Gå til innhold

Miestetisk


Mie

Anbefalte innlegg

Jeg har ikke tenkt på at det blir jul i år i det hele tatt jeg. Sandalene er fortsatt på (prøver å utsette lidelsen med tette sko så lenge som mulig).

Hva til hvem ja...

Strikke sokker til alle??

For min del begrenser det seg til vinflasker som vanlig. *kjedelig*

Når jeg tenker over det så er det jo faktisk normal jul i år. Etter to år med et minimum av helligdager midt i uka, så er det faktisk bare 2 arbeidsdager denne gangen. De har jeg tenkt å avspasere uten dårlig samvittighet.

Endret av Lea
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har også planer om å ta fri de to dagene i julen, slik at juleferien blir noe å snakke om denne gangen - i hvert fall sett i forhold til de siste års begredelige antall fridager. Å avvikle julen på en vanlig helg er jo helt poengløst.

Vinflasker og andre forbruksgaver er helt supert etter min mening. Ting som kan spises, drikkes, forbrukes eller oppleves - det være seg vin, gavekort på restaurant eller en DVD for den del - men i hvert fall noe som ikke er skapfyll. Gidder ikke gi nok en porselensvase til svigers liksom, de har jo skap og hyller fullt fra før. Skal jeg gi en ting/dings til noen, så skal jeg vite at det er noe de virkelig ønsker seg og vil ha.

Jeg ble mer bevisst på dette i fjor og har tenkt å dra den enda lenger i år. Og det har faktisk gjort julegavehandelen både kjekkere og enklere. :)

Men det er noen som er vanskelige uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen er litt vanskelige ja. Særlig de som man helst skal gi noe litt dyrt og skikkelig (foreldre og nær familie). Til alle utenfor den indre sirkel har jeg stort sett kjøpt en flaske "grei" vin til litt over 100-lappen eller en sånn pakke med julekaffe og konfekt/sjokolade (det er bl.a. personer man ikke har så veldig lyst til å gi alkohol).

Jeg synes at vin og forbruksvare er supre ting å få også. Og faktisk litt sånt sært kjøkkenutstyr :ler: Det er så mange ting med ikke kommer på å kjøpe selv og som faktisk fungerer veldig bra i tillegg til at det pynter opp litt på kjøkkenet. Porselen og vaser har jeg mer enn nok av og hvis ikke klarer jeg fint å kjøpe det selv.

Helst vil jeg vel avskaffe gavehysteriet. Greit med barn, foreldre og bedre halvdeler, men tanter, onkler, venninner og søskenbarn er nå nede på et minimum (gjensidig). Mest for å ha noe som kan kan overlevere og si hei før jul.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tenkt ut hva jeg skal ha på juleverkstedene mine i år. Frøkna vil ha juleverksted, og det samme vil gjerne Lillefrøkna også. Så da blir det to verksteder.

Hva jeg skal lage selv, har jeg ikke funnet ut enda. Tror jeg skal finne på noe spiselig å år. Orker ikke lage skapfyll.

Men jeg er imponert over at du har laget liste alt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg en masse ting jeg må få gjort! La en plan på jobb i dag for hvordan jeg skulle rekke alt, og det var nesten ikke grenser - jeg skulle rekke alt og litt til.

I følge den planen har jeg allerede bakt en kake og har også ringt en venninne for å lage en avtale. Jeg har også satt på en vaskemaskin og skal straks i gang med å få unna noe arbeid jeg har med meg hjem fra jobb.

Men dette er bare i teorien. I virkeligheten er jeg i gang med kaffekopp nr 2, med andre ord sitter jeg i sofaen og gjør særdeles lite.

Rart hvordan det er forskjell på praksis og teori gitt.

Sparke meg i rompa noen?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*sparke*

Sender du et tilbake? Jeg har en mental liste inne i hodet mitt. Tror alt på lista kanskje er ferdig til jul :forvirret: trenger jeg å si at jeg ikke sover stort om natten? Ligger bare å tenker på den lista :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

*sparker tilbake*

Nei, jeg lever ikke etter slaviske-liste-prinsipper, men noen ganger hoper det seg opp og ørten ting må skje på en og samme dag. (øh. fordi jeg utsetter ting? næ..)

Nå er problemet å komme seg i seng, for jeg har vært i full vigør hele kvelden og da er det veldig deilig å bare nyte stillheten i eget (& KGs) selskap.

Ellers; dilla på lilla.

Endret av Mie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er forresten ikke bare lilla jeg har dilla på for tiden, jeg er også fullstendig fortapt i serranoskinke og brie (eller lignende ost).

Skjerpings. Heretter kun i helgene, dette her nytter jo ikke i lengden. *gumle*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:sjokolade: Har knasket kokesjokolade i kveld jeg, Mie-vennen, og drukket rødvin. Er ikke så mye bedre, det heller. Men man må kose seg litt, det er viktig!!!

:sjenert: Altfor lenge siden jeg har vært innom her nå, men måtte bare gi deg en klem før jeg ramler oppi bingen! Håper du og dine har det fint, vennen! :kose:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig enig, man skal kose seg litt. Men nå har litt blitt litt for mye, så nå er det skjerpings i ukedagene.

Jeg har en halv plate dronningsjokolade liggende i kjøkkenskuffen, at den er halv betyr at den er åpnet.. Blir spennende å se hvor lenge jeg lar den være. Den var til overs etter kakebaking og merkelig nok spiste jeg den ikke med en gang. Jeg har med andre ord tapt meg - før spiste jeg alltid restene samtidig som jeg laget kake. :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har en i familien i er innlagt på sykehus, et relativt langvarig opphold ser det ut for at det blir.

Forsøker å gå på besøk minst en gang i uken, men skal ærlig innrømme at det er et tiltak enkelte ganger. Forsåvidt ok når jeg først er kommet dit, jeg ser jo at det betyr mye for pasienten, men det er dager jeg rett og slett føler at jeg ikke orker dra avgårde. Som i dag.. Men hva hvis det var meg som var på sykehus og de som jeg har stått på for i alle år ikke orket å besøke meg? En trist tanke.

Faktisk så trist at jeg tror jeg skal kjøpe med meg noen blomster på min vei i dag. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Besøket ble absolutt satt pris på ja, og det er absolutt veldig gjensidig - jeg syntes også at dette er veldig godt, sånn egentlig. Lang historie/sjebne som ligger bak, masse følelser, både såre og gode.

Terskelen er å komme seg i bilen, kjøre avgårde, i det hele tatt det å måtte ut på farten igjen når det er tusen andre ting som skal/må gjøres. Men enkelte ting er langt viktigere enn trivielle hverdagsgjøremål, jeg skriver det her som en påminnelse til meg selv neste gang jeg nesten vurderer å utsette..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Helg! I utgangspunktet en helg uten planer, men det dukker nok alltids opp noe.

Skal forsøke å få til en tur til Ikea, trenger både å fylle opp stearin- og telys lagrene, men jeg har også planer om å kjøpe en hylle som er såpass stor at det er praktisk å ha Mannen med. Men hvis han blir med blir det en kjapp og effektiv tur, jeg kunne egentlig tenke meg en skikkelig tusle-rundt-og-bli-inspirert-tur.

De har jo barnekino på Ikea, hvorfor har de ikke en for voksne menn også? Genial idè, mener jeg, de kunne reklamert med nye actionfilmer hver halve time. Sett inn en softis-buffet i samme rom og jeg er sikker på at Ikea hadde doblet omstetningen sin - de shoppingsky hadde blitt underholdt og vi andre hadde fått fred!

På den annen side så innser selv en Ikea-fan som meg at Ikea en lørdag formiddag ikke er smart. Legg til at det er drittvær og september (ny katalog, studenter osv) så er det jo direkte vanvidd. Kanskje dette er en av de tingene som faktisk bør utsettes. :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble ingen Ikeatur, fornuften seiret og jeg innså selv at det hørtes marerittaktig ut å gjøre sånt noe en lørdag formiddag.

Startet dagen med å pakke meg godt inn i regntøy, for så å gå en lang tur. Regntøyet kom godt med - jeg ble fullstendig nedsprutet av en forbipasserende bil, hadde jeg vært antrukket i andre klær tror jeg at jeg hadde løpt etter bilen og druknet sjåføren! :sinna:

Senere på dagen var jeg innom bla innom en bruktbutikk, der fant jeg et av Grete Prytz Kittelsen`emaljefat til den nette sum av femti kroner, så da fikk jeg shoppet litt også. :)

Nå er jeg mett og trøtt, førsnevnte grunnet bla biff og Gullbrød, dog ikke i kombinasjon, så jeg har bestemt meg for at det ikke skal bli en sen kveld for meg. Hadde egentlig tenkt å åpne en flaske rødvin, men glemte det helt bort og nå syntes jeg det er litt sent siden jeg snart skal finne sengen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg sittet her og smuglest i dagboka di. Har lest om fristende matretter (elsker fiskegrateng...), julegaveplaner (begynte å lage gaver for flere måneder siden jeg...) og hvardagstanker. Har kost meg på besøk hos deg i kveld. Du får ha ei riktig god natt. Jeg kommer nok innom igjen... :søvn:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...