salsera Skrevet 13. september 2007 #1 Del Skrevet 13. september 2007 Jeg får besøk i morgen, og har lyst til å servere fylt paprika som hovedrett. Fyllet består av en slags risotto, men med rødløk, soltørkede tomater, chevre, sannsynligvis tomat, litt sopp og kanskje flere grønnsaker. Men hva skal jeg lage til dessert og eventuelt som forrett? Panna cotta eller tiramisu frister ikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 13. september 2007 Forfatter #2 Del Skrevet 13. september 2007 Denne fant jeg. Tror dere det går greit å sløyfe vinen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ciara Skrevet 13. september 2007 #3 Del Skrevet 13. september 2007 Forrett: Hva med asparges, parmaskinke, olivenolje, pinjekjerner og parmesan? Dessert: Hvis du fortsatt får tak i jordbær, hva med jordbær og mascarpone? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
billie Skrevet 13. september 2007 #4 Del Skrevet 13. september 2007 Hva med jordbær i balsamico med mascarponekrem? Det er noe av det beste jeg har smakt noen gang ihvertfall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 13. september 2007 #5 Del Skrevet 13. september 2007 Eller stikke ned på Deli og kjøpe en pint eller to med deilig iskrem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 13. september 2007 #6 Del Skrevet 13. september 2007 Hvorfor lete etter fersken og jordbær midt i plommesesongen? Jeg anbefaler gjerne ovnsbakte plommer, som beskrevet her, ikke så ulikt oppskriften du linker til, salsera. Ikke like italiensk, kanskje, men veldig godt og enkelt! Kan lages både med og uten (dessert)vin, forresten. Kan serveres med is, eller mascarponekrem, og gjerne småkaker som amaretti ved siden av. Ellers har jeg en også god oppskrift på kaffe- og ricottakrem, kanskje det kunne være noe? Forrett: Kanskje en suppe, feks med en form for gresskar, som det begynner å komme litt av nå? Et eksempel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. september 2007 #7 Del Skrevet 14. september 2007 Om ikke salsera vil ha oppskrift på kaffe- og ricottakrem, så vil i hvert fall gjerne jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 14. september 2007 #8 Del Skrevet 14. september 2007 Om ikke salsera vil ha oppskrift på kaffe- og ricottakrem, så vil i hvert fall gjerne jeg. Hihi, sitter faktisk her klar med oppskriften, så det kan du få! Kaffe- og ricottakrem (4 pers) 4 ss rosiner 3 ss rom eller brandy 50 g sukker (golden caster sugar iflg oppskriften) 6 ss sterk kaffe/espresso 250 g ricotta 140 ml fløte 50 g mørk sjokolade, revet Bland sammen rosiner, rom/brandy, kaffe og sukker, la stå i minst en time, helst lenger. Ha ricottaen i en bolle, bland med rosin/kaffeblandingen. Lettpisk kremen og vend den inn i ricottablandingen sammen med halvparten av sjokoladen. Fordel i serveringsskåler/glass og dryss over resten av sjokoladen. Sett i kjøleskapet til servering (kan lages minst 4 timer i forveien iflg oppskriften - jeg har også latt dem stå i kjøleskapet natten over, det går helt fint). Kom forresten på enda et forslag til forrett: Salat av pærer, ruccola, valnøtter, gorgonzola eller høvlet parmesan og vinaigrette med sitron, honning og evt dijonsennep. (Nilma: De ovnsbakte plommene jeg nevner laget jeg forresten forleden med en rest JP Moscatel de Setúbal. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 14. september 2007 #9 Del Skrevet 14. september 2007 Tusen takk, Eurydike! Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ha dessert i helga, men tror nesten jeg må revurdere. Høres veldig fristende ut! Bra du nevnte vår venn JP, jeg må snart få bestilt en flaske, det lokale polet har nemlig sluttet å føre den. Salsera, beklager at jeg blander meg inn i tråden din uten å ha stort å bidra med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 16. september 2007 Forfatter #10 Del Skrevet 16. september 2007 (endret) Nå ble jeg sulten igjen. Den middagen var litt vanskelig å planlegge, for det var så mange hensyn å ta. En slanker seg, en rører ikke alkohol i noen form, en har diabetes som skal forsøkes reguleres med å spise riktig og en (eller kanskje to) er ganske kresne. Ikke rakk jeg en omfattende handletur heller. Jeg endte opp med en hjemmelaget tomatsuppe med en klatt basilikum-mascarponekrem til forrett. Brød ved siden av til dem som ville ha. Paprika fylt med risotto iblandet rødløk, tomat, soltørket tomat, gulrot, sopp, med litt chevre rørt inn, og med noen pinjekjerner og et dryss parmesan på toppen. Servert sammen med en blandet grønn salat. Til dessert en enkel fruktsalat med melon og jordbær (hadde noen stående fra dagen før) servert med en mascarponekrem med appelsin, sitron og honning for dem som ville ha det. Dessverre viste det seg at den ene kresne verken likte paprika, salat, melon eller jordbær, men suppen gikk heldigvis ned og paprikafyllet falt også i smak. En av gjestene hadde med seg sjokolade, så det ble satt fram som ekstradessert. Det er ikke alltid så lett. De andre forslagene er skrevet ut, jeg gleder meg til å prøve dem snart. Endret 16. september 2007 av salsera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå