Gå til innhold

Velkomstdrink, forslag?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Vi ønsker oss MANGE forslag til velkomstdrinker :roll:

Vil ha noe som er friskt og gjerne enkel å lage, eller som kan lages dagen i forveien(finnes det noe slikt? :oops: )

Vi vil servere både med og uten alkohol så det hadde vært greit med en type som passer begge deler.

snartgift 28.06.03

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Skulle ønske jeg visste om noen stilige,men jeg har ingen på stående fot.

Det har kommet en ny likør for ikke lenge siden,De Kuyper Sour Apple.

Den er kjempegod og kan varieres så den blir både søt (damer) og sur(menn) 8)

Du får heller si ifra hvis du trenger en after-dinner cocktail.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vår velkomstdrink er like god med og uten alkohol, og det er jo veldig enkelt.

Desverre har jeg ikke noen konkret oppskrift, da vi bare slumper når vi blander.

Men ingrediensene er:

-Sprite

-Tom Collins mix

-Aprikos-mix

-Lime

I tillegg kan man ha i litt Grape Soda og fruktbiter om man vil. Friskt, enkelt og godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jamila

I bryllup syns jeg det egentlig er mest stilig med musserende vin, champagne eller Kir Royal. Bowle eller fruktdrinkmixting er liksom ikke det jeg forbinder med den type fester.

Kir Royal:

4 cl Creme de Cassis

fyll opp med musserende i et champagneglass (6-8 cl)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal ha Kir Royal - som er musserende med litt tranebærjuice (eller lignende) i. Blir en flott farge som serveres i champagneglass - men er litt søtere enn musserende. Denne kan også lages med hvitvin.

Som alkoholfritt alternativ synes jeg at Mozell er veldig greit!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Champis og Mozell blir det her. Eller musserende vin blir det vel tenker jeg :wink: . Vil ikke ha Martini Asti, synes den er for søt. Har fått anbefalt en på polet, men husker ikke hva den heter.

Kommer til å ha jordbær i champis-glassene, dekorativt og godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er synes at Champagne eller tørr musserende vin er det som passer best som velkomstdrink i bryllup.

De som vil ha alkoholfritt kan få Mozell e.l.

Kir Royal er også en variant som er fin. Men 4cl Creme de Cassis er ALT for mye. Det skal kun være litt likør nederst i glasset, som deretter fylles opp med musserende vin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil foreslå for dere som velger "sjampagenvarianten" at dere prøversmaker litt før dere går for en flaske.

Mange en brud har valgt seg en flaske de har hørt om, eller fått anbefalt på polet og ikke har likt den. DEt er liksom så fint å drikke sjampis, men sannheten er at det mest som serveres er ikke sjampis, men musserende vin. Det finnes knapt champagne til under 300 kr flasken.

Ser at enkelte velger Asti spumante, og selv om dett er mer en musserende som går ypperlig til dessert så er jeg enig med dere.

Det er en god sprudlende søt sak som mange liker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vil foreslå for dere som velger "sjampagenvarianten" at dere prøversmaker litt før dere går for en flaske.

Her var det ingen diskusjon om hva vi skulle ha til velkomstdrikk og dessertvin - Codornu Brut og Samos Doux. Codornu Brut fordi det er det eneste jeg liker av "champagne". Det er ikke Champagne, for den er fra Spania, men laget akkurat slik de musserende vinene i distriktet Champagne er laget. Den er også ganske rimelig i pris (både i Norge og Sverige). Jeg har smakt ekte Champagne til flere hundre kroner flaska uten å like dem.

Samos Doux er valgt til dessertvin (ennå vi ikke aner hva desserten blir) fordi det er en god og søt vin som betyr mye for min kjære og meg. Vi var på vår første ferie sammen på Samos i 2001 og drakk da mye lokal vin. Samos Doux er imidlertid ikke å få tak i på norske vinmonopol, så den ble kjøpt inn sammen med all den andre alkoholen (Vikingfjord, Bombay Sapphire, Bacardi, Larsen VS, Château du Breuil VSOP, Baileys,Sheridans,Jameson, Famous Grouse, Ballantines, Laphroaig, Codorniu Clasico Brut, Samos Doux - hvitvin og rødvin til maten).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tatt vare på en test som ble gjort i KK like før jul. Det var test av musserende viner. Vinneren av testen ble Toso Asti (62 kr flaska)

Denne vinen er søt med "fyldig lukt av bær og med smak av stikkelsbær, fin frukt og sødme"

Vi har kjøpt inn denne som velkomstdrink til middagsgjestene.

Den passer vistnok supert til jordbær.

Kaffegjestene får en drinkmiks vi har kjøpt på partyman. De annbefalte den.

Ellers er det Mozell til de som vil ha alkoholfri drikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg takker for alle svar :D

Tar gjerne imot flere :kul:

Vell, vi går for en musserende, tror vi, vi har et par måneder å prøve ut alle forslagene :hoho:

Gøy skal det bli :wink:

Det er jo helg snart, så lørdag er jo en bra dag å begynne på, eller hva :ler:

snartgift 28.06.03

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg har samlet noen oppskrifter for champagne-cocktailer som jeg tenkte å velge en av selv. Ikke alle er like enkle, men jeg synes alle ser gode ut. Tenker spesielt på "Marilyn Monroe" selv, eller kanskje "Joly de Luxe". vi får se. Her er ihvertfall noen forslag til alle sammen!

Mimosa

6 cl. Friskpresset Appelsinjuice

6 cl. Champagne

Blandes forsiktig i en nedkjølt mugge og helles over i et nedkjølt champagneglass Pyntes med appelsintwist

(+1 cl. Grand Marnier = Grand Mimosa)

Ritz Fizz

1 cl. Amaretto

1 cl. Blå Curacao

1 cl. Friskpresset Sitronjuice

10 cl. Champagne

Helles direkte i et nedkjølt champagneglass

Bellini

3 cl. Hvit Ferskenpuré

10 cl. Prosecco

Del den hvite ferskenen i to og ta ut stenen. Press ut juicen av ferskenen med elektrisk juicepresse og sil juicen gjennom en finsiktet sil. Juicen må kjøles til den er helt iskald. Når du lager Bellini er det en fordel å lage flere som du blander sammen i en stor mugge. Ha i den kalde ferskenpuréen og hell deretter iskald prosecco i muggen. (Hell forsiktig for å unngå skumming.) Rør deretter forsiktig om, fyll Bellini opp i kalde champagneglass og server.

MERK:

Det skal aldri brukes is i Bellini – derfor er det meget viktig at alle ingrediensene er iskalde. Hvis ferskenjuicen ikke er søt nok kan du tilsette sukkerlake.

Jolly de luxe

. 1 cl. 3 års Havana Club Rom

2-3 cl. Jordbærpuré (laget av friske jordbær og sukker i en hurtigmixer)

10 cl. Champagne

Ha alle ingrediensene i en mugge og rør forsiktig om , og hell det over i et kaldt champagneglass. Pyntes med et sukret jordbær

Marilyn Monroe

2 cl. Apfelkorn

1 cl. Grenadin

12 cl. Champagne

Helles direkte i et nedkjølt champagneglass

Pyntes med marascino kirsebær

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forslag til musserende vin som ser lekker ut i glasset er "Blue Non Gold"

Den har små 22 karats gullblad i - og prisen er rett over 90 kr. tror jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ritz Fizz og Mimosa som beskrevet ovenfor er virkelig å anbefale! Selv skal vi ha Bollinger Champagne. Min favoritt! :D Blir tørst av tanken.. :briller:

A glass of bolly, and we'll have a jolly good time! :wink: hi hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blue Nun med gull ser kanskje festelig ut, men det smaker j*****!

Fysja meg :-(

Jeg er jo en klar forkjemper for Champagne i bryllup, men et annet morsomt alternativ kan jo være Arbor Mist Blackberry Merlot.

Dette er en vin som er laget på Merlot og smaksatt med naturlig bjørnebærekstrakt. Det høres kanskej litt rart ut, men er faktisk svært så friskt og godt. Den koster 68,50.- på polet, så det kan jo være verdt å kjøpe en flaske og prøve? Serveres godt avkjølt, gjerne med en isbit i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...