Gå til innhold

Hjemmelaget vårrull ?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Innmaten er greit å lage, tar man det man selv ønsker :)

MEN, hva skal jeg bruke som "wraps" ?

Vårrullen man får kjøpt rundtomkring er rullet inn i noe pannekakefettlignende greier som jeg beklageligvis ikke helt vet hva er :(

Leste, et eller annet sted for en stund siden her inne, om noen som skulle lage hjemmelagede vårruller...husker ikke hvem eller hvor :(

Så, noen som vet hva man bruker som "rull" i vårrull når man lager dette hjemme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest gjest1

tror vårruller skal lages av rispapir. Tror det er alt for komplisert å lage selv, men vet at du får kjøpt frossen vårrulldeig på innvandrerforretninger. Den er som regel ferdig utkjevlet og kuttet i passe størrelser, så det er bare å fylle oppmed godsaker :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OOooh, hehe, jeg lurte jo på hvor man får kjøpt slikt, tenkte ikke å lage det helt fra scratch! Kokk kan jeg leke, men ikke mesterkokk :P

Takk for tipset, får ta meg en tur....hms, selv om jeg har hørt mye merkelig om innvandrerbutikker, insekter, egg, larver, osv...

Nei, jeg må nok prøve!

Takk for tipset, onyx! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjøpt vårrull deig(papir i innvandrer butikker i årevis, og lever fortsatt.

De finnes i frysedisken og er lag på lag ferdigutrullet deig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

ser du bor i Bergen, så da kan du jo prøve Tahn Cat mat vaskerelven) eller eksotisk torg (vektertorget). De har litt forskjellig utvalg, men vårrulldeig tror jeg de har begge plassene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Jeg bruker å kjøpe de frosne vårrull omslagene, de ligner litt på pasta"flak".

Rispapir smakte dritt.

Handler mine på Than cat mat i Bergen.

De som jobber der er litt sure men mørner når man har gått der none ganger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det heter Spring Roll Pastry, evt. Filo

Du finner det som regel i frysedisken i asiatiske dagligvareforretninger

Legg fyllet langs den ene kanten av deigflaket, Brett inn sidene og rull sammen. Pensle kanten med litt avnn så "limer" det bedre.

Det er super enkelt :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dr Zoidberg

Than Cat er boikottet fra enkelte transportører i Bergen (blant annet min arbeidsgiver), fordi matvarene ofte har med seg blindpassasjerer. Sjefen min fortalte om nettopp denne forretningen og matvarene dens, og en episode hvor noen kolli definitivt hadde infisert et annet kolli ombord på vogntoget, med møll. Dette andre kolliet var asiatiske stoffer, så det var på langt nær vanskelig å bevise. Det infiserte kolliet ble overtatt av toll og forsikringselskap, og etterpå erklært infisert med egg.

Til skrekk og advarsel.

(da kjører jeg deg heller til byen og kjøper vårruller på Mix'en, pus)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Brunhilde

Da vi "begynte" å lage vårruller for mange (sikkert 25) år siden, pleide vi å lage tynn pannekakerøre. så stekte vi tynne, tynne pannekaker på den ene siden. Siden la vi fyllet på og brettet sammen. Som "lim" brukte vi eggehvite. Jeg syns fremdeles dette er den varianten som smaker aller best...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

PostIt:

ja, jeg har laget den versjonen :)

da putter jeg dem i en ildfast form og strør ost på toppen! Kjempegodt!

..men ikke helt vårrull :(

WildThing:

Skader vel ikke å prøve ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dr Zoidberg

Neish, ikke så lenge det er du og ikke jeg som digger de der vårrullene. Men ikke kom og klag når du bokstavelig talt har sommerfugler i magen :sjarmor:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...