lidia Skrevet 28. mars 2003 #1 Del Skrevet 28. mars 2003 Er det noen som kan hjelpe meg her, please?? Jeg har ofte laget moussaka, men ønsker å prøve en ny vri... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
starie Skrevet 2. april 2003 #2 Del Skrevet 2. april 2003 Jeg bruker pakke fra Toro jeg :oops: Men siden kjæresten min ikke liker smeltet ost tar jeg osten i sausen i stedet for på toppen. Blir kjempegodt :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Musemor Skrevet 2. april 2003 #3 Del Skrevet 2. april 2003 Her er en oppskrift jeg har brukt med stort hell :D Den er beregnet til 4 porsjoner. Kjøttsaus: ca 500 g kjøttdeig eller kvernet lammekjøtt 2 ss smør 2 løk 1 grønn paprika 2 ts salt 3/4 ts pepper 3/4 ts oregano 1/2 ts kanel 1 laurbærblad 1 båt hvitløk ca. 1 dl vann 1 boks tomatpuré (ca 130g) 1 aubergine 2 ss salt Ostesaus: 4 dl melk 3 ss hvetemel ca 200g revet hvitost 2 egg * Skjær auberginen i ca 1/2 cm tykke skiver og dryss over saltet. * Brun kjøttdeigen i smør i en varm panne. Gni den ut med en gaffel/stekespade, slik at den blir kornete. Tilsett finhakket løk. * Tilsett paprika i biter, salt, pepper, krydder, vann og tomatpuré. Kok opp alt og la alt trekke til en tykk saus. Smak evt. til med salt og krydder. * Visp sammen melk og mel og rr til det koker opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet hvitost. Avkjøl litt og rør inn eggene. * Smør en ildfast form. Skyll av saltet på auberginskivene. Legg lagvis kjøttsaus og aubergineskiver og hell ostesausen over. Dryss litt revet ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200 grader i ca. 40 min. Serveres med en grønn salat og evt. brød * Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest stardust Skrevet 9. april 2003 #4 Del Skrevet 9. april 2003 Her er en som er kjempeenkel å lage, og litt annerledes enn andre oppskrifter jeg har sett. Veeeldig god også. Denne oppskriften går i ei ganske stor ildfast form! 8 poteter, kokte KJØTTSAUS: 1/2 kg kjøttdeig 2 løk, grovt hakket 1 liten boks tomatpure' 1-2 dl buljongkraft 1-2 fedd hvitløk, finhakket 2 laurbærblad salt og pepper OSTESAUS: 1 beger yoghurt naturelle 2 egg 2-3 dl revet ost Det du gjør: Lag kjøttsausen og la laurbærbladene surre med i noen minutter. Skjær potetene i skiver og legg de nederst i en ildfast form. Hell den ferdige kjøttsausen over, ta ut laurbærbladene. Bland sammen ostesausen med en gaffel, gjem litt av osten. hell den over kjøttsausen og strø den ekstra osten over. Sett i ovnen på 200 grader i ca 30 min. Da skal du ha fått en fin, gylden topp. Dig in!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 10. april 2003 #5 Del Skrevet 10. april 2003 En teskje kanel og litt revet muskat i ostesausen gjør underverker. Det er mitt "hemmelige" triks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. april 2003 #6 Del Skrevet 11. april 2003 I denne ukes KK (det ekstra tykke påskenummeret) sto det oppskrift på gresk(!) moussaka. Har ikke prøvd den, men det hørtes litt annerledes ut enn "vanlige" oppskrifter. Hilsen Lille meg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 12. april 2003 #7 Del Skrevet 12. april 2003 prøvde den oppskriften til stardust som har youghurt i toppingen. Den var supergod!!!!!! Fikk masse skryt av den i går! Takker!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå