Gå til innhold

Miestetisk


Mie

Anbefalte innlegg

Bra! :ler:

Nå skal jeg være så utrolig effektiv husmor at jeg lager morgendagens middag nesten ferdig før jeg stikker på trening. Har nemlig bestemt meg for å lage fiskegrateng, og selv om det er veldig enkelt å lage, så tar det litt tid når man regner med steketiden i ovnen. Jeg lager den ferdig nå, så er det bare å putte den i ovnen når jeg kommer hjem fra jobb i morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Artig treningstime, noe jeg bestemte meg for å bemerke til intstruktøren. Da jeg nærmet meg henne gjorde jeg meg klar til å si "super time" eller noe i den duren,men hun kom meg i forkjøpet og sa "var det kjekt?" Dermed kolliderte ordene mine med kontrabeskjed i hjernen, noe som resulterte i at jeg svarte noe slikt som "goblekjeftchle".

Jada. Med andre ord; sliten både i ben & hode.

Og nå har jeg laget ferdig fiskegratengen også, det ble trening først og grateng etterpå. Føler meg utrolig flink når jeg husker slike ting som å planlegge morgendagens middag. Vi har grodd skikkelig fast i et middagsmønster her i huset, et forsåvidt greit nok mønster, men litt kjedelig i lengden. Ofte er det tid som begrenser hva jeg lager til hverdags, men med litt mer planlegging kan ting gjøres klart på forhånd. Har uansett som mål at middagen skal være sunn, selv om unntak er helt ok en gang i blant.

Men vi burde bli flinkere med fisk, og fisk er en av de tingene som må planlegges rett og slett fordi det må handles inn på forhånd. Tror jeg skal ta meg en tur innom mat&drikke og snoke etter gode fiskeretter.

Endret av Mie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes fiskegrateng er godt - dvs. jeg liker fisk, grønnsaker, sausen.......alt - men blandingen klarer jeg så-og-si ikke.

"Tar meg sammen" når jeg "må" spise det. Men lager/kjøper det aldri sjøl.

Merkelig - for mor lagde veldig mye (og god) fiskegrateng. Og jeg spiste det...........men holdt "æsj-uttalelsene" for meg sjøl..

Er jeg rar eller :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er jeg rar eller :fnise:

:ler: Jepp! Men det er bra altså.

Fiskegratengen var god den, selv om den er bedre med selvfisket fisk, dagens fisk var kun fisket opp av fiskedisken på Kiwi.

I morgen vil jeg lage noe med kylling, men vet ikke helt hva. Tror jeg skal ta turen innom mat&drikke og se om jeg finner noe som frister.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye grei fisk i frysedisken også. I hvert fall når man skal lage fiskegrateng. Synes det er kjempegodt til middag, men siden Halvdelen ikke er så begeistret for det, blir det hurtigvarianten fra frysedisken på meg når jeg er alene til middag.

Imponert over husmoderlige effektiviteten din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Helg!

Det er høy aktivitet på fuglebrettet utenfor stuevinduet mitt for tiden, noe som er utrolig koselig. Pus kan sitte i evigheter og studere de flyvende små, og nå tror jeg han endelig har forstått at uansett hva han gjør (les: hvor mange ganger han dunker hodet mot ruten) så når han ikke tippene. Nå bare følger han dem med et halvsløvt blikk, men våkner litt til hvis det kommer noe større flygende, en skjor for eksempel. :)

Huset er nyvasket, jeg har fri helt til mandag morgen, mat er handlet og jeg har hvite roser på stuebordet.

Ganske deilig i grunnen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høres i allefall ut som et nydelig start på enda en etterlengtet helg. Jeg skal først slåss meg igjennm fredagsrushen sammen med alle de andre, men når jeg kommer hjem har jeg heldigivis ikke så veldig mye jeg må gjøre før mandag morgen!

God helg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God helg, Malou! :)

Hadde kylling & potetform på indisk vis til middag i dag. Veldig godt, kommer helt sikkert til å lage den flere ganger. Enkel å lage, men krever litt steketid, mao perfekt helgemat. :)

Fant en oppskrift på mat & drikke som jeg brukte som utgangspunkt, men justerte den litt etter egen smak. Neste gang skal jeg lage enda litt mer saus, mannen her i huset er nemlig sausoman.

Vurderer å spe ut creme fraiche-sausen med litt kokosmelk for å få mer saus neste gang, men vet ikke hvordan den blandingen blir smaksmessig. Syntes det blir så veldig mektig med for mye Creme Fraiche, kokosmelk er litt lettere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Minsten ser på TV, godt innpakket i et pledd, jeg har laptopen på fanget og kaffe i koppen, mannen sover. Eldste har allerede dratt avgårde, han er på kurs i dag.

Deilig med en sånn lørdag en gang i blant. Senere skal vi på besøk til en i familien, men det er helt uformelt og vi har avtalt at vi sms`er en time før vi er der. Deilig, for det betyr at vi ikke trenger la klokken styre oss i dag.

Har litt lyst på en tur inn til byen hvis været holder seg sånn noenlunde bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er en stor kunstkjenner, jeg vet hva jeg liker og det er det som betyr noe for meg. Har kjøpt noen litografier fra Fine Art og har alltid vært veldig fornøyd, "Ikea-kunst" er forvist til andre steder enn stuen.

Men noen gang er lurer jeg litt.. Hva er dette da? Får litt keiserens nye klær assosiasjoner. :ler:

Tusjtegning, galleripris 5000. Var jo bare rabbel. :innrømmer at jeg overhodet ikke har peil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for god hilsen i forbindelse med min nieses bortgang. :klemmer:

Alltid like koselig å lese i dagboken din, du skriver lekende lett og underholdene. :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Men noen gang er lurer jeg litt.. Hva er dette da? Får litt keiserens nye klær assosiasjoner. :ler:

Tusjtegning, galleripris 5000. Var jo bare rabbel. :innrømmer at jeg overhodet ikke har peil:

Enig med deg........og det betyr vel at jeg heller ikke har peiling :filer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også kjøpt 4-5 litografier på FineArt. Jeg har faktsk ikke sett på "galleriprisen", kun om bildet er fint og det forrige budet lavt. Synes forresten at det er dårlig at de ikke kommer og henger bildene opp på veggen min. De fleste ligger nemlig og venter på at jeg skal bestemme meg for hvilken type ramme jeg vil ha på dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Besøk! Kjekt å "se" deg her, Mayamor!

Kjekt å se dere andre også altså. :ler:

Jeg har rammet inn mine litografier. De første jeg kjøpte ble liggende en stund, men så ble jeg streng med meg selv og nektet meg selv å kjøpe flere før de hadde fått ramme på. Har ikke kjøpt så mange da, men nok til at jeg nå kun har enten signerte litografier eller orginale bilder i stuen. Syntes jeg var gammel nok til det nå.

Har vært en liten tur innom Fretex i dag, og kjøpte en søt liten Emalox emaljeskål. (som den lilla på det lille bildet helt øverst på siden) Lot noen Emalox lysestaker gå fra meg tidligere i sommer og har irritert meg siden!

Det jeg trodde skulle være kaffe-og-kanskje-en-vaffel-besøk utvidet seg til å bli middagsbesøk med påfølgende kaffe, kake og sjokolade. Jeg er stappmett enda! Og jeg som har kjøpt oster, kjeks, serranoskinke og gullbrød som vi skulle ha i kveld - tror ikke jeg har sjans til å få ned en bit av noe som helst før til frokost i morgen. Kjempedeilig å bli servert deilig mat sånn helt uventet. :)

Lilla, tjukk strømpebukse har jeg også kjøpt meg, fant en på Lindex som var perfekt i lillafargen, tror den skal bli grei å friske opp grå/sorte antrekk med. Jeg liker også lilla til grønt, så jeg skal forsøke å være litt flink å variere denne høsten, det er alltid en fare for at jeg gror fast i sort overdel og jeans..

Endret av Mie
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Ååkei. Jeg klarte Gullbrødet. :fnise:

Det var forresten usedvanlig ferskt. "Best før datoen" = 19.03.08 - så da vet jeg det - Gullbrød er best før et halvt år før best før. Noen som vet hvor lang holdbarhet det egentlig er på slikt? Et halvår før datostemplingen, betyr det at det er nylig produsert, eller kan det ha lagt i butikken/på lager noen mnd allerede? Jeg tipper det var ganske så ferskt det jeg spiste i dag, det smakte i hvert fall nydelig til tross for at jeg egentlig var veldig mett. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har rett - det er tiden for å kjøpe strømpebukser nå. Kanskje jeg skulle våge meg på litt farger?

Pusen min har fast plass i vinduskarmen. Der ligger hun og ser på skjærene ute. Hun er ikke glad i skjærer.

Ferskt gullbrød er godt, da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager julegaveliste! Si at dere er imponert, jeg er i hvert fall det.

:tre: Åkei, kanskje litt tidlig å drage inn treet, men julegaveliste er bra vel? Jeg mener - det er fremdeles mulig å bruke sandaler ute. (Ikke uten å pådra seg en alvorlig forkjølelse, ikke særlig klokt, men absolutt mulig.)

Når listen er skrevet kan årstidens store grublerier starte - hva til hvem? Skal forsøke å få glimtet til med noen opplevelser i år, det er jo mange som har "alt".

Gode forslag noen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...