Gjest Hilde K S Skrevet 1. mars 2003 #1 Del Skrevet 1. mars 2003 Nå trenger jeg tips til god lørdags kveld mat ! Jeg er lei av lasagne, pizza og taco. Vær så snill, du trenger ikke komme med oppskriftene men med tipsene. Hva spiser dere når det er kosetid ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 1. mars 2003 #2 Del Skrevet 1. mars 2003 Kjøttdeig m potetmos : mekke potetmos og steke kjøttdeig -> legge til en god spaghettisaus eller kjøttsaus og legge kjøttdeigen først og potetmosen øverst i ildfast form. Gratinere til gyllen oppå :D Quiche Lorraine Rømmegrøt Pannekaker (middag og dessert) Pasta med tilbehør Tja. Det var alt jeg kom på :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tilde Skrevet 1. mars 2003 #3 Del Skrevet 1. mars 2003 Tar litt tid da,men: Lammelår med masse godsaker Kjapt: Biff Meksikansk(burrito,wraps,gratinerte tortillachips osv) Kreolske reker Gresk(pitabrød,tzatziki,salat) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 1. mars 2003 #4 Del Skrevet 1. mars 2003 Jeg lager ofte ulike pastaretter, amerikanske pannekaker er ALLTID godt- ha kanel i røren og server med eplesyltetøy, hva med Vesuivo- ostesmørbrød med oliven i, calzone, bakt potet med skinke og kryddersmør samt bernaise og masse mais, tynne skiver parmaskinke med bønnkarse og balsamico lagt på fat sammen med fersk parmesan, kyllingfilet stekt med kun salt&pepper som seasoning som nytes med smoked BBQ saus fra Heniz og en frisk salat med rømmedressing, lag paier og eksperimenter med fyllet (kjøttdeig sautert med erter og løk er min favoritt), prøv grillet laks med sitronpepper og pommes noisettes samt salat, lag en varm salat med kylling og bacon.... Skal jeg fortsette? Milla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hilde K S Skrevet 1. mars 2003 #5 Del Skrevet 1. mars 2003 Takk jenter, nå har jeg til noen lørdager fremover. Tilde ; jeg vet faktisk ikke hva kreolske reker er, fortell meg gjerne - det hørtes spennende ut ! Diva ; den med kjøttdeigen prøver jeg ut på ungene i morgen ! Milla ; jatakk, bare fortsett listen din. Du er en levende kokebok ! Skulle gjerne vært på en femretters middag hos deg ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 1. mars 2003 #6 Del Skrevet 1. mars 2003 Butterdeigspakker med kjøttfyll og fersk chili, nachos med biffkjøtt smeltet ost over og iskald øl til (guttemat), reker frest i hvitløk og chili med brød til, pasta carbonara med parmesan og bacon, mousaka med aubergine og rødvin til, ruccolasalat overstrødd med kjøttboller, reven ost og grillsaus, hjemmelaget lasagne, lag pytt-i-panne med gamle middagsrester, egg benedict med hollandaisesaus, fransk toast med speilegg på toppen, grønnsaksrisotto med laks eller annen fisk til, høye biffsmørbrød med pestosus og godt italiensk landbrød, grillet toast med pesto og salat til, danske smørbrød med bla. rødspette og remulade, gourmetpølser med hjemmelaget potetmos og grillet tomat samt honningsennep..... Mer? Milla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 1. mars 2003 #7 Del Skrevet 1. mars 2003 Jepp. Da tror jeg at jeg skal bookmarke denne siden :D Yum! Du kan mat ser jeg, Milla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Milo Minderbinder Skrevet 1. mars 2003 #8 Del Skrevet 1. mars 2003 Fyllte vinblader er enormt godt også En får fatt i vinblader (eller "druebuskblader") på de fleste innvandrerbutikker. Kjøp dem som er på glass, i lake...de er ferdige til bruk. Kjøttfyll til dem lager du ved å blande kjøttdeig med litt salt, mer pepper enn du normalt finner komfortabelt, og.....tro det eller ei.....en god klype kardemomme, samt at du hakker opp masse fersk persille. Litt olivenolje, og en del finhakket hvitløk. Dette pakker du inn i vinbladene, på samme måte som man lager kålruletter..og de kokes på samme måte også, i lettsaltet vann. Litt naturell youghurt, med masse hvitløk i, kan lages som en slags saus so man "strør" over rullettene når de ligger på tallerkenen. Lag mange av dem....serveres med for eksempel gresk salat, hvitløksbrød ......bruk fantasien. En palestinsk venninne jeg har laget dette, og jeg holdt på å spise meg til idiot. Jeg tror det går fint med rødvin til......eller man kan seife det, med godt øl til Milo Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Embla s Skrevet 1. mars 2003 #9 Del Skrevet 1. mars 2003 Kjempelett og ditto godt: riv kjøtt/skinn av grillet kylling. stekes sammen med stekt bacon og stenfrie halve druer. mmmmm godt Eller: skjær koteletter (ikke røkte!!) i passe biter, kjøres i kjøkkenmaskin, tilsett kryder (meg: Masse tørket chilis m frø, ingefær, hvitløk, fiskesaus, tørkede reker). a) lag små (som svenske kjöttbullar)! boller som stekes i olje, dippes i chili eller peanutt saus. B) smøres på daggammelt toastbrød, skåret i fire (diagonalt - estetikk er viktig)! som friteres i wook og dippes i sursøt chili saus hva med litt dessert? : "Godteritaco": Vaniljeis serveres. På bordet danderes skåler med: hakkede pianøtter, hakket non stop, skivet banan, ulike sauser; sjokolade, bringebær, smil, + sterk, varm kaffe. Så: gå bananas!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 1. mars 2003 #10 Del Skrevet 1. mars 2003 Eller hva med å ta en lettvind en? (Er mester på "full-fart-mat" jeg) I det siste har jeg fått dilla på kyllingfilet med Tikka Masala-saus fra Uncle Bens :oops: . Det er sååå fort gjort og sååå kjempegodt. Serverer med ris, salat og nan-brød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hilde K S Skrevet 2. mars 2003 #11 Del Skrevet 2. mars 2003 Tusen takk for tips alle sammen ! Veldig glad for at jeg la ut tråden, er litt misunnelig på dere som klarer å variere så mye. Mye av dette blir nok prøvd ut på lørdagene framover. Ser andre har nytte av tråden, det er fint ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
wok Skrevet 5. mars 2003 #12 Del Skrevet 5. mars 2003 Grillspyd! Det går kjempefint å lage grillspyd i ovnen. Tre på kjøtt, sopp. løk, paprika og annet snadder. Pensle med olje, krydre med salt og pepper. Grill det på rist i ca 15 min/ca 250 grader, snu dem ved halve tiden. Jeg serverte det med hjemmelaget, ferskt foccacabrød med rosmarin og en frisk salat. De er jo mye som passer som tilbehør: ris, sauser, potetsalat... 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå