estrella Skrevet 2. januar 2008 #1 Del Skrevet 2. januar 2008 Jeg har endelig lært meg at ostehøvel er cheese slicer, men hva er brunost? Brown cheese? Goat cheese? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Morgan le Fay Skrevet 2. januar 2008 #2 Del Skrevet 2. januar 2008 (endret) Brunost er et særnorsk fenomen, så du må nok bare si at det er en brun ost, og forklare at den er søtlig i smaken, og hva slags melk som inngår i de ulike, ergo er "brown cheese" det mest nærliggende. Endret 2. januar 2008 av Morgan le Fay Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Julie Skrevet 2. januar 2008 #3 Del Skrevet 2. januar 2008 De jeg har møtt av engelske på dette fenomenet er goatcheeze og browncheeze. Det finnes goatcheeze i en rekke andre land også, men sannsynligvis ikke akkurat som den vi har i Norge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Julie Skrevet 2. januar 2008 #4 Del Skrevet 2. januar 2008 Huff da...klarte å skrive cheese med "z" og alt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Morgan le Fay Skrevet 2. januar 2008 #5 Del Skrevet 2. januar 2008 Chèvre er for eksempel en type geitost, og den er helt annerledes enn vår brune utgave. Fetaost er også opprinnelig laget av geitemelk (evt. sauemelk). Vi har også en norsk hvit geitost, nemlig den som heter Balsfjord, som ser ut som en vanlig, litt myk hvitost, men som smaker karakteristisk av geit. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Morgan le Fay Skrevet 2. januar 2008 #6 Del Skrevet 2. januar 2008 Huff da...klarte å skrive cheese med "z" og alt. Kanskje du tenkte på Cheez doodles? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Julie Skrevet 2. januar 2008 #7 Del Skrevet 2. januar 2008 Kanskje du tenkte på Cheez doodles? Ja, det var harry. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mr. Brunost Skrevet 7. februar 2008 #8 Del Skrevet 7. februar 2008 Jeg har et lite spørsmål til alle oste elskere! hva synes dere om brunosten egentlig? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AnneShirley Skrevet 7. februar 2008 #9 Del Skrevet 7. februar 2008 Geiteost blir helt feil å bruke, da brunost slett ikke trenger å innholde geitemelk og det finnes en rekke hvite geiteoster. Jeg ville bare kalt det "brown whey-cheese" eller bare "brown cheese" med en tilleggsforklaring om at det er en "ost" laget av mysen (engelsk: whey), ikke ostestoffen i melken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 9. februar 2008 #10 Del Skrevet 9. februar 2008 Kanskje du tenkte på Cheez doodles? Eller i can has cheezburger Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anniej Skrevet 9. februar 2008 #11 Del Skrevet 9. februar 2008 Jeg har endelig lært meg at ostehøvel er cheese slicer, men hva er brunost? Brown cheese? Goat cheese? Jeg jobbet i den norske resturanten i ECPOT, og der hadde vi brunost på menyen.. Vi forklarte det som caramelized goat cheese....eller caramelized brown cheese. Kan jo fortelle at det var fåtallet som likte brunost, men de som likte det ELSKET det. Man får kjøpt brunost på butikken dernede, men koster over 50 norske kroner for under hundre gram.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 9. februar 2008 #12 Del Skrevet 9. februar 2008 Jeg jobbet i den norske resturanten i ECPOT, og der hadde vi brunost på menyen.. Vi forklarte det som caramelized goat cheese....eller caramelized brown cheese. Da jeg jobbet der kallte vi det bare brown cheese, etterfulgt av en kort forklaring. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. februar 2008 #13 Del Skrevet 19. februar 2008 Serverte en engelskmann, rettere sagt, lurte i han en vaffel med brun ost, da han og noen andre kom til ett møte i bedriften der jeg jobber. hehe, husker at han tygde og tygde, samtidig som han fårete kommenterte at det satte seg fast i tennene. Han likte definitivt ikke brown cheese Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 9. november 2008 #14 Del Skrevet 9. november 2008 I England vet jeg at brunosten fra Tine selges under navnet Tine Ski Queen og ofte blir kalt "norwegian fudge-cheese". Goats cheese er temmelig misvisende i utlandet. Tine Ski Queen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. november 2008 #15 Del Skrevet 10. november 2008 jeg liker bare fløtemysost, og det er vel lagd av kumelk? og da blir det feil å kalle den goat cheese, jeg vil uansett kalt det goat cheese. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nadir Skrevet 10. november 2008 #16 Del Skrevet 10. november 2008 Brown sweet cheese sier jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Stillest vann Skrevet 10. november 2008 #17 Del Skrevet 10. november 2008 I England vet jeg at brunosten fra Tine selges under navnet Tine Ski Queen og ofte blir kalt "norwegian fudge-cheese". Goats cheese er temmelig misvisende i utlandet. Tine Ski Queen Fudge cheese - ikke så dumt. Vi hadde noen australiere og briter på besøk for en stund siden, og de likte i og for seg brunosten - men de kunne ikke begripe hvorfor vi skulle ha det på brødskiva, det lignet jo mest på godteri !? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma1 Skrevet 11. november 2008 #18 Del Skrevet 11. november 2008 Goats cheese finnes i en del butikker i ENgland, så det kan man ikke si-da mange forbinder det med noe annet enn vår brunost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mmmSjokolade Skrevet 11. november 2008 #19 Del Skrevet 11. november 2008 Goats cheese finnes i en del butikker i ENgland, så det kan man ikke si-da mange forbinder det med noe annet enn vår brunost. Som en blandingsfamilie eng/norsk sier vi brown cheese. Grunnen til at den kanskje går under goats cheese i England er fordi det er den typen brunost de selger Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morea Skrevet 13. november 2008 #20 Del Skrevet 13. november 2008 Min kjære sier brown cheese. Som han har fått dilla på. Men det er kanskje vanskeligere å forklare for folk som ikke skal smake den der og da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå