Gå til innhold

Fryse plommer?


Pnin

Anbefalte innlegg

Det spinkle, vesle plommetreet vårt bærer frukt som bare juling. De er søte og gode, men det er jo begrenset hvor mye jeg kan trykke i meg før magen gjør opprør, og ikke vil jeg la herligheten gå til spille. Kan jeg fryse dem? Jeg tenkte da å dele dem og ta ut steinen (den løsner lett fra kjøttet) og fryse dem halve eller kvarte. Det må da kunne brukes i smoothies senere, eller hva?

Andre forslag til hvordan jeg kan ta være på/bruke plommene?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Andre forslag til hvordan jeg kan ta være på/bruke plommene?

Ovnsbakte plommer:

Hele plommer (m/ stein) legges i ildfast form sammen med en kanelstang og 1 ss sukker (gjerne demerara) pr 3. plomme. Ekstra godt blir det med en skvett portvin, moscatel eller annen hetvin i tillegg. Bak i ovnen ved 200 g i ca. 40 min til plommene er skikkelig myke og litt karamelliserte. Serveres varme med is til. :)

Endret av Eurydike
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lag syltetøy, frys noen halve som du kan lage kompott av. Plommer kan også tørkes og brukes som snacks, til müsli mm.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 år senere...

Annonse

På 11.9.2007 den 19.02, Antoinette skrev:

Lag syltetøy, frys noen halve som du kan lage kompott av. Plommer kan også tørkes og brukes som snacks, til müsli mm.

 

Svisker, er ikke det egentlig tørkede plommer? :klo:

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan lage plommelikør:

Del plommene i to og ta ut steinen.
Legg plommene i et stort glass med skrulokk, fyll helt opp.
Fyll helt opp med sukker og til slutt med sprit.
La stå frem mot jul og hell spriten av. Sil gjennom et klede og oppbevar på flaske. Plommene blir en deilig dessert hvis du serverer med lettpisket krem.

Endret av Brunhilde
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring.  Å fryse plommer hele med stein kan vanne ut smaken og gjøre dem litt trå. Ingen fasit dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Brunhilde skrev:

Du kan lage plommelikør:

Del plommene i to og ta ut steinen.
Legg plommene i et stort glass med skrulokk, fyll helt opp.

Om man legger til noen tørkede pulveriserte steiner får man en god kjernesmak.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Jerry Lee said:

Om man legger til noen tørkede pulveriserte steiner får man en god kjernesmak.

Det har du helt rett! Det holder faktisk å legge ved et par kjerner. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Brunhilde skrev:

Det har du helt rett! Det holder faktisk å legge ved et par kjerner. :)

Ja, men de løser seg saktere i prosessen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

1 minutt siden, Jerry Lee said:

Ja, men de løser seg saktere i prosessen. 

Enig igjen, men når jeg legger likør står den med frukt (mørkt) frem til jul :ler:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Brunhilde skrev:

Enig igjen, men når jeg legger likør står den med frukt (mørkt) frem til jul :ler:

Selvsagt. Å bruke tid er "cluet" for all likør. Jo lengre, jo bedre.  😀

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tråden er fra 2007.....

Anonymkode: e226d...735

Vi fryser fortsatt frukt, og vi legger fortsatt likør.   😊

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

21 minutter siden, Undermann skrev:

 

Svisker, er ikke det egentlig tørkede plommer? :klo:

Det er riktig.  😊

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

40 minutter siden, Undermann skrev:

 

Svisker, er ikke det egentlig tørkede plommer? :klo:

Jo. 

Noen har funnet en 11 år gammel tråd :danser:

Anonymkode: 7da1e...7b2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...