Gjest Elastica Skrevet 8. september 2008 #3381 Del Skrevet 8. september 2008 Puh. Apropos tilgang til vilt. I fryseren flommer det over av både elg, gås, and og ryper. Rypene vet jeg at vi får avsetning på, de sparer vi til ett festmåltid hvor hele jaktgjengen er tilstede. Resten av kjøttet blir også brukt opp, men det bærer litt preg av panikkbruk nå på slutten, før ny ladning kommer. Herr Utrolig mener vi bør gi blaffen i gåsa, for eksempel, siden det er det minst gode vi har liggende. Vi bruker opp maten etter prinsippet spise-først-det-som-er-best. *luksusproblem* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 8. september 2008 Forfatter #3382 Del Skrevet 8. september 2008 Puh. Apropos tilgang til vilt. I fryseren flommer det over av både elg, gås, and og ryper. Rypene vet jeg at vi får avsetning på, de sparer vi til ett festmåltid hvor hele jaktgjengen er tilstede. Resten av kjøttet blir også brukt opp, men det bærer litt preg av panikkbruk nå på slutten, før ny ladning kommer. Herr Utrolig mener vi bør gi blaffen i gåsa, for eksempel, siden det er det minst gode vi har liggende. Vi bruker opp maten etter prinsippet spise-først-det-som-er-best. *luksusproblem* Spar gåsa til Mortensmesse - Mortensgås er en dansk tradisjon jeg synes at vi skal innføre i Norge også. Særlig når man faktisk har en gås liggende. Jeg skal stikke innom litt senere i kveld og skrive opp den andelåroppskriften jeg laget forrige søndag. Det var godt, det var soulfood OG slowfood, og det var enkelt. Dessuten må det være ideell mat for for dere som faktisk har tilgang på andelår! Men nå ønsker pøbelprinsessen seg tomatsuppe... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 8. september 2008 #3383 Del Skrevet 8. september 2008 Takk for tips, Pøbelsara. Det er dessverre bare gåsebryst vi har. Herr utrolig pleier å bare skjære ut brystene på endene også, men det kan vi alltids gjøre noe med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 8. september 2008 Forfatter #3384 Del Skrevet 8. september 2008 (endret) Takk for tips, Pøbelsara. Det er dessverre bare gåsebryst vi har. Herr utrolig pleier å bare skjære ut brystene på endene også, men det kan vi alltids gjøre noe med. Jeg trodde dere bedrev head-to-tail-eating hjemme hos dere jeg...? (Venter spent på andetunge-oppskrift. For ikke å snakke om den nye smakssensasjonen; syltesvømmeføtter. ) Endret 8. september 2008 av pøbelsara Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 8. september 2008 #3385 Del Skrevet 8. september 2008 Altså- Når man har mengder av samme sort, er det litt fristende å være råflott. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 8. september 2008 #3386 Del Skrevet 8. september 2008 I denne boka frekventerer det damer som : - Panikkspiser ut av frysern før jaktsesongen - Bare "finner" en elgflatbiff i fryseren - "Bare" har andebryst (ikke lår, altså) Jeg må si dere har det svårt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elastica Skrevet 8. september 2008 #3387 Del Skrevet 8. september 2008 Hvis du kommer hit og lager middag for meg noen dager, skal du få så mye elgkjøtt du bare makter. Samt de lårene vi egentlig ikke bruker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 8. september 2008 #3388 Del Skrevet 8. september 2008 Hvis du kommer hit og lager middag for meg noen dager, skal du få så mye elgkjøtt du bare makter. Samt de lårene vi egentlig ikke bruker. Fristende Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fresi Skrevet 8. september 2008 #3389 Del Skrevet 8. september 2008 En KG-turné blir bare mer og mer fristende. Fra elg til elg, nærmest. Elastica: andelårene lager dere confit de canard av! Det er noe av det beste jeg vet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Donpedro Skrevet 8. september 2008 #3390 Del Skrevet 8. september 2008 I denne boka frekventerer det damer som : - Panikkspiser ut av frysern før jaktsesongen - Bare "finner" en elgflatbiff i fryseren - "Bare" har andebryst (ikke lår, altså) Jeg må si dere har det svårt Jammen godt jeg er innom med litt grændis og Big One... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 9. september 2008 #3391 Del Skrevet 9. september 2008 En KG-turné blir bare mer og mer fristende. Fra elg til elg, nærmest. Elastica: andelårene lager dere confit de canard av! Det er noe av det beste jeg vet. Med fiskepause på feriestedet mitt, kanskje? Bacalao og noe ferskt fra havet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 9. september 2008 Forfatter #3392 Del Skrevet 9. september 2008 God morgen, alle dere herlige damer som er innom pøbelboken min! I dag er en merkedag her i pøbelheimen. Pøbelgemalen og jeg har vært kjærester i 8 år. ( og :rødme: ) Han er ute på farten i Europa som vanlig, men kommer hjem sent i kveld. Jeg tror jammen jeg skal legge en flaske av yndlingschampagnen vår til kjøl, så får han værsågod drikke champagne med meg, uansett hvor sent han kommer hjem i kveld. Her er oppskriften på andelårene jeg laget på søndag: 4 andelår 1 gul løk 3 hvitløksfedd 4 middels store poteter 3 gulrøtter 2 bokser butterbeans (hvite, store bønner) ca. 3 dl. kyllingkraft (eller annen kraft. salt, pepper og en blanding av merian, oregano, basilikum, rosmarin og timian, som jeg kjøpte i Sydfrankrike. Hakk løk og hvitløk og surr i litt smør/olje, uten at det blir brunt. Skrell og del opp gulrøtter og poteter ca. 1 cm. tykke skiver. Skyll av bønnene. Brun andelårene på begge sider - ta vare på andefettet. Finn frem en ildfast form på ca. 20 x 30 cm. Sett ovnen på 150 grader. Legg løk, hvitløk, poteter, gulrøtter og bønner i formen. Fyll på med kyllingkraft. Legg de brunede andelårene oppå grønnsakene, hell over andefettet og sett i ovnen. Stek til lårene er møre/kjøttet løsner fra bena. (Jeg stekte i ca. 70 minutter.) Sett opp varmen til 200 grader de siste 10 minuttene - da blir lårene sprø og lekkert brune. Server! Jeg laget en helt enkel grønn salat med sennepsvinaigrette til. Nam! (Denne posjonen passer til to voksne og to barn, tror jeg.) Man blir kanskje ikke spesielt tynn av å spise dette, men man blir ganske lykkelig. Og mett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 9. september 2008 #3393 Del Skrevet 9. september 2008 Nam! Namnam! Gratulerer med dagen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 9. september 2008 #3394 Del Skrevet 9. september 2008 Gratulerer med dagen. Historien du fortalte om hvordan dere ble sammen gir meg fortsatt tårer i øynene, og jeg hører ikke til de lettrørte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nextlife Skrevet 9. september 2008 #3395 Del Skrevet 9. september 2008 Gratulerer med merkedagen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ulva35 Skrevet 9. september 2008 #3396 Del Skrevet 9. september 2008 Gratulerer med merkedagen deres Pøbelsara Ha en vakker dag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pøbelsara Skrevet 9. september 2008 Forfatter #3397 Del Skrevet 9. september 2008 Jeg er så lei av å lese sure, dumme tråder om barnefordeling Note to self: Hvis du irriterer deg slik over enkelte tråder på KG, hadde det da ikke vært en ide å legge vekk laptop'en, og heller lese litt fagrelevant litteratur i stedet for? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 9. september 2008 #3398 Del Skrevet 9. september 2008 *hiver over betablokkere* Ble det noe feirings igår, da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 9. september 2008 #3399 Del Skrevet 9. september 2008 Jeg er så lei av å lese sure, dumme tråder om barnefordeling Men far til 2 har da fått en kompis nå, så de kan leke sammen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 9. september 2008 #3400 Del Skrevet 9. september 2008 Nam, den andelåroppskriften må jeg merke meg til en gang jeg får fatt på andelår! Og gratulerer med merkedag! Jeg ser i tirsdagsboken at feiringen blir sen, vi får holde deg med selskap så lenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå