ZINA Skrevet 26. april 2007 #1 Skrevet 26. april 2007 Jeg har prøvd mange forskjellige oppskrifter til muffins, men har aldri vært så fornøyd med resultatet. Har lyst på kjempe store og fyldige amerikanske muffins. Det ligger sikkert en hemmelighet i oppskriften hos bakeri. Har du en god oppskrift så vil jeg være stor takknemlig for å få den.
Arkana Skrevet 26. april 2007 #2 Skrevet 26. april 2007 Her er mine favorittmuffins. Amerikanske muffins (6 store, 12 vanlige) 2,5 dl melk 1 egg ¾ dl matolje 4,8 dl hvetemel 3 store ts bakepulver en klype salt 1,5 dl sukker Det tørre og det våte blandes hver for seg. Deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal ikke være jevn, da blir muffinsene seige. Ha i ønsket smakstilsetning. Fyll i store muffinsformer som ligger i muffinsbrett. Stek ved 200-220 grader i 15-20 minutter. Forslag til smakstilsetning: * sjokoladebiter, evt bytt ut litt av melet med kakao * revet gulrot (bruk gjerne brunt sukker i stedet for hvitt, + litt kanel og kardemomme) * revet eple/epleterninger + kanel (gjerne brunt sukker istedet for hvitt) * most banan + hakkede mandler * blåbær eller andre bær * revet appelsinskall + bytt ut litt melk med appelsinjuice * finhakket aprikos + hakkede pecannøtter * 1 ss kaffepulver + hakket sjokolade * hakket krokanrull
Gjest bada Skrevet 26. april 2007 #3 Skrevet 26. april 2007 (endret) Det ligger sikkert en hemmelighet i oppskriften hos bakeri. ← "Hemmeligheten" til bakeriene er at de bruker en masse stoffer som man ikke får kjøpt i vanlige butikker, og som gjør at bakverk hever fortere, mer, osv., og at det holder seg lengre. Endret 26. april 2007 av bada 1
Dru Skrevet 26. april 2007 #4 Skrevet 26. april 2007 Her er mine favorittmuffins. ← Disse er helt knall, men jeg ble nødt til å redusere mengden bakepulver, for de smakte bare bakepulver. Funket fint med to litt mindre teskjeer bakepulver. Jeg tilsetter vaniljesukker, og så sprøyter jeg vaniljekrem ned i midten av dem før de stekes.
Milly:) Skrevet 26. april 2007 #5 Skrevet 26. april 2007 Mmmmm, gjett hvem som har muffins i ovnen? Takk for oppskrift, Arkana. Delte den i to og tok sjokoladebiter i den ene delen og gulrot, kanel og kardemomme i den andre. Gleder meg!
Gjest lille-kokkeline(13 år) Skrevet 26. februar 2009 #6 Skrevet 26. februar 2009 denne oppskriften lager de mest fyldige og gode muffinsene jeg noengang har smakt 3 dl melk 1,5 dl olje 1 egg 1/2 dl vann 2dl mel 1 dl sukker 3 ts bakepulver nammenam du blander det tørre og våte hver for seg, og deretter blander du det sakte sammen, men ikke rør jevnt for da blir muffinsene seige.. lykke til:P deretter steker du i 20-25 min. i 220 'c
Aurela Skrevet 26. februar 2009 #7 Skrevet 26. februar 2009 <span style='color:purple'>Her er mine favorittmuffins.</span> <span style='color:maroon'>Amerikanske muffins (6 store, 12 vanlige)</span> 2,5 dl melk 1 egg ¾ dl matolje 4,8 dl hvetemel 3 store ts bakepulver en klype salt 1,5 dl sukker Det tørre og det våte blandes hver for seg. Deretter røres det tørre lett ut i væsken. Røren skal ikke være jevn, da blir muffinsene seige. Ha i ønsket smakstilsetning. Fyll i store muffinsformer som ligger i muffinsbrett. Stek ved 200-220 grader i 15-20 minutter. Forslag til smakstilsetning: * sjokoladebiter, evt bytt ut litt av melet med kakao * revet gulrot (bruk gjerne brunt sukker i stedet for hvitt, + litt kanel og kardemomme) * revet eple/epleterninger + kanel (gjerne brunt sukker istedet for hvitt) * most banan + hakkede mandler * blåbær eller andre bær * revet appelsinskall + bytt ut litt melk med appelsinjuice * finhakket aprikos + hakkede pecannøtter * 1 ss kaffepulver + hakket sjokolade * hakket krokanrull Skulle akkurat til å klippe denne inn fra en annen tråd! De er sinnsykt gode, blir ordentlig store muffins med disse Disse er helt knall, men jeg ble nødt til å redusere mengden bakepulver, for de smakte bare bakepulver. Funket fint med to litt mindre teskjeer bakepulver. Jeg pleier å ha oppi litt mer bakepulver jeg da Men, det gjør jeg med nesten alt :gjeiper:
Gjest strykebrett Skrevet 26. februar 2009 #8 Skrevet 26. februar 2009 denne oppskriften lager de mest fyldige og gode muffinsene jeg noengang har smakt 3 dl melk 1,5 dl olje 1 egg 1/2 dl vann 2dl mel 1 dl sukker 3 ts bakepulver nammenam du blander det tørre og våte hver for seg, og deretter blander du det sakte sammen, men ikke rør jevnt for da blir muffinsene seige.. lykke til:P deretter steker du i 20-25 min. i 220 'c Så mye væske og bare 2 dl mel? Sikker på at det ikke er en feil her en plass, denne oppskriften virka ikke helt logisk for meg...
Ninen Skrevet 27. februar 2009 #9 Skrevet 27. februar 2009 Nå blir det nok Arkanas muffins i kveld! De med gulrot hørtes helt herlige ut
Gjest Gjest_anne_* Skrevet 24. mars 2009 #10 Skrevet 24. mars 2009 Så mye væske og bare 2 dl mel? Sikker på at det ikke er en feil her en plass, denne oppskriften virka ikke helt logisk for meg... Muffins er en bløt oppskrift og de blir luftige og saftige etter bruk. Arkansas oppskrift var herlig
Gjest Gjest_hei_* Skrevet 24. mars 2009 #11 Skrevet 24. mars 2009 Muffins er en bløt oppskrift og de blir luftige og saftige etter bruk . Arkansas oppskrift var herlig Hva slags olje bruker dere forresten? Jeg prøvde meg på Arkanas oppskrift for en stund siden, men jeg må ha brukt en helt feil type olje for de smakte rett og slett kjemperart. Tror vel egentlig at oljen kanskje hadde harsknet litt, for den luktet ganske stramt. Tenkte jeg skulle prøve meg på nytt nå i helgen, og må uansett kjøpe en ny olje, så hvilken olje skal jeg kjøpe?
Aurela Skrevet 24. mars 2009 #12 Skrevet 24. mars 2009 Hva slags olje bruker dere forresten? Jeg prøvde meg på Arkanas oppskrift for en stund siden, men jeg må ha brukt en helt feil type olje for de smakte rett og slett kjemperart. Tror vel egentlig at oljen kanskje hadde harsknet litt, for den luktet ganske stramt. Tenkte jeg skulle prøve meg på nytt nå i helgen, og må uansett kjøpe en ny olje, så hvilken olje skal jeg kjøpe? Jeg bruker bare den billigste på matvarebutikken, kommer ann på butikken hva som er billigst. Passer dog på at det står på pakken at den passer seg til bla. baking, sånn at den hvertfall er mild i smaken..
Arkana Skrevet 24. mars 2009 #13 Skrevet 24. mars 2009 Hva slags olje bruker dere forresten? Jeg prøvde meg på Arkanas oppskrift for en stund siden, men jeg må ha brukt en helt feil type olje for de smakte rett og slett kjemperart. Tror vel egentlig at oljen kanskje hadde harsknet litt, for den luktet ganske stramt. Tenkte jeg skulle prøve meg på nytt nå i helgen, og må uansett kjøpe en ny olje, så hvilken olje skal jeg kjøpe? Hvilken som helst nøytral olje kan brukes, f.eks. soyaolje, solsikkeolje eller maisolje.
Gjest Bond Skrevet 25. mars 2009 #14 Skrevet 25. mars 2009 Tråden er ryddet iht KGs regler. mrs_bond, mod
Gjest qwe Skrevet 16. juli 2009 #16 Skrevet 16. juli 2009 Prøvde Arkanas oppskrift i går, veldig fornøyd, ble seende ut som store fine kjøpemuffins:) laget med masse blåbær og litt sjokolade, supert! er foresten ikke for mye bakepulver i oppskriften, smakte ikke det i det hele tatt.
Gjest kakemons Skrevet 28. juli 2009 #17 Skrevet 28. juli 2009 Ser denne tråden er gammel. Men i kveld skal jeg prøve meg på Arkanas oppskrift Tenkte varianter med gulrot, sjokoladebiter og noen med blåbær :D mmm... Gleder meg!
EllenAnnichen Skrevet 28. juli 2009 #18 Skrevet 28. juli 2009 Nå skal jeg lage muffins etter denne oppskriften! Men hvor stor oppskrift er det? Hvor mange muffins blir det ca?Har bare små former.. Skal de stå kortere i ovnen da?
twinklestar Skrevet 28. juli 2009 #19 Skrevet 28. juli 2009 Nå skal jeg lage muffins etter denne oppskriften! Men hvor stor oppskrift er det? Hvor mange muffins blir det ca?Har bare små former.. Skal de stå kortere i ovnen da? Det var jeg som var gjest over, var ikke logga på... Det står at det blir 6 store eller 12 vanlige. Så med dine små former regner jeg med det blir ca 12 Må nok stå litt kortere i ovnen hvis du lager små, følg med på de! Se at de så vidt slipper kanten, men pass på så de ikke blir brent! God baking
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå