter på et skylleprogram hvis ikke maskinen er full, jeg. Større matrester fjernes så klart. Og så fjerner jeg rester av pasta, ris og poteter godt, fordi det har en tendens til å sette seg på 'alt' og ikke skylles vekk. Endret 17. mars 2008 av Elfrida Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_MEG_* Skrevet 17. mars 2008 #7 Del Skrevet 17. mars 2008 Vi er to og bruker alt fra 1 (har hatt besøk feks) til 5 dager på å fylle opp. Skyller aldri oppvasken selv om det kan gå flere dager. Hender det lukter litt da, men det er i grunn skjelden. Vasker panner, men ikke stekepanner i maskinen, så de hjelper jo litt på oppfyllingen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malibulita Skrevet 17. mars 2008 #8 Del Skrevet 17. mars 2008 Kjørlene er en samlebetegnelse for fat, kopper, glass, skåler osv.. alt du vasker i oppvaskmaskin. merkelig at det skal være et ukjent ord. Hva skal du ellers bruke? Ramse opp alt? "Oppvasken?" Kjørlene må være et dialektord, ja.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mysan Skrevet 17. mars 2008 #9 Del Skrevet 17. mars 2008 Kjørler er et ukjent ord for meg også. Jeg skraper av matrester, men vasker ikke kopper og kar før jeg setter dem i maskinen. Nå kjører jeg en maskin daglig som regel også, så noe lukt blir det jo ikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 17. mars 2008 #10 Del Skrevet 17. mars 2008 Jeg gjør det hovedsakelig for lukt, men jeg har også intrykk av at de som ikke skjyller så godt mewn vasker hver dag lettere får skittne maskiner/filtre og at maskinen lettere lukter i seg selv. Men det er kanskje bare noe jeg inbiller meg. Vaker altid av tallerker, men ikke glass og kopper Jeg vet godt hva kjørler betyr Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amalie_85 Skrevet 17. mars 2008 #11 Del Skrevet 17. mars 2008 Hadde heller aldri hørt ordet kjørlene. Men jeg skyller for å forhindre lukt da vi ikke har maskina i gang hver dag. Og for å slippe en samling av matrester i sila, for da måtte jeg har tømt den ofte og. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 17. mars 2008 #12 Del Skrevet 17. mars 2008 Kjørler. Vi skyller kjørlene lett dersom det har vært saus på dem, dette for å unngå lukt, vi vasker ca annenhver dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest-M- Skrevet 18. mars 2008 #13 Del Skrevet 18. mars 2008 Enkelte ting setter seg jo skikkelig fast etter kort tid, hvis man ikke skyller først, og så blir det stående i maskina en dag eller to. Egg er f.eks skikkelig vanskelig å få vekk, hvis man ikke skyller ordentlig av tallerkenen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_MEG_* Skrevet 18. mars 2008 #14 Del Skrevet 18. mars 2008 Jeg har aldri hatt problem med å få vekk egg, selv etter flere dager i oppvaskmaskinen.. Oppvasken nå har stått siden torsdag, da jeg var bortreist i helgen. Lukter litt om jeg åpner og kjenner etter, men ikke ellers. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. mars 2008 #15 Del Skrevet 18. mars 2008 Er det andre enn meg som blir litt "oppgitt"? Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg IKKE engasjerer meg i hvordan andre folk tar oppvasken. Med mindre de begynner å servere meg på skittent servise (eller "kjørler") da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Piper Skrevet 18. mars 2008 #16 Del Skrevet 18. mars 2008 Spørsmålet mitt er som emnetittelen. Hva er grunnen til at så mange folk velger å skylle (noen nærmest vasker opp) av alt før de setter det i oppvaskmaskinen. Maskinen gjør jo dette selv! En ting er å skylle av matrester, men saus og lignende er jo ingen utfordring for maskinen. Synes det er sløsing av tid og vann (og evt zalo for de ekstreme). Er det andre enn meg som blir litt "oppgitt"? Og til dere som gjør det: hvorfor? PS: Jeg forstår de som ikke fyller opp en maskin på noen dager og derfor skyller for å hindre lukt. Hvorfor bryr du deg om andre gjør det eller ikke? Vil du lide av en eller annen grunn fordi noen velger å gjøre det du ikke gjør? Får du så store problemer, bare fordi andre velger å gjøre det på en annen måte enn det du gjør? Forstår ikke at noen klarer å bli oppgitt av noe slikt, men kanskje man ahr for mye fritid når man klarer å bruke tid på noe slikt i det hele tatt. Og jeg skyller alltid, for jeg liker ikke at det står litt med rester av middagen. Nå kan du få bli oppgitt over meg, men tror du jeg bryr meg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. mars 2008 #17 Del Skrevet 18. mars 2008 Kjørler. Å ja, selvfølgelig, så lenge det er et vanlig uttrykk i Bergen så burde selvfølgelig hele landet vite hva ordet betyr. *panneklasker* Har aldri hørt ordet, men det er sikkert fordi jeg ikke en gang kan skryte på meg å være skapbergenser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. mars 2008 #18 Del Skrevet 18. mars 2008 Å ja, selvfølgelig, så lenge det er et vanlig uttrykk i Bergen så burde selvfølgelig hele landet vite hva ordet betyr. *panneklasker* Har aldri hørt ordet, men det er sikkert fordi jeg ikke en gang kan skryte på meg å være skapbergenser. Det er da ikke så lett å vite at "kjørler" ikke er brukt i resten av landet også? Det er flust av uttrykk folk fra andre kanter av landet bruker med den største selvfølge som jeg ikke har hørt før. "Håndduk" = håndkle, "vanter" er enten lik votter eller hansker, avhengig av hvor man er. "lester" er visstnok ullsokker (?), osv. Du har kanskje full oversikt over hvilke uttrykk du bruker som kun er vanlig i ditt distrikt? Jeg henger meg ikke opp i hva andre gjør i oppvasken, så lenge det jeg blir servert av er rent. Selv skyller jeg, for å unngå lukt, ettersom jeg ikke fyller en maskin på en dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. mars 2008 #19 Del Skrevet 18. mars 2008 Å ja, selvfølgelig, så lenge det er et vanlig uttrykk i Bergen så burde selvfølgelig hele landet vite hva ordet betyr. *panneklasker* Har aldri hørt ordet, men det er sikkert fordi jeg ikke en gang kan skryte på meg å være skapbergenser. Man sier "kjørler" flere andre steder på vestlandet også, men så lenge det ikke er et vanlig ord i sentrale strøk på østlandet burde jo alle skjønne at man ikke må si noe sånt. *panneklasker tilbake* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ikkevitehvakjørlererførgjest Skrevet 18. mars 2008 #20 Del Skrevet 18. mars 2008 Det var kanskje den oppgittheten over at vi fra andre landsdeler ikke forstod uttrykket jeg sparket litt til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå