Pnin Skrevet 11. september 2007 #1 Del Skrevet 11. september 2007 Det spinkle, vesle plommetreet vårt bærer frukt som bare juling. De er søte og gode, men det er jo begrenset hvor mye jeg kan trykke i meg før magen gjør opprør, og ikke vil jeg la herligheten gå til spille. Kan jeg fryse dem? Jeg tenkte da å dele dem og ta ut steinen (den løsner lett fra kjøttet) og fryse dem halve eller kvarte. Det må da kunne brukes i smoothies senere, eller hva? Andre forslag til hvordan jeg kan ta være på/bruke plommene? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest imli Skrevet 11. september 2007 #2 Del Skrevet 11. september 2007 Du kan fryse plommene. Du kan også lage syltetøy, bare pass på å få ut alle steinene! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 11. september 2007 #3 Del Skrevet 11. september 2007 (endret) Andre forslag til hvordan jeg kan ta være på/bruke plommene? Ovnsbakte plommer: Hele plommer (m/ stein) legges i ildfast form sammen med en kanelstang og 1 ss sukker (gjerne demerara) pr 3. plomme. Ekstra godt blir det med en skvett portvin, moscatel eller annen hetvin i tillegg. Bak i ovnen ved 200 g i ca. 40 min til plommene er skikkelig myke og litt karamelliserte. Serveres varme med is til. Endret 11. september 2007 av Eurydike Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oliven Skrevet 11. september 2007 #4 Del Skrevet 11. september 2007 Hermetisere de og servere de med krem/vaniljesaus senere. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 11. september 2007 #5 Del Skrevet 11. september 2007 Lag syltetøy, frys noen halve som du kan lage kompott av. Plommer kan også tørkes og brukes som snacks, til müsli mm. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pnin Skrevet 12. september 2007 Forfatter #6 Del Skrevet 12. september 2007 Takk for forslag! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Undermann Skrevet 17. august 2018 #7 Del Skrevet 17. august 2018 På 11.9.2007 den 19.02, Antoinette skrev: Lag syltetøy, frys noen halve som du kan lage kompott av. Plommer kan også tørkes og brukes som snacks, til müsli mm. Svisker, er ikke det egentlig tørkede plommer? 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 17. august 2018 #8 Del Skrevet 17. august 2018 (endret) Du kan lage plommelikør: Del plommene i to og ta ut steinen. Legg plommene i et stort glass med skrulokk, fyll helt opp. Fyll helt opp med sukker og til slutt med sprit. La stå frem mot jul og hell spriten av. Sil gjennom et klede og oppbevar på flaske. Plommene blir en deilig dessert hvis du serverer med lettpisket krem. Endret 17. august 2018 av Brunhilde 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 17. august 2018 #9 Del Skrevet 17. august 2018 Min erfaring. Å fryse plommer hele med stein kan vanne ut smaken og gjøre dem litt trå. Ingen fasit dette. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 17. august 2018 #10 Del Skrevet 17. august 2018 1 minutt siden, Brunhilde skrev: Du kan lage plommelikør: Del plommene i to og ta ut steinen. Legg plommene i et stort glass med skrulokk, fyll helt opp. Om man legger til noen tørkede pulveriserte steiner får man en god kjernesmak. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 17. august 2018 #11 Del Skrevet 17. august 2018 Just now, Jerry Lee said: Om man legger til noen tørkede pulveriserte steiner får man en god kjernesmak. Det har du helt rett! Det holder faktisk å legge ved et par kjerner. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 17. august 2018 #12 Del Skrevet 17. august 2018 1 minutt siden, Brunhilde skrev: Det har du helt rett! Det holder faktisk å legge ved et par kjerner. Ja, men de løser seg saktere i prosessen. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. august 2018 #13 Del Skrevet 17. august 2018 Tråden er fra 2007..... Anonymkode: e226d...735 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 17. august 2018 #14 Del Skrevet 17. august 2018 1 minutt siden, Jerry Lee said: Ja, men de løser seg saktere i prosessen. Enig igjen, men når jeg legger likør står den med frukt (mørkt) frem til jul 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 17. august 2018 #15 Del Skrevet 17. august 2018 Akkurat nå, Brunhilde skrev: Enig igjen, men når jeg legger likør står den med frukt (mørkt) frem til jul Selvsagt. Å bruke tid er "cluet" for all likør. Jo lengre, jo bedre. 😀 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 17. august 2018 #16 Del Skrevet 17. august 2018 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Tråden er fra 2007..... Anonymkode: e226d...735 Vi fryser fortsatt frukt, og vi legger fortsatt likør. 😊 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 17. august 2018 #17 Del Skrevet 17. august 2018 21 minutter siden, Undermann skrev: Svisker, er ikke det egentlig tørkede plommer? Det er riktig. 😊 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. august 2018 #18 Del Skrevet 17. august 2018 Kan vel sette vin på dem også. Anonymkode: ff185...958 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. august 2018 #19 Del Skrevet 17. august 2018 40 minutter siden, Undermann skrev: Svisker, er ikke det egentlig tørkede plommer? Jo. Noen har funnet en 11 år gammel tråd Anonymkode: 7da1e...7b2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå