Gjest Anonymous Skrevet 11. mars 2003 #1 Del Skrevet 11. mars 2003 Irriterer meg voldsomt de gangene melken faller helt sammen etter jeg har prøvd å skumme den i kaffemaskinen min. Bruker selvfølgelig helmelk, men det er voldsom forskjell fra kartong til kartong. Noen skummer alldeles praktfullt, mens andre faller helt sammen. Er ikke særlig med en cappuccino uten skum på toppen Noen som vet hvorfor dette skjer? Og enda bedre - hva jeg kan gjøre for å få perfekt skum hver gang? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 11. mars 2003 #2 Del Skrevet 11. mars 2003 Bruker selvfølgelig helmelk.... Hvorfor er det en selvfølge. Jeg bruker ofte lettmelk og har ingen problemer med skummet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 11. mars 2003 #3 Del Skrevet 11. mars 2003 Vi pleier å bruke skummet melk vi. Det funker best for oss. Ellers ser jeg at kaffebarene bruker en spesialmelk, som visstnok har enda høyere fettprosent enn helmelk, til skumming..... Men den er nok spesialbestilt fra meieriene. Rart egentlig. At det fungerer best med skummet for oss, og at det brukes en heller fet melk til samme formål i kaffebarer ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arnie Skrevet 11. mars 2003 #4 Del Skrevet 11. mars 2003 Det skal visstnok være viktig at melken er kald. Bruker selv lettmelk, men har opplevd noen ganger at det "faller sammen" på slutten av skummingen de gangene jeg starter med litt for lite melk. -> Forsøk med litt mere melk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jinx Skrevet 11. mars 2003 #5 Del Skrevet 11. mars 2003 Jepp... Viktig at melken er kald... Hvis du skummer opp, og den ikke vil kan du tilsette til kald melk... Viktig å bare steame toppen.... Raske bevegelser opp/ned... Ikke putt hele greia nedi... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ivanka Skrevet 11. mars 2003 #6 Del Skrevet 11. mars 2003 spørs jo veldig hva slags metode du bruker, da. syns det går greit både med skummet, lett- og h-melk, jeg. bruker damp-dysen på espressomaskinen, og det blir bra hver gang... men det tok meg et år å få teken på det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. mars 2003 #7 Del Skrevet 11. mars 2003 Det finnes en helmelk som er ment å brukes i kaffedrikker, andre varme drikker og matlaging. Det er langtidsholdbar melk. Den fås kjøpt i litt velassorterte matforretninger. Der jeg bor fås den kjøpt på Rimi stormarked og Eurospar. Det står på pakken at best skummingsegenskaper oppnås ved at den står i kjøleskap 24 timer før bruk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
'Lilly' Skrevet 11. mars 2003 #8 Del Skrevet 11. mars 2003 Jeg har noen ganger opplevd at skummet "faller sammen" hvis man har "skummet" for lenge...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jinx Skrevet 11. mars 2003 #9 Del Skrevet 11. mars 2003 Jeg har noen ganger opplevd at skummet "faller sammen" hvis man har "skummet" for lenge...... Ja, det blir for varmt.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 11. mars 2003 #10 Del Skrevet 11. mars 2003 Det sto i bruksanvisningen for vår espressomaskin at melken skulle ha minst mulig fett for å få best konsistens.. eller? Og ja.. KALD melk er et must! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå